Τοπικά

Πανελλήνια διάκριση για το 2ο Ειδικό Δημοτικό Βόλου

Σημαντική διάκριση πέτυχε το 2ο Ειδικό Δημοτικό Βόλου, το οποίο ήταν μέσα στα πέντε πρώτα σχολεία πανελλαδικά που βραβεύτηκε για το παραμύθι με θέμα την ενεργοποίηση ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό.
Στον διαγωνισμό που διεξήχθη υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, συμμετείχαν 300 σχολεία και το Ειδικό Δημοτικό από τον Βόλο μπόρεσε και διακρίθηκε όντας μάλιστα το πρώτο ειδικό δημοτικό σχολείο που πλασαρίστηκε μεταξύ των επιτυχόντων.

 
Η διευθύντρια του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κ. Κατερίνα Ταταριώτου ανέφερε πως «για πρώτη φορά στον διαγωνισμό «όχι στον σχολικό εκφοβισμό» ένα ειδικό σχολείο κατάφερε και μπήκε στην πεντάδα. Και αυτό ήμασταν εμείς, αφού λάβαμε το πέμπτο βραβείο πανελλαδικά. Η ψυχολόγος κ. Καλία και η κοινωνική λειτουργός κ. Καραμπά μαζί με τους μαθητές ετοίμασαν ένα παραμύθι που το κείμενο και οι εικόνες είχαν να κάνουν με την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Παράλληλα στο σχολείο κάναμε από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τώρα και άλλες δράσεις, όπως προγράμματα αγωγής υγείας και κοινωνικής συμπεριφοράς, θεραπευτική ιππασία».
Χθες στο 2ο Ειδικό Δημοτικό πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή, όπου συμμετείχε και ένα τμήμα του 14ου Δημοτικού Βόλου στο πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο σχολείων.

 
Σε μια πολύ ζεστή, αλλά και συγκινητική ατμόσφαιρα οι μαθητές και των δύο σχολείων έστειλαν το μήνυμα της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της αγάπης.
Με πολύ ενδιαφέρον οι γονείς και οι άλλοι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν την εκδήλωση που είχε πλούσιο χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο με τραγούδια, θεατρικό δρώμενο, χορό, απαγγελία ποιημάτων και άλλα.
Η διευθύντρια κ. Ταταριώτου επισήμανε πως το σχολείο μας υλοποιεί πολλές εκπαιδευτικές και πολιτιστικές συνεργασίες με άλλα σχολεία και έτσι τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τη διοργανώσαμε με το 14ο Δημοτικό.

 
Στο σχολείο φοιτούν 25 μαθητές, ενώ φέτος είναι καλυμμένες και οι θέσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν.
Βέβαια παραμένει το κτιριακό ζήτημα με την ανάγκη προσθήκης δύο ακόμη αιθουσών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Iαπωνία: Πολυτελές πολυκατάστημα ζήτησε «συγγνώμη» για 807 χριστουγεννιάτικες τούρτες που κατέρρευσαν

Από την εμπόλεμη ζώνη και όχι από το ζαχαροπλαστείο ή ένα έστω υποτυπωδώς οργανωμένο εργαστήριο…

27 Δεκεμβρίου 2023

Meteo: Οι επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Ελλάδα από το 2000 έως το 2023

Τις κοινωνικο - οικονομικές επιπτώσεις στην Ελλάδα την περίοδο 2000–2023 από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…

27 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ και τον Ιανουάριο

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα e-εργαστήρια (workshops) ομαδικής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη της…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε στο Ρέντη

Σε δήλωση του για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που είχε χτυπηθεί βαριά στα επεισόδια…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πάνω από 21.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, λέει η Χαμάς

Συνολικά 21.110 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 55.243 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από…

27 Δεκεμβρίου 2023

TikTok: Τρεις άνδρες αποτύπωσαν σε βίντεο την «υστερία» των μανάδων τα Χριστούγεννα και έγιναν viral

Μέσα σε μόλις τρεις μέρες, ένα χριστουγεννιάτικο βίντεο έγινε viral με σχεδόν 80 εκατομμύρια προβολές,…

27 Δεκεμβρίου 2023