Κόσμος

Πάνω από 3.000 πτήσεις παγκοσμίως ακυρώθηκαν λόγω της μετάλλαξης Omicron

Χιλιάδες ταξιδιώτες παγκοσμίως έλαβαν την τελευταία στιγμή ότι ακυρώνονται οι χριστουγεννιάτικες πτήσεις τους την Παρασκευή και το Σάββατο λόγω της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων της Omicron, μεταξύ των εργαζομένων στις αεροπορικές εταιρείες.

Όπως αναφέρουν οι Times της Νέας Υόρκης, ο αριθμός των ακυρώσεων παγκοσμίως από το πρωί της Παρασκευής ανήλθε σε περισσότερες από 3.000, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flight Aware. Ήταν το τελευταίο πλήγμα για την περίοδο των εορτών, λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Omicron, η οποία πλέον αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 70% των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Η Delta Air Lines ανακοίνωσε ότι ακύρωσε περίπου 135 πτήσεις την Παρασκευή, αφού εξάντλησε «όλες τις επιλογές», συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής δρομολογίου και της αντικατάστασης αεροπλάνων και πληρωμάτων για την κάλυψη προγραμματισμένων πτήσεων.

Η United Airlines ακύρωσε τουλάχιστον 150 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από δεκάδες αεροδρόμια την Παρασκευή — μαζί με άλλες 44 που επρόκειτο να απογειωθούν το Σάββατο. Άλλες αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της JetBlue και της Allegiant, έκαναν το ίδιο, αν και η American Airlines δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ότι επί του παρόντος δεν είχε ακυρώσεις πτήσεων.

Στην Αυστραλία, δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας. Στην Ευρώπη, εκπρόσωπος της υπηρεσίας τρένων Eurostar δήλωσε την Παρασκευή το πρωί ότι λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών σε όλη την ήπειρο, ένας μικρός αριθμός τρένων ακυρώθηκε λόγω μειωμένης ζήτησης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφουν σχεδόν 170.000 νέα κρούσματα καθημερινά, αύξηση 38 τοις εκατό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον ιχνηλάτη κορωνοϊού των New York Times. Η United ανέφερε σε δήλωση ότι ο «άμεσος αντίκτυπος της Omicron στα πληρώματα πτήσης μας και στους ανθρώπους που διευθύνουν τη λειτουργία μας» οδήγησε στις ακυρώσεις. Τα μέλη του πληρώματος τηλεφωνούσαν για να δηλώσουν αρρώστια. «Πραγματικά το διαχειριζόμαστε αυτό μέρα με τη μέρα», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Μπορεί να υπάρξουν κάποιες ακόμη ακυρώσεις πτήσεων για το Σάββατο. Είναι πιθανό» πρόσθεσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το