Αθλητισμός

Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας στο Βόλο

afisa-tojobolias-2016

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (Σ.Σ.Β) και η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου συνδιοργανώνουν με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων, αγώνες τοξοβολίας Ανοιχτού Στίβου, ολυμπιακού και σύνθετου στόχου, που προκηρύχτηκαν επίσημα από την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας Ελλάδος (Ε.Ο.Τ) και θα διεξαχθούν τα δύο (2) επόμενα Σαββατοκύριακα στο Βόλο, στο « ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΗΣ- ΚΑΖΑΝΑΚΙ», από τις 10 το πρωί έως 4 το απόγευμα.

Την ερχόμενη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 θα διεξαχθούν ο Αγώνες Τοξοβολίας Πανελλήνιας Συμμετοχής και το Σαββατοκύριακο 24- 25/9/2016 το Κύπελλο Τοξοβολίας Ελλάδος, που αποτελεί σπουδαίο θεσμό αφού γίνεται άπαξ κάθε χρόνο.

Ήδη περισσότεροι από 80 αθλητές από διάφορες πόλεις έχουν δηλώσει συμμετοχή για την πρώτη Κυριακή στις 18/9 και αναμένεται να καταφθάσουν με συνοδούς, οικογένειες, προπονητές κ.λ.π στο Βόλο νωρίτερα από την ημέρα των αγώνων.

Για το ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ δεν έχουν ακόμη αρχίσει οι δηλώσεις συμμετοχής, αλλά λόγω της σπουδαιότητάς του αναμένεται να υπάρξει ρεκόρ συμμετοχών.
Ξενοδοχεία της πόλης προσέφεραν ειδικές τιμές για όσους αθλητές, συνοδούς, σωματεία και οικογένειες αθλητών, επισκεφτούν την πόλη ενόψει των αγώνων και των δύο διοργανώσεων.

Μέλη της ΕΟΤ και κριτές των αγώνων, είναι επίσημα προσκεκλημένοι των διοργανωτών και θα παραβρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια.

Η τοξοβολία είναι ένα μοναδικό άθλημα. Μπορεί να μην είναι ακόμη πολύ γνωστό και ευρέως διαδεδομένο αλλά κερδίζει έδαφος ειδικά στις μικρές ηλικίες γιατί είναι πολύ συναρπαστικό Οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε αγώνες αγωνίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες οι οποίες κρίνονται με βάση το είδος του τόξου (ολυμπιακό ή σύνθετο τόξο), το φύλλο και την ηλικία(άνδρας-γυναίκα,νέος άνδρας-νέα γυναίκα, έφηβος-νεάνιδα κοκ) αλλά και με βάση την απόσταση (70m,60m,50m,40m,30m,18m).
Το αγωνιστικό θέαμα για το κοινό είναι θεαματικό. Περισσότεροι από 50 αθλητές βρίσκονται ταυτόχρονα στην γραμμή βολής έτοιμοι για να ρίξουν τα βέλη τους σε 40 στόχους απέναντί τους, με την έναρξη του χρόνου, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα, αφού τα βέλη τους εκτοξεύονται σχεδόν ταυτόχρονα από μεγάλες και διαφορετικές αποστάσεις

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου από το 1911 στέκεται αποτελεσματικός αρωγός σε κάθε προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας με σκοπούς που προάγουν τον κλασσικό αθλητισμό, το ολυμπιακό πνεύμα, τον χαρακτήρα και τον πολιτισμό.

Στα σχολεία της α’ και β’ βάθμιας εκπαίδευσης, η Δ/νση Αθλητισμού Δ. Βόλου θα αποστείλει κάλεσμα για τους αγώνες ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά το «ευγενές» και ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, που διεξάγεται τόσο σε κλειστό όσο και σε υπαίθριο στίβο, είναι εξόχως θεαματικό και έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές ειδικά στις νεαρές ηλικίες.

Ο ΣΣΒ έμπειρος διοργανωτής μεγάλων αθλητικών γεγονότων φιλοδοξεί με την αρωγή των τοπικών φορέων και ειδικά του Δήμου Βόλου να καθιερώσει το γεγονός ως αθλητικό θεσμό και να επιτύχει η πόλη μας, την ανάληψη στο μέλλον αγώνων ευρωπαϊκού επιπέδου.

Από τους συνδιοργανωτές προσκαλούνται ΟΛΟΙ οι Βολιώτες να επισκεφτούν το Γήπεδο Μακρινίτσης – « Καζανάκι» και να υποστηρίξουν με την παρουσία τους το άθλημα.
Η είσοδος για όλες τις ημέρες είναι ελεύθερη για ΟΛΟ το κοινό

Μέγας χορηγός των δύο (2) αγώνων είναι το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το