Τοπικά

Παραμένουν στην ΠΑΘΕ με 100 τρακτέρ οι αγρότες του Αλμυρού

 

Ανυποχώρητοι με περισσότερα από 100 τρακτέρ παραταγμένα στην ΠΑΘΕ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, δηλώνουν οι αγρότες του μπλόκου στον Αλμυρό, ζητώντας ειλικρινή διάλογο από την κυβέρνηση στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων τους. Στο μεταξύ, χθες το πρωί αγρότες από την περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου απέκλεισαν συμβολικά για μιάμιση περίπου ώρα την παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας στο ύψος του Στεφανοβικείου.

Να αναφερθεί ότι αντιπροσωπεία των αγροτών από το μπλόκο του Αλμυρού θα μετέβαινε χθες στον Παλαμά Καρδίτσας προκειμένου να συμμετάσχει στη σύσκεψη για τον συντονισμό των κινητοποιήσεων σε πανθεσσαλικό επίπεδο.
Επίσης, τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία μετάβασης με μισθωμένο πούλμαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας στην έκθεση «Agrotica».
Όπως ανέφερε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του αγροτών Αλμυρού Χρ. Πάντζιος, «εμείς ζητήσαμε απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματά μας από την κυβέρνηση και όχι να ενημερωθούμε για το πρόγραμμά της από το 2019 μέχρι σήμερα. Τα τρακτέρ μας έχουν παραταχθεί με κατεύθυνση προς την Αθήνα και αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, τότε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ο αποκλεισμός της εθνικής οδού μοιάζει μονόδρομος. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο αγροτικός κόσμος της Μαγνησίας και όλης της χώρας γενικότερα είναι αγανακτισμένος, ωστόσο, επιδιώκει τον ειλικρινή διάλογο με την κυβέρνηση» προσέθεσε ο ίδιος.
Να αναφερθεί ότι στο μπλόκο του Αλμυρού αναμένεται να καταφθάσουν και 30 περίπου αγροτικά μηχανήματα, που τις προηγούμενες ημέρες συγκεντρώθηκαν στο Αερινό.

Συμβολικός αποκλεισμός ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας
Όπως προαναφέρθηκε, χθες στις 11 π.μ., αγρότες από την περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου απέκλεισαν συμβολικά για μιάμιση περίπου ώρα την παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας στο ύψος του Στεφανοβικείου.
Οι αγρότες διεκδικούν λύσεις στα προβλήματά τους από την κυβέρνηση και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω κλιμάκωση με αποκλεισμούς δρόμων και της ΠΑΘΕ.
Σε δηλώσεις του πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας Θεοδ. Γεωργαδάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ο σημερινός (σ.σ. χθεσινός) συμβολικός αποκλεισμός της παλιάς εθνικής Οδού Βόλου – Λάρισας έγινε προκειμένου να αναδειχτούν τα προβλήματα των αγροτών και κυρίως εκείνων που οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους είναι ακόμη πλημμυρισμένες και οι συνάδελφοι χρειάζονται βάρκες για να πάνε. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα. Ο Νομός μας είναι τριπλά χτυπημένος από πλημμύρες και πυρκαγιά, αλλά απαντήσεις δεν έχουμε πάρει, παρά μόνο κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης. Θέλουμε να δεσμευτούν στην κυβέρνηση για τα ποσά που θα δώσουν για τις καλλιέργειες που χάθηκαν και να πληρωθούν οι συνάδελφοι τώρα και όχι τον Ιούνιο».
Από την πλευρά του ο Θ. Πρασσάς, αγρότης από το Στεφανοβίκειο, επισήμανε ότι «βρισκόμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει. Είμαστε πλημμυρισμένοι, έχουμε χάσει τις παραγωγές μας, τα μηχανήματά μας και βρισκόμαστε σε αδιέξοδο».

Share
Ετικέτες: αγρότες

Πρόσφατα άρθρα

Ιερατική σύναξη για την ψυχασθένεια και την δαιμονοπληξία στον Βόλο

Η ΣΤ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας,…

21 Μαρτίου 2024

Διαμαρτυρία πολιτών στο ΤΕΕ-photos

Διαμαρτυρία αυτή την ώρα σε εξέλιξη από πολίτες στο ΤΕΕ Μαγνησίας όπου διεξάγεται εκδήλωση της…

21 Μαρτίου 2024

Νίκος Ταχιάος: Το καλοκαίρι οι ανάδοχοι στα εργοτάξια της Θεσσαλίας

«Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε υπογράψει τις πρώτες συμβάσεις, ώστε να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση των…

21 Μαρτίου 2024

Ερώτηση Μεϊκόπουλου για την απώλεια της έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών για την εξαίρεση χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων από την…

21 Μαρτίου 2024

Πλησιάζει

Πλησιάζει η ημέρα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, συγκεκριμένα την Τετάρτη 27 Μαρτίου, με το…

21 Μαρτίου 2024

Χιλιάδες

Χιλιάδες νέοι και νέες που συμπλήρωσαν πέρυσι – το 2023 – το 18ο έτος της…

21 Μαρτίου 2024