Τοπικά

Παναγιώτης Κεχριώτης: Στο ψαλτήρι 14χρονος αναγνώστης

Το 2009 ο Σκοπελίτης Ευάγγελος Κεχριώτης χειροτονήθηκε και άφησε την Αθήνα για να επιστρέψει στη γενέτειρά του, κατέχοντας μέχρι σήμερα τη θέση του εφημέριου στην ενορία της Παναγίας Φανερωμένης. Στο νησί των Βορείων Σποράδων μετακόμισε με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους, εκ των οποίων ο μικρότερος πριν από λίγες ημέρες χειροθετήθηκε αναγνώστης.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Κεχριώτης έχει ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με τη Χαρά Καραμήτσου και δημιούργησαν μία πολύτεκνη οικογένεια, μην κρύβοντας την αγάπη τους για τα παιδιά. Ο μεγαλύτερος γιος τους αυτή την περίοδο είναι στρατιώτης, ο δεύτερος κατά σειρά βρίσκεται για σπουδές στο εξωτερικό, ενώ έχουν επίσης μία κόρη, η οποία είναι μαθήτρια Λυκείου. Ο… βενιαμίν της οικογένειας είναι ο Παναγιώτης Κεχριώτης, ο οποίος γεννήθηκε το 2007 στην Αθήνα, αλλά από ηλικία δύο ετών ζει μόνιμα στη Σκόπελο. Μαθητής στην τρίτη τάξη του Γυμνασίου, εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα εισήλθε και επίσημα στους κόλπους της Εκκλησίας. Του δόθηκε ο βαθμός του αναγνώστη, που θεωρείται δεύτερος βαθμός της κατώτερης ιεροσύνης, με τη χειροθεσία να γίνεται από τον μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, Χρυσόστομο.
Ο 65χρονος δεσπότης την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκε τη Σκόπελο, με αφορμή την εορτή του πολιούχου της, Αγίου Ρηγίνου και ήταν εκείνος που διάβασε την επισκοπική ευχή στον ευσεβή νέο, ο οποίος έλαβε το αξίωμα του αναγνώστη σε μία ξεχωριστή ημέρα για το νησί της Σκοπέλου. «Σας ευχαριστώ όλους έναν – έναν ξεχωριστά για τις όμορφες και αγαπητές ευχές σας. Ο Θεός να σας ευλογεί. Η Εκκλησία μας έχει πολλές θέσεις – αξίες όπως αξίωμα για θέση ιεροψάλτη, για πρωτοψάλτη, για αναγνώστη, για ιερέα, για διάκονο, για δεσπότη. Όλα αυτά, όμως, είναι δεύτερα. Σημασία δεν έχει το αξίωμα της θέσης, αλλά το αξίωμα της ψυχής. Όλα τα αξιώματα των θέσεων μετά τον θάνατο θα τα αφήσουμε εδώ. Το αξίωμα, όμως, της ψυχής, θα το πάρουμε μαζί μας», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο νεαρός Σκοπελίτης, ενώ η ανάρτησή του καταλήγει με τις ευχαριστίες του στον πρώτο στην ιεραρχία των ψαλτών στον ναό της Παναγίας Φανερωμένης: «Θέλω να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας τον πρωτοψάλτη μας κ. Ιωάννη Κασσανδριανό, ο οποίος χάρη στη δική του θέληση και χαρά, με υποδέχθηκε στο ψαλτήρι. Χωρίς αυτόν δεν θα τα είχα καταφέρει όλα αυτά, το τυπικό, τους ψαλμούς τις ακολουθίες και ό,τι άλλο του ήταν δυνατό να προσφέρει».
Όσο για τα μελλοντικά σχέδια του Παναγιώτη Κεχριώτη; Μία από τις σκέψεις του είναι να συνεχίσει στο Εκκλησιαστικό Λύκειο της Ριζαρείου Σχολής στην Αθήνα. Τον ενδιαφέρουν οι σπουδές στη Θεολογία, ενώ βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τον πατέρα του και να γίνει ιερωμένος.

Share
Ετικέτες: ψαλτήρι

Πρόσφατα άρθρα

Νίκος Ταχιάος: Δημοπρατούνται εντός του καλοκαιριού έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Θεσσαλίας

Έργα προϋπολογισμού 900 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στις πληγείσες περιοχές της…

14 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Νέα μήνυση σήμερα από τον δικηγόρο του Γεράσιμου

Τον εφέτη ανακριτή Λάρισας θα επισκεφθεί σήμερα (14/03) ο δικηγόρος της οικογένειας του Γεράσιμου Γεωργιάδη,…

14 Μαρτίου 2024

Φιλοξενούν την Καρδίτσα οι Κορασίδες της ΕΠΣΘ

Αγωνιστικές υποχρεώσεις έχει σήμερα Πέμπτη η μικτή ομάδα Γυναικών Κ15 της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, στο…

14 Μαρτίου 2024

Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου: Κόντρα για Κάμερες – Εκλογές – Προσφυγή

Ο κ. Παπαπέτρος έθεσε και θέμα καμερών στη συνεδρίαση, υποστηρίζοντας ότι «για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση…

14 Μαρτίου 2024

Σε 10 – 15 μέρες η αποκατάσταση στο ΕΑΚ – «Παίρνει σειρά» το κλειστό γυμναστήριο «Β. Παρασκευόπουλος»

Σε 10 – 15 ημέρες εκτίμησε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος ότι θα ολοκληρωθούν οι…

14 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Πέμπτης 14/3

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 17.00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός -Ζ- (Α1…

14 Μαρτίου 2024