Τοπικά

Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού από τρισδιάστατο εκτυπωτή στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας συμμετέχει στα πλαίσια του ERASMUS ΚΑ2 σε πρόγραμμα με τίτλο «3D Printer, Technology for the Future», διάρκειας 36 μηνών που περιλαμβάνει συνολικά έξι συναντήσεις.
Όπως επισημαίνεται από το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας «Το περιεχόμενο του είναι ο τρισδιάστατος εκτυπωτής, η τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση. Διαμέσου του προγράμματος το σχολείο μας προμηθεύθηκε ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή που χρησιμοποιείται για την παραγωγή εκπαιδευτικών αντικειμένων με σκοπό τον εμπλουτισμό της διδασκαλίας τεχνικών μαθημάτων διαφόρων ειδικοτήτων( πχ μοντέλο τομής αεροπορικού κινητήρα, τμήματα ανθρώπινου σκελετού, προτομές, αρχιτεκτονικές μακέτες και άλλα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν πέντε ακόμα οργανισμοί ( Επαγγελματικά σχολεία από Ισπανία, Πολωνία, Γερμανία, Ρουμανία) . Η πρώτη συνάντηση των εταίρων έγινε στη Ρουμανία τον Δεκέμβριο του 2019 η δεύτερη στην Ισπανία το Μάρτιο του 2020 (όπου η Ελλάδα και η Ρουμανία δεν συμμετείχαν λόγω της πανδημίας).
Εξαιτίας της αδυναμίας λόγω COVID -19 να υλοποιηθεί η τρίτη προγραμματισμένη συνάντηση των συνεργαζόμενων οργανισμών με φυσική παρουσία, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2020 με οργανισμό υποδοχής το σχολείο μας, το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας. Οι εκπαιδευτικοί που πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη αυτή ήταν ο Γιώργος Ραχούτης, η Αθανασία Χατζή και η Μανταλιανού Ασπασία.

Βασικός στόχος ήταν η ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού υλικού με θέμα τον τρισδιάστατο εκτυπωτή, που θα παραχθεί και σε έντυπη μορφή, το οποίο υπό τη μορφή διδασκαλίας με φυσική παρουσία θα δοκιμασθεί με μαθητές στην επόμενη φάση του προγράμματος, που όπως προγραμματίστηκε θα πραγματοποιηθεί στη Πολωνία τον ερχόμενο Απρίλιο. Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν και μαθητές από όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία.
Βέβαια, η τελική απόφαση της δράσης θα ληφθεί σε ενδιάμεση τηλεδιάσκεψη στα μέσα Μαρτίου, όπου θα εκτιμηθεί από όλους τους εταίρους η δυνατότητα υλοποίησης της.

Παράλληλα έγινε παρουσίαση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Moodle για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, έγινε αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας του προγράμματος και ανταλλαγή πληροφοριών, απόψεων, και προτάσεων για την προετοιμασία του επόμενου βήματος.
Η οργάνωση, η διαχείριση και εφαρμογή της τηλεδιάσκεψης ήταν επιτυχής και αποδοτική, όπως αυτό εκφράστηκε από το σύνολο των εταίρων οργανισμών.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι 70 περιοχές με τη μέγιστη θερμοκρασία των τελευταίων ημερών

Οι πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τις τελευταίες τέσσερις μέρες (28-31/03/2024) του μήνα στη χώρα,…

1 Απριλίου 2024

Η μεγαλύτερη φάρσα που έγινε ποτέ – Όταν το BBC είχε χιούμορ και φαντασία…

Ήταν μια μέρα σαν σήμερα, 1η Απριλίου του 1957, όταν ένα τρίλεπτο οπτικοποιημένο ρεπορτάζ του…

1 Απριλίου 2024

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας – Τι πρέπει να ξέρετε

Εκτός από την ώρα που άλλαξε τα ξημερώματα της Κυριακής (31/3), αλλάζουν και οι ώρες…

1 Απριλίου 2024

Δώρο Πάσχα 2024: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί

H αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για την πληρωμή του Δώρου Πάσχα στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.…

1 Απριλίου 2024

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές! Γέμισε το καρότσι σου με πάνω από…

1 Απριλίου 2024

Μυστήριο με περίεργη μυρωδιά που έρχεται από την Αγία Πετρούπολη

Μια έντονη οσμή που μοιάζει αυτή του του θείου ή καμένου καουτσούκ εντοπίστηκε στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα…

31 Μαρτίου 2024