Τοπικά

Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου: Κόντρα για Κάμερες – Εκλογές – Προσφυγή

Ο κ. Παπαπέτρος έθεσε και θέμα καμερών στη συνεδρίαση, υποστηρίζοντας ότι «για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση εμφανιζόμαστε χωρίς πρόσωπο στο κανάλι που μεταδίδει τη συνεδρίαση. Μας έχει θέσει εκτός πλάνου γιατί παραβιάζεται η διαδικασία της δημοσιότητας των συνεδριάσεων» για να του απαντήσει ο δήμαρχος ότι η ιδέα των καμερών, ήταν του πρ. προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλά το 2014, που όπως είπε «ήμουν σε αργία κι είχαμε επισκέψεις από μπαχαλάκηδες και προτάθηκε να τοποθετηθούν κάμερες για να προβάλλονται δημόσια οι συνεδριάσεις» και πρότεινε αν θέλουν οι μειοψηφίες να κλείσει η εικόνα και να μείνει ο ήχος, ωστόσο, σήμερα θα ζητηθεί από τους τεχνικούς να ελέγξουν αν μπορούν να «ανοίξουν» το πλάνο.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε ξανά στην προσφυγή της μειοψηφίας που απορρίφθηκε σχετικά με το δικαίωμα εκλογιμότητας του ίδιου και όπως επεσήμανε «είστε εκτεθειμένοι. Ήταν σημαία σας στον προεκλογικό σας αγώνα ότι θα πάω φυλακή. Δεν αποδεχτήκατε τη βούληση των πολιτών, τους εξαπατήσατε κ. Παπαπέτρο κι είπατε «προφανώς και δεν ξέρουν με ποιον έχουν μπλέξει». Εγώ σας καλώ να παραιτηθείτε αυτή την στιγμή κ. Παπαπέτρο, γιατί εκτεθήκατε απέναντι στον κόσμο. Μην το τραβάτε. Εσείς κάνετε κοινωνικές συναθροίσεις και σουαρέ με λειτουργούς της δικαιοσύνης. Εσείς ζητάτε και προσδιορίζετε δικάσιμο με σχέσεις του παρελθόντος» ενώ σχολίασε ιδιαίτερα αρνητικά την πρόταση του Εισαγγελέα για αθώωση του κατηγορουμένου στην υπόθεση βιασμού στον Κολωνό, με αφορμή την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέας σε βάρος του. «Θα τους κρίνω όπως κρίνουν αυτοί και πρόβατα δεν είμαστε για να τελειώσει το πανηγύρι με τη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη κερδίζει τον σεβασμό, δεν τον απαιτεί και απειλές αλλού. Δεν τους έχω ανάγκη και δεν τους φοβάμαι. Τους αντιμετώπισα και στάθηκα όρθιος», είπε μεταξύ άλλων.
Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Παπαπέτρος είπε θα παραιτηθεί αν το ζητήσει η παράταξη κι όχι ο δήμαρχος και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «Οι δικαστικές αποφάσεις κρίνονται αλλά όχι με βάση τα πρόσωπα των δικαστών αλλά την αιτιολογία τους» συμβουλεύοντας τον δήμαρχο να απέχει από τις κριτικές δικαστικών αποφάσεων πριν αυτές γίνουν αμετάκλητες. «Οι ενστάσεις για κωλύματα εκλογιμότητας αφορούν αυτούς που εκλέγονται. Κι αν χάσαμε τη δίκη σε πρώτο βαθμό θα πάμε σε δεύτερο βαθμό με καλύτερους δικηγόρους» δήλωσε και συνέχισε «έχω άριστες σχέσεις με όλο τον κόσμο και με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσα σε κοινωνικό επίπεδο να έχω σχέσεις και με δικαστικούς λειτουργούς, αλλά ποτέ δεν παρενέβη για υπόθεση. Κι αν έχετε τότε κάποιο όνομα κάντε μου αναφορά να πάω κατηγορούμενος γιατί αλλιώς ισχύει το αντίθετο» είπε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος κατήγγειλε την απαράδεκτη όπως είπε κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και χαρακτηρισμούς που φέρεται να είπε ο δήμαρχος στον σύμβουλο της ΛΑΣ Κώστα Γαργάλα. «Εδώ ήρθαμε να κουβεντιάσουμε τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου. Για τη χερσαία ζώνη είναι χρόνια αυτή η διαδικασία, αλλά τι θα γίνει με το λιμάνι κι ιδιωτικοποιείται θα ανοίξει κουβέντα και η πόλη γίνεται στόχος από τους Ρώσους κι ανταγωνιστές;» διερωτήθηκε και ζήτησε να σταματήσουν οι κοκορομαχίες και να γίνει σοβαρή συζήτηση, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος για τους χαρακτηρισμούς τους αρνήθηκε κι απευθυνόμενος προς τον κ. Παπαπέτρο επανέλαβε ότι «εδώ δεν είναι δικαστήριο, αλλά δημοτικό. Όσον αφορά τις κρίσεις για τους δικαστές είναι αξιολογική κρίση ή μεταφορική έννοια. Δεν είναι κακό να έχετε κοινωνική σχέση με δικαστικούς λειτουργούς, άλλοι συνάδελφοί σας έχουν, αλλά δεν είναι θεμιτό να δικάζουν υποθέσεις σας».
Στο σημείο αυτό, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας ζήτησαν από τον δήμαρχο να πει ονόματα κι εκείνος απάντησε ότι «όταν κληθώ τότε θα μιλήσω».
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θάνος Θεοδώρου, σχολίασε και την ερώτηση του συμβούλου της μειοψηφίας Στ. Λημνιού σχετικά με τσιμεντόστρωση αγροτικού δρόμου 1.200μ. στον Άνω Βόλο. Ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι «στις 27 Φεβρουαρίου κατατέθηκε μία ερώτηση και στις 29 Φεβρουαρίου έγινε αίτημα στο προεδρείο με διαφορετικά ερωτήματα με σκοπό εάν κρίνουν να το βάλουν θέμα στην επόμενη λογοδοσία. Την προηγούμενη Τρίτη ενώ ήμουν μάρτυρας σε μία υπόθεση, συναντήθηκα με τον κ. Λημνιό στα δικαστήρια και τον ρώτησα τι ισχύει από τα δύο και μου απάντησε «Εμένα δε με ενδιαφέρει το θέμα δεν ήξερα ποιον αφορούσε. Η υπόθεση αφορά δικαστικό λειτουργό και δε θέλω να ασχοληθώ. Χειρίσου το όπως θέλεις γιατί έχω θέματα κι εγώ με τη δικαιοσύνη και μέλη της παράταξης είναι δικηγόροι που έχουν επαφές και δε θέλω να έρθουν σε δύσκολη θέση».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σε 10 – 15 μέρες η αποκατάσταση στο ΕΑΚ – «Παίρνει σειρά» το κλειστό γυμναστήριο «Β. Παρασκευόπουλος»

Σε 10 – 15 ημέρες εκτίμησε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος ότι θα ολοκληρωθούν οι…

14 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Πέμπτης 14/3

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 17.00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός -Ζ- (Α1…

14 Μαρτίου 2024

Πρόστιμο 500ευρώ στον 54χρονο για τη φωτιά στην Σούρπη – Αύριο η δίκη

Επιβλήθηκε χθες, 13 Μαρτίου 2024, διοικητικό πρόστιμο ύψους 500ευρώ, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Δρυμώνα,…

14 Μαρτίου 2024

«Γεννήθηκα κορίτσι αλλά ένιωθα πάντα ότι ανήκω σε λάθος σώμα» – Η εξομολόγηση του Βολιώτη Άγγελου που ξεκίνησε τη φυλομετάβαση στα 29 του

Την προσωπική του ιστορία με τη φυλομετάβαση από γυναίκα σε άνδρα περιέγραψε το βράδυ της…

14 Μαρτίου 2024

Βόλος:Δήλωσε κλοπή του φορτηγού του, ενώ χρησιμοποιούταν για διακίνηση ανθρώπων

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 43χρονο για…

14 Μαρτίου 2024

Στέφανος Κασσελάκης: Το βίντεο στο TikTok για το κούρεμα και ξύρισμα πριν παρουσιαστεί φαντάρος στη Θήβα

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος, για να παρουσιαστεί φαντάρος το πρωί της Παρασκευής για τη στρατιωτική…

14 Μαρτίου 2024