Τοπικά

Πάνω από το όριο των 50μg/m3 ο μέσος όρος των PM10 στον Βόλο τις προηγούμενες ημέρες

Από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας γίνεται γνωστό ότι με βάση τις μετρήσεις των τριών σταθμών που βρίσκονται εντός του Π.Σ. Βόλου (1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, Διοικητήριο και Ν. Δημητριάδα) και είναι ενταγμένοι στο ΕΔΠΑΡ, ο ημερήσιος μέσος όρος των PM10 για τις 3 προηγούμενες ημέρες παρουσιάζει υπέρβαση του ορίου των 50μg/m3 και κυμαίνεται μεταξύ 76 και 100μg/m3.

Λόγω των ευρημάτων και των μετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, εκδίδονται οι απαραίτητες συστάσεις για την εφαρμογή βραχυπρόθεσμων μέτρων σύμφωνα με τις ΚΥΑ Αριθμ. Η.Π. 14122/549/Ε.103(ΦΕΚ 488Β/30.03.2011) και Αριθμ. οικ. 70601/13 (ΦΕΚ – 3272 Β/23-12-2013):

  • Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου ανάλογα με τη μέση εικοσιτετράωρη τιμή συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10):

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου. Άτομα άνω των 65 ετών επίσης, θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

  • Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό ανάλογα με τη μέση εικοσιτετράωρη τιμή συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10):

Κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του άσκηση-δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το