Τοπικά

Παράταση στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ζητεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Παράταση της χρονικής διάρκειας απασχόλησης των ωφελούμενων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, κατά τέσσερις τουλάχιστον μήνες ζητεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο. Το ψήφισμα θα αποσταλεί στα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και στην ΚΕΔΕ.

Μεταξύ άλλων στο ψήφισμα αναφέρονται:
«Λαμβάνοντας υπόψη την επιτακτικότητα εφαρμογής μέτρων προστασίας, απομάκρυνσης των ευπαθών ομάδων και παροχής αδειών ειδικού σκοπού και τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες λόγω της πανδημίας (covid-19), Τις αυξημένες ανάγκες στον τομέα της Καθαριότητας, λόγω της πανδημίας (covid-19), το γεγονός ότι το εν λόγω πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ολοκληρώνεται σταδιακά κατά την έναρξη της θερινής περιόδου που ο Δήμος μας τυγχάνει αυξημένων αναγκών για την καθαριότητα των οικισμών, την προστασία του περιβάλλοντος, την εξυπηρέτηση δημοτών και επισκεπτών του Δήμου μας εν μέσω τουριστικής σεζόν, την αποδυνάμωση του Δήμου σε ανθρώπινο δυναμικό λόγω των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων ζητάμε ομόφωνα παράταση της χρονικής διάρκειας απασχόλησης των ωφελούμενων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, κατά 4 τουλάχιστον μήνες. Ειδικότερα πρόκειται για εργαζόμενους που προσλήφθηκαν μέσω της 4/2020 Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι και οι υπόλοιποι Δήμοι, Περιφέρειες, Ν.Π.Δ.Δ. και φορείς, θα ακολουθήσουν αντίστοιχες διαδικασίες ενισχύοντας το αίτημα».
Να αναφερθεί ότι ο δημοτικός σύμβουλος Ιωαν. Κωνσταντινάκης πρότεινε επιπλέον, τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ενώ η όποια παράταση να είναι μέχρι τέλους του έτους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έκαναν γλυκά με χασίς

Ακόμη και τιμοκατάλογο με τις τιμές των ναρκωτικών που παρασκεύαζαν με τη μορφή σκευασμάτων... ζαχαροπλαστικής…

28 Μαρτίου 2024

Προσλήψεις 12 εποχικών στον Δήμο Αλμυρού

  Συνολικά επτά άτομα διαφόρων ειδικοτήτων με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, οι οποίες…

28 Μαρτίου 2024

29χρονος μπήκε σε σούπερ μάρκετ με… σπαθί

Συνελήφθη ένας 29χρονος που εντοπίστηκε να κυκλοφορεί με ένα σπαθί μήκους 79 εκατοστών ανά χείρας…

28 Μαρτίου 2024

Μαγνησία:«Σφιγμένοι» οι γονείς για το σχολικό χαρτζιλίκι στο παιδί

  Στο 30% ανέρχεται το ποσοστό των μαθητών που έρχονται στο σχολείο με κολατσιό από…

28 Μαρτίου 2024

Απόπειρα διάρρηξης σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στο κέντρο του Βόλου

Απόπειρα διάρρηξης τα ξημερώματα σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στο κέντρο του Βόλου. Η απόπειρα σημειώθηκε γύρω…

28 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Πέμπτης 28/3

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: NOVASPORTS PRIME 21.30 Παρτιζάν-Ολυμπιακός -Ζ- (Ευρωλίγκα)…

28 Μαρτίου 2024