Τοπικά

Παράταση για επέκταση του καταφύγιου αδέσποτων

 

Παράταση μέχρι τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους δόθηκε στον ανάδοχο για το έργο της προσθήκης κτιριακών εγκαταστάσεων στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς του δήμου Βόλου.
Σημειώνεται ότι η διακήρυξη του έργου, έγινε το 2020 και η συμβατική προθεσμία του ως άνω έργου έληξε την 07-04-2023 σύμφωνα µε την υπογραφή της σύβασης, ωστόσο ζητείται παράταση προθεσµίας του έργου έως 07-08-2024 προκειμένου να ολοκληρωθεί η έκδοση των αδειοδοτήσεων προκειμένου να εγκατασταθεί ο ανάδοχος.
Υπενθυμίζεται ότι, το έργο αφορά στην προσθήκη κατ’ έκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στο υπάρχων καταφύγιο αδέσποτων ζώων (σκύλων), που βρίσκεται στη θέση «Μάραθας» του Δ.Δ. Γλαφυρών του Δήμου Βόλου.
Η υπάρχουσα κτιριακή εγκατάσταση αποτελείται από το κτίριο των γραφείων, εμβαδού 78,69τ.μ. και δύο μονάδες φιλοξενίας ζώων, εμβαδού 231,88τ.μ. η κάθε μία, δηλαδή 463,76τ.μ. στο σύνολο, στις οποίες λειτουργούν συνολικά 40 θέσεις ατομικής διαμονής ζώου με τον αντίστοιχο προαύλιο χώρο άσκησης του ζώου. Το γήπεδο στο οποίο βρίσκεται η παραπάνω κτιριακή εγκατάσταση είναι επιφάνειας 12.970,00τ.μ. και απέχει περίπου 500μ. από τον κεντρικό δρόμο Βόλου – Γλαφυρών και περίπου 2,5χλμ. από τον οικισμό των Γλαφυρών. Η προβλεπόμενη προσθήκη εμβαδού 231,88τ.μ. προτείνεται να γίνει σε συνέχεια της μιας εκ των δύο μονάδων, όπου θα λειτουργήσουν επιπλέον 20 ατομικοί χώροι διαμονής με τον αντίστοιχο αύλιο χώρο άσκησης. Η κατασκευή θα είναι αντίστοιχη της υπάρχουσας. Συγκεκριμένα, ο φέροντας οργανισμός θα είναι οπλισμένου σκυροδέματος και η τοιχοποιία πλήρωσης θα γίνει με οπτόπλινθους, οι οποίοι θα επιχρισθούν και θα χρωματιστούν, ενώ οι χώροι διαμονής και άσκησης των ζώων θα διαχωρίζονται με μεταλλικό πλέγμα. Τα δάπεδα θα είναι σκυροδέματος ελαφρά οπλισμένου με επίστρωση τσιμεντοκονίας. Η στέγη θα είναι μεταλλικής κατασκευής με επικάλυψη κεραμιδιών, ενώ και τα κουφώματα θα είναι μεταλλικά. Επιπρόσθετα θα κατασκευαστούν νέα σηπτική δεξαμενή οπλισμένου σκυροδέματος και νέα απορροφητική δεξαμενή από τσιμεντόλιθους, λόγω ανεπάρκειας του υπάρχοντος συστήματος να καλύψει τα νέα επαυξημένα φορτία, ενώ θα αντικατασταθεί και ο γενικός ηλεκτρολογικός πίνακας, για αντίστοιχο λόγο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πάρκινγκ Φιλελλήνων:Προσωρινή διαταγή να μην καταπέσει εγγυητική

Συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της αναδόχου του χώρου στάθμευσης…

2 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό επιδιώκουν οι αγρότες του μπλόκου στον Αλμυρό

  Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη επιδιώκουν οι αγρότες του μπλόκου στον Αλμυρό, οι…

2 Φεβρουαρίου 2024

Δημοσκόπηση: Υπέρ των αγροτών το 68% των πολιτών – Δίκαια τα αιτήματά τους

Oι αγρότες κλείνουν τους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη μη στήριξή τους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη,…

1 Φεβρουαρίου 2024

Δικηγόρος Πολυχρονόπουλου: «O,τιδήποτε έχει ακουστεί δεν το αποδεχόμαστε» – «Δεν είναι εθισμένος στον τζόγο»

Με τις καταγγελίες που έρχονται στο φως για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος…

1 Φεβρουαρίου 2024

Η συσκευασία γάλακτος που εξόργισε τα ακροδεξιά τρολ – «Καταργούν την μητρότητα»

Μέχρι και γνωστή εταιρεία γάλακτος φαίνεται να χτύπησε η κουλτούρα του cancel culture, με ακροδεξιούς…

1 Φεβρουαρίου 2024

Επεισόδια και χημικά στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ

Εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση…

1 Φεβρουαρίου 2024