Τοπικά

Παρατείνεται η θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων των φιλανθρωπικών σωματείων και συλλόγων

Παράταση δίνεται στη θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων των φιλανθρωπικών σωματείων και συλλόγων μέχρι και τις 30 Απριλίου 2021, με Υπουργική Απόφαση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, σύμφωνα με επικοινωνία του βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

Ο βουλευτής Μαγνησίας, βρισκόμενος σε συνεχή επικοινωνία με την κ. Μιχαηλίδου για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενημερώθηκε από την ίδια για την σημερινή δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης – (Αριθμ. Γ.Π./Δ12/9391/241 Παράταση θητείας οργάνων διοίκησης φιλανθρωπικών σωματείων και συλλόγων, που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας) – η οποία αφορά στην παράταση της θητείας των διοικητικών συμβουλίων των φιλανθρωπικών σωματείων και συλλόγων μέχρι και τις 30 Απριλίου 2021.

Το συγκεκριμένο αίτημα είναι απόρροια της υφιστάμενης κατάστασης και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας, οι οποίες καθιστούν αδύνατη την όποια διαδικασία για τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών. Επίσης, η παράταση στη θητεία των συγκεκριμένων διοικητικών συμβουλίων μέχρι τις 30 Απριλίου του 2021 διευκολύνει τις συναλλαγές και τις καθημερινές δραστηριότητες των σωματείων και των συλλόγων που προσφέρουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, σε μια κρίσιμη περίοδο, όπως είναι αυτή της πανδημίας.

Επιπλέον, όπως ενημέρωσε τον βουλευτή Μαγνησίας η αρμόδια υπουργός μέχρι το τέλος Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί σχετική νομοθετική διάταξη με την οποία θα παρατείνεται η θητεία των συγκεκριμένων διοικητικών συμβουλίων μέχρι και το τέλος Ιουνίου.
Ο βουλευτής Μαγνησίας ευχαρίστησε την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου για την άμεση ανταπόκρισή της στο συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το