Κατηγορίες: Ελλάδα

Παπανδρέου: Κανένα μνημόνιο δεν θα χρειαζόμασταν αν είχαμε πράξει το αυτονόητο

Óôéãìéüôõðï áðü ôçí ïìéëßá ôïõ Ãéþñãïõ ÐáðáíäñÝïõ, óôçí 1ç ÐáíåëëáäéêÞ ÓõíäéÜóêåøç ôïõ ÊÉÍÇÌÁÔÏÓ Äçìïêñáôþí Óïóéáëéóôþí (ÊÉÄÇÓÏ) ôï ÓÜââáôï 7 Öåâñïõáñßïõ 2015, óôï ÓôÜäéï ÅéñÞíçò êáé Öéëßáò.
(EUROKINISSI/ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ)

«Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί φτιάξαμε ένα πελατειακό και άκρως συντηρητικό κράτος, που δεν στηρίζει την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα», δήλωσε σήμερα από την Πάτρα ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «αυτή η κρατικοδίαιτη λογική του κράτους, μας έφτασε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας».

Μιλώντας στο συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», με θέμα «Αναπτυξιακές προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα», ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης και ταυτόχρονα «να μην επιχειρηθεί καμία κίνηση, που θα διασαλεύει το ρόλο της στο διεθνή γεωπολιτικό χάρτη».
Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ ανέφερε ότι «συνεχίζουν και σήμερα να κυριαρχούν ψεύτικες αντιπαραθέσεις στην πολιτική, κυνηγάμε κακούς δαίμονες και ψάχνουμε για σωτήρες, αντί να δουλεύουμε μαζί και να αξιοποιήσουμε τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματά της χώρας και της περιφέρειας». Πρόσθεσε, ότι «χάνεται πολύτιμος χρόνος και φοβάμαι ότι η ζημιά θα είναι πλέον ανεπανόρθωτη και κάνουμε ασυλόγιστες επιλογές και αντί να σταματήσουμε να παίρνουμε αντιαναπτυξιακά μέτρα, βυθιζόμαστε στην ύφεση».
Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «το δημόσιο ταμείο έμεινε με τα ψιλά και εγκλωβιστήκαμε στις “κόκκινες γραμμές”, αντί να θέσουμε τους μεγάλους στόχους, για την Ελλάδα του μέλλοντος».
Ακόμη ο κ.Παπανδρέου μίλησε για το επενδυτικό κλίμα και τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο. «Από τις επαφές μου στο εξωτερικό, χαίρομαι που η χώρα παραμένει μέσα στο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον. Τα πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας είναι πολλά και γνωστά, πρέπει όμως να φροντίσουμε να προσελκύσουμε κεφάλαια, αλλά και να έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να προσαρμόσουμε τις ευκαιρίες στις απαιτήσεις μας, για την βιώσιμη ανάπτυξη και την αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού».

«Κανένα μνημόνιο δεν θα χρειαζόμασταν τώρα, ούτε και στο μέλλον, αν είχαμε πράξει το αυτονόητο», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες της Θεσσαλίας – «Πολλά από τα αιτήματα είναι δίκαια, όσο είναι εφικτό τα ικανοποιούμε»

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τους θεσμικούς φορείς της Θεσσαλίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος…

11 Μαρτίου 2024

Στη βουλή από τον Αλ.Μεϊκόπουλο η ανάγκη ενίσχυσης των επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών

Στη Βουλή έφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας…

11 Μαρτίου 2024

“Nα στελεχωθεί πλήρως με μόνιμο προσωπικό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός της”

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ αυτών και ο…

11 Μαρτίου 2024

Οι IDF εξετάζουν αν σκοτώθηκε ο «νούμερο 2» του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς έπειτα από αεροπορική επιδρομή

Ο στρατός του Ισραήλ ελέγχει αν ο Μαρουάν Ίσα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, σκοτώθηκε σε…

11 Μαρτίου 2024

Μάθιου Πέρι: Τιμήθηκε στο αφιέρωμα των Όσκαρ – Συγκινημένοι οι θαυμαστές του

Οι θαυμαστές του Μάθιου Πέρι συγκινήθηκαν, καθώς ο ηθοποιός από τα «Φιλαράκια» εμφανίστηκε στο αφιέρωμα…

11 Μαρτίου 2024

Συνέντευξη Τύπου Δημήτρη Κουρέτα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας

O Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας θα παραχωρήσει αύριο Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 Συνέντευξη Τύπου…

11 Μαρτίου 2024