Τοπικά

Παρέμβαση Αλ.Μεϊκόπουλου για την καθυστέρηση των πληρωμών του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023»

Στη Βουλή έφερε με Ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος την καθυστέρηση που παρατηρείται στην πληρωμή των δικαιούχων του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2023» και του Προγράμματος «Εξοικονομώ- Ανακαινίζω για νέους». «Μπορεί μέχρι τις 15 Απριλίου 2024 να έχει δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2024», ωστόσο οι πληρωμές για τους δικαιούχους του προηγούμενου κύκλου έχουν μπλοκάρει. Αποτέλεσμα, οι ιδιοκτήτες που ξεκίνησαν την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους με το Πρόγραμμα να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις παρεμβάσεις και οι προμηθευτές που εξυπηρέτησαν τους πελάτες τους προχωρώντας στις αναγκαίες εργασίες να αντιμετωπίζουν έλλειψη ρευστότητας», ανέφερε ο Βουλευτής.
Στην Ερώτηση του κάλεσε τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στην πληρωμή των οφειλόμενων από το «Εξοικονομώ 2023» προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες των δικαιούχων και να υπάρξει η αναγκαία ρευστότητα στην αγορά.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, για το «Εξοικονομώ 2023» υποβλήθηκαν συνολικά στη Μαγνησία 3.670 αιτήσεις και δεσμεύτηκαν πόροι 52.718.707, ενώ για το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ- Ανακαινίζω για νέους» υποβλήθηκαν 577 αιτήσεις και δεσμεύτηκαν 8.073.506 ευρώ. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στα Προγράμματα έλαβε δίμηνη παράταση, η οποία εξέπνευσε στις 15 Νοεμβρίου 2023.
Ζητήματα δημιουργήθηκαν εξαρχής της εφαρμογής του Προγράμματος εξαιτίας των ασφυκτικών προθεσμιών και των πολλαπλών διαδικασιών και Προγραμμάτων που έπρεπε να διαχειριστούν τα γραφεία των μηχανικών. Ειδικότερα στη Μαγνησία, οι πρωτοφανείς πλημμύρες του Σεπτεμβρίου δημιούργησαν επιπρόσθετα εμπόδια στην τήρηση των προθεσμιών.
«Η άμεση πληρωμή των δικαιούχων του «Εξοικονομώ 2023» είναι και αυτή που θα διασφαλίσει την ομαλή ολοκλήρωση του «Εξοικονομώ 2024»», ανέφερε ο Βουλευτής καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό σε άμεσες παρεμβάσεις.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εργασίες

Την εκτίμηση πως εντός μηνός η Παλαιά Ηλεκτρική θα μπορέσει να λειτουργήσει ξανά, κάνει η…

5 Απριλίου 2024

“Εσταυρωμένος”: Νέα ανθρωπιστική αποστολή στη φυλακή Τρικάλων

Οι ανθρωπιστικές αποστολές του Κέντρου διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση. "Προηγούνται οι…

5 Απριλίου 2024

Δράσεις του Κέντρου Κοινότητας Αλμυρού στην Ανάβρα

Δράση (στα πλαίσια του ΕΣΠΑ) πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Κοινότητας Αλμυρού στο Νηπιαγωγείο και το…

5 Απριλίου 2024

Συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και της αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Βόλου για το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ MoU»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Βόλου, κυρίας Γεωργία Μποντού - Τοκαλή και του…

5 Απριλίου 2024

O Πρόεδρος της «Πρόταση Ζωής» Ευθύμιος Ζιγγιρίδης σε συνάντηση με την Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης «Αθηνά Υγεία»

Ο κ. Ζιγγιρίδης Ευθύμιος, ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελλαδικού Δικτύου των Διοικήσεων των Κέντρων…

5 Απριλίου 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για το επεισόδιο στη ΔΕΥΑΜΒ

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μαγνησίας  αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη μαφιόζικη επίθεση που δέχτηκε…

5 Απριλίου 2024