Ελλάδα

Οπαδική επίθεση: Δεύτερο 24ωρο αγωνίας για τον 31χρονο αστυνομικό – Καταραμένη αυτή η ώρα, λέει ο παππούς του

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα σε αγώνα βόλει. Σε ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου γίνεται λόγος για «διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού», η οποία ωστόσο «ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση». Ο παππούς του 31χρονου, μιλώντας στο mega μεταφέρει την αγωνία των δικών του ανθρώπων, κάνει λόγο για «καταραμένη ώρα» και περιγράφει πώς το παιδί αυτό πέτυχε στις πανελλήνιες και κατάφερε να γίνει αστυνομικός.

 

Ταυτόχρονα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει απευθύνει έκκληση στο προσωπικό της για αίμα, για τον 31χρονο υπαρχιφύλακα. Όπως αναφέρει στην έκκλησή της: «Κατόπιν σοβαρού τραυματισμού του που έλαβε χώρα την 7/12/2023 εξωτερικά του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρέντη “Μ. Μερκούρη”, ο υπαρχιφύλακας νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “Άγιος Παντελεήμων” (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και χρήζει άμεσης ανάγκης αίματος. Παρακαλείται το προσωπικό των Υπηρεσιών, που επιθυμεί να προσφέρει αίμα, ανεξαρτήτως ομάδος αίματος, να μεταβεί στο προαναφερόμενο νοσοκομείο από την 08:30′ ώρα της 09/12/2023, δηλώνοντας εθελοντές αιμοδότες για τον ανωτέρω ασθενή».

Η δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού ανοίγει τη συζήτηση και σε πολιτικό επίπεδο για τη λήψη μέτρων κατάτης οπαδικής βίας. Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας είναι ότι το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχε και ο διοικητής της ΕΥΠ και συζητήθηκε εκτενώς το θέμα αυτό. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται την Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αξιολογήθηκαν «όλες οι σκληρές επιλογές» και οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν πλέον την κεντρική κατεύθυνση ώστε να σχεδιάσουν τις ενέργειές τους. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος – σύμφωνα με παρισταμένους στη σύσκεψη – εμφανίστηκε έτοιμος για σκληρές αποφάσεις, έχει ζητήσει με έμφαση να μην διαρρρεύσει το παραμικρό, ωστόσο στο τραπέζι των επιλογών είναι η διακοπή των πρωταθλημάτων του επαγγελματικού αθλητισμού, η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς φιλάθλους ή το κλείσιμο των Θυρών των οργανωμένων οπαδών.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη για την δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού. Κατά την διάρκεια ερευνών, στις τουαλέτες του γηπέδου εντοπίστηκαν κροτίδες, φωτοβολίδες, μαχαίρια και κάποιες σακούλες που περιέχουν μέσα ρούχα, κάποια εκ των οποίων οι χούλιγκαν επιχείρησαν να κάψουν στις τουαλέτες του γηπέδου.

Την ίδια στιγμή, στα εργαστήρια της Αστυνομίας έχουν μεταφερθεί τα ευρήματα στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη και αναμένονται οι απαντήσεις για το κατά πόσον υπάρχουν αποτυπώματα, ειδικά στον σωλήνα που ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε ως εκτοξευτήρας της ναυτικής φωτοβολίδας που χτύπησε τον 30χρονο αστυνομικό, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του. «Στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικών μηχανισμών. Μεταξύ των ευρημάτων είναι ένα που μοιάζει με σωλήνα και είναι πιθανό να πρόκειται για τον σωλήνα από τον οποίο εκτοξεύθηκε η ναυτική φωτοβολίδα» σημείωναν αστυνομικές πηγές.

Ντοκουμέντα, δείχνουν την αγωνία των συναδέλφων του αστυνομικού την ώρα που εκείνος έχανε τις αισθήσεις του. Οι αστυνομικοί που βρίσκονται κοντά στον τραυματία συνάδελφό τους, συνομιλούν με το κέντρο περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ενώ δίνονται και οδηγίες για την ασφαλή μεταφορά του στο νοσοκομείο και τα επόμενα βήματα των ασυτνομικών.

Πηγή:protothema

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έγκλημα στη Σαλαμίνα – Ξεσπά η αδερφή της 43χρονης: «Γιατί δεν έκαναν κάτι όσοι είπαν ότι άκουγαν καυγάδες;»

«Γιατί δεν έκαναν κάτι όσοι είπαν ότι άκουγαν τακτικά καυγάδες;». Η αδερφη της 43χρονης, που…

9 Δεκεμβρίου 2023

Ο «σκοτεινός ουρανός» της Κεφαλονιάς εντυπωσιάζει τη NASA: Το αφιέρωμα και η εντυπωσιακή φωτογραφία από δορυφόρο

Αφιέρωμα στην Κεφαλονιά κάνει το παρατηρητήριο της NASA το οποίο εστιάζει στις προσπάθειες για τη…

9 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρός 62χρονος δίπλα σε στάση λεωφορείου

Νεκρός δίπλα σε στάση λεωφορείου βρέθηκε σήμερα ένας 62χρονος άνδρας στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, οι…

9 Δεκεμβρίου 2023

Άδικη ήττα με 76-63 από τον Βίκο στα Ιωάννινα υπέστη η Νίκη

Άδικη ήττα με 76-63 στα Ιωάννινα  από τον Βίκο υπέστη η Νίκη για την 9η…

9 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για εξαφάνιση 40χρονης στην Αρκαδία: Ξεκίνησε για τη δουλειά της και χάθηκαν τα ίχνη της

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση 40χρονης γυναίκας στην Αρκαδία. Η αγνοούμενη ξεκίνησε…

9 Δεκεμβρίου 2023

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μετά τον γιο του έχασε και τον ανιψιό του στη Γάζα, υπουργός του Νετανιάχου

Την απώλεια πέντε Ισραηλινών στρατιωτών ανακοίνωσαν νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου οι IDF. Ανάμεσά τους…

9 Δεκεμβρίου 2023