Ελλάδα

Δύο έρευνες για το εκκλησιαστικό σκάνδαλο – Αλληλοκατηγορίες Μητροπολίτη Ταμασού με μοναχούς του Οσίου Αββακούμ

Η Κυπριακή Αστυνομία διεξάγει δύο έρευνες σε σχέση με τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες για την Μονή Οσίου Αββακούμ, λίγο έξω από τη Λευκωσία.

Η μία έρευνα γίνεται στη βάση κατάθεσης – καταγγελίας, που έκανε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, και αφορά την εξαπάτηση πιστών από δύο Μοναχούς, τον Ηγούμενο Νεκτάριο και τον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο. Στην κατοχή τους βρέθηκε ποσό €807.000 σε μετρητά αλλά και ακίνητα στη Κύπρο και την Ελλάδα.

Η άλλη έρευνα αφορά καταγγελία των δύο μοναχών κατά του Μητροπολίτη Ταμασού, οι οποίοι υποστηρίζουν πως ο Ησαΐας, έστειλε στο μοναστήρι μπράβους, οι οποίοι έκαναν έρευνες στην παρουσία μελών της Αστυνομίας. Όπως ισχυρίζονται, οι μπράβοι ήταν κουκουλοφόροι και απήγαγαν του μοναχούς και τους μετέφεραν στην Μητρόπολη όπου απομονώθηκαν και ανακρίνονταν επί 14 ώρες για να υπογράψουν παραδοχή στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

Οι μοναχοί υποστηρίζουν ότι παρόντες στην επιχείρηση που έστησε ο Μητροπολίτης ήταν πρώην ηγετικό στέλεχος της Αστυνομίας και Αρχηγός πολιτικού κόμματος.

Έχουν αποσύρει τις υπογραφές τους από τις δηλώσεις παραδοχής και υποστηρίζουν ότι ο Μητροπολίτης, τους παγίδευσε με στόχο να βάλει στο χέρι τα χρήματα της μονής. Αναφέρουν ότι πέρυσι κατά την προεκλογική εκστρατεία για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου, είχαν δώσει σε σακούλες και φακέλους €450.000 σε μετρητά στον Μητροπολίτη Ησαΐα για έξοδα υποστήριξης της υποψηφιότητάς του. Ισχυρίζονται ακόμα πως τα €807.000 που βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι της μητέρας του ενός είναι προσωπικά τους χρήματα και ουσιαστικά κλάπηκαν από τον Μητροπολίτη.

Σε εκκλησιαστικό επίπεδο οι δύο μοναχοί έχουν προσαχθεί σε εκκλησιαστικό δικαστήριο με εισήγηση για αποσχηματισμό τους, καθώς εναντίον τους υπήρξαν και καταγγελίες που αφορούν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ τους. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι όσα διαδίδονται για καταγραφή σε βίντεο σεξουαλικών συνευρέσεων δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και πρόκειται για μονταρισμένα πλάνα από το σύστημα ασφαλείας της Μονής. Καταγγέλλουν ως υπεύθυνο, έναν άλλο μοναχό, ο οποίος πήρε παρανόμως τα βίντεο και τα παρέδωσε στον Μητροπολίτη, ενώ καταγγέλλουν τον ίδιο μοναχό για σεξουαλική παρενόχληση δύο άλλων καλόγερων της Μονής.

Πηγή:protothema

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επίσκεψη του νέου Λιμενάρχου στον Σεβ. Μητροπολίτη

Τον νέο Λιμενάρχη Βόλου, Πλοίαρχο Λ.Σ. Δημήτριο Τσίκλο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του, στο Συνεδριακό…

11 Μαρτίου 2024

Τροχαίο έξω από την Τσαριτσάνη το βράδυ της Κυριακής – Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε δέντρο

Τροχαίο με εκτροπή αυτοκινήτου σημειώθηκε χθες, το βράδυ της Κυριακής, έξω από την Τσαριτσάνη. Κατά…

11 Μαρτίου 2024

Κλείδωσε τον σύντροφό της στο μπαλκόνι για να γλιτώσει – Πήδηξε για να μην συλληφθεί ο δράστης

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (10/3) στο Ηράκλειο της Κρήτης οδήγησε στη σύλληψη…

11 Μαρτίου 2024

Μεγάλες οι καταστροφές από την έκρηξη – Όχημα εκσφενδονίστηκε

Μεγάλες οι καταστροφές από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 3:00 τα ξημερώματα στην είσοδο κάβας…

11 Μαρτίου 2024

Διακοπή νερού αύριο Τρίτη στην Αγχίαλο

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Αύριο Τρίτη 12/3/24 λόγω προγραμματισμένων εργασιών στο δίκτυο της Ν.…

11 Μαρτίου 2024

Κλιματική αλλαγή: Στο χείλος της καταστροφής η Αφρική το 2050 – Πείνα και λειψυδρία

Οι αφρικανικές χώρες θα υποστούν σημαντικές οικονομικές απώλειες μετά το 2050, εάν η υπερθέρμανση του…

11 Μαρτίου 2024