Αθλητισμός

Παλικαρίσια πρόκριση… Στα τελικά η ομάδα πόλο παίδων του Ο.Υ.Κ.Β. 

Η ομάδα υδατοσφαίρισης παίδων του Ο.Υ.Κ.Β. ανήκει και επίσημα στις κορυφαίες 10 της χώρας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία μετά την πρόκρισή της στα τελικά του πρωταθλήματος. Το συγκρότημα του Δημήτρη Κόφφα κατέλαβε την 2η προνομιούχο θέση του 5ου ομίλου της ημιτελικής φάσης, η οποία φιλοξενήθηκε στην ανοιχτή πισίνα του ΕΑΚ Βόλου.
Το περασμένο τριήμερο πραγματοποιήθηκε η γ’ (ημιτελική) φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο Παίδων που αφορά αθλητές γεννηθέντες το 2004 και νεότερους. Στον 5ο όμιλο τα δύο εισιτήρια της πρόκρισης για τα τελικά της διοργάνωσης (21-23 Ιουνίου) διεκδίκησαν πέντε ομάδες. Μεταξύ αυτών και ο Ο.Υ.Κ.Β. που για μία ακόμη φορά εκπροσώπησε επάξια τη βολιώτικη υδατοσφαίριση.

Με απολογισμό τρεις νίκες και μόνο μία ήττα κατέκτησε τη 2η θέση και έτσι θα δώσει το «παρών» στην τελική φάση, μαζί με τον Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι» κέρδισε άνετα και στα τέσσερα ματς που έδωσε, επιβεβαιώνοντας τους ειδικούς που κάνουν λόγο για μία ομάδα ικανή για το χρυσό μετάλλιο.
Με δεδομένο το ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε την 1η θέση, κυριότερος αντίπαλος των Βολιωτών για το εισιτήριο που απέμενε ήταν ο Εθνικός Πειραιώς, ο επονομαζόμενος «αυτοκράτορας» της ελληνικής υδατοσφαίρισης (έστω και αν εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει χάσει τα… σκήπτρα από τον Ολυμπιακό Πειραιώς), που πέρυσι είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος στους Παίδες.
Το παιχνίδι διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής και ήταν επεισοδιακό. Ο Ο.Υ.Κ.Β. ήταν ανώτερος σε όλους τους τομείς και απέκτησε προβάδισμα τριών και τεσσάρων τερμάτων. Αυτό κακοφάνηκε σε παράγοντες και γονείς αθλητών του Εθνικού που τα έβαλαν με τους διαιτητές Χρήστο Κυράνη και Αλέξανδρο Χατζηγούλα, δημιουργώντας μεγάλη ένταση. Προκλητικός ήταν και ο προπονητής των Πειραιωτών Μάρκο Μίσιτς που δικαίως αποβλήθηκε. Στα τελευταία λεπτά και κατόπιν εντολής από τον πάγκο τους οι Πειραιώτες έπαιζαν παθητικά, προσβάλλοντας το ίδιο το άθλημα.

Ο Νταρίκος σκοράρει στον αγώνα με τα Δελφίνια

Από την άλλη πλευρά ούτε ο Ο.Υ.Κ.Β. έκανε ολοκληρωμένες επιθέσεις, μη θέλοντας να κερδίσει με σκορ που δεν άξιζε. Έτσι, η κόρνα της γραμματείας βρήκε τους Βολιώτες νικητές με τέσσερα γκολ διαφορά και συγκεκριμένα με 11-7.
Ο σύλλογος του Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι «σφύριξαν» Βολιώτες διαιτητές. Ωστόσο, ποτέ στο παρελθόν δεν έδειξε ενόχληση όταν αντιμετώπισε ομάδες της Περιφέρειας σε ομίλους και τελικές φάσεις που φιλοξενήθηκαν σε Αθήνα και Πειραιά με τους διαιτητές να είναι από την πρωτεύουσα.
Συμπεριφορές σαν αυτές των ανθρώπων του Εθνικού ασφαλώς και δεν ταιριάζουν σε έναν… αυτοκράτορα, που προφανώς δεν έχει μάθει να χάνει. Αξίζει να αναφέρουμε ότι την ώρα των επεισοδίων που δημιούργησαν οι Πειραιώτες (κανείς από τον Ο.Υ.Κ.Β. δεν είχε συμμετοχή σε αυτά), κλήθηκε από τον Αλυτάρχη και η Αστυνομία στο κολυμβητήριο, αλλά όταν έφτασε η ένταση είχε κοπάσει.

Όσον αφορά τα άλλα παιχνίδια της βολιώτικης ομάδας., το πρωί του Σαββάτου συνέτριψε με 15-2 τα Δελφίνια Πτολεμαΐδας, χθες το πρωί ηττήθηκε 21-4 από τον πανίσχυρο Παναθηναϊκό, ενώ το απόγευμα κέρδισε άνετα με 11-3 τη Ν.Ε. Λάρισας.
Ο προπονητής του Ο.Υ.Κ.Β. Δημήτρης Κόφφας χρησιμοποίησε 20 πολίστες. Αυτοί είναι οι: Γιάννης Βαλτσιώτης, Χρήστος Κουτσουνίδης, Γιάννης Νάσιος (τερμ.), Γιάννης Μεριστούδης, Δημήτρης Μπομπός, Στέλιος Ιωάννου, Μάριος Κομνιανός, Γιάννης Γκανάτσιος, Δημήτρης Νταρίκος, Ευάγγελος Στεφάνου, Γιάννης Μυλωνάς, Κωνσταντίνος Καλατζής, Στέλιος Πουλαράκης, Εμμανουήλ Ματσάγκος, Γιάννης Σιγανός, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Δημήτρης Μπακαλάκης, Παναγιώτης Γλούμης, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Θάνος Βασιλούδης.

Προσπάθεια του Γλούμη από θέση φουνταριστού

Τα αποτελέσματα
Παναθηναϊκός-Ν.Ε. Λάρισας 18-2, Ο.Υ.Κ.Β.-Εθνικός 11-7, Εθνικός-Παναθηναϊκός 4-23, Δελφίνια Πτολεμαΐδας-Ο.Υ.Κ.Β. 2-15, Ν.Ε. Λάρισας-Εθνικός 6-11, Παναθηναϊκός-Δελφίνια Πτολεμαΐδας 16-6, Δελφίνια Πτολεμαΐδας-Ν.Ε. Λάρισας 6-17, Ο.Υ.Κ.Β.-Παναθηναϊκός 4-21, Εθνικός-Δελφίνια Πτολεμαΐδας 9-5, Ν.Ε. Λάρισας-Ο.Υ.Κ.Β. 3-11.

Η βαθμολογία
1. Παναθηναϊκός 12
2. Ο.Υ.Κ. Βόλου 9
3. Εθνικός Π. 6
4. Ν.Ε. Λάρισας 3
5. Δελφίνια Πτ. 0

Κεντρική φωτό: Οι μικροί πολίστες του Ο.Υ.Κ.Β. πανηγυρίζουν με τον προπονητή τους Δ. Κόφφα

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συναγερμός στην Ευρώπη για την αφρικανική σκόνη – 180.000 τόνοι άμμου κάλυψαν τον ουρανό της Ελβετίας – Δείτε φωτογραφίες

Μια τεράστια ποσότητα άμμου από τη Σαχάρα έχει καλύψει τον ελβετικό ουρανό από την Παρασκευή,…

30 Μαρτίου 2024

AT&T: Μαζική διαρροή δεδομένων πελατών – Επηρεάστηκαν 73 εκατ. χρήστες

Η AT&T προχώρησε σε αλλαγή κωδικών πρόσβασης λογαριασμών για εκατομμύρια πελάτες της αυτή την εβδομάδα,…

30 Μαρτίου 2024

Λύγισε στη δεύτερη παράταση από τον Εθνικό Π. η Νίκη με 92-97

Μόνο αδιάφορο δεν ήταν το παιχνίδι μεταξύ Νίκη και Εθνικού στο Κλειστό Ν. Ιωνίας για…

30 Μαρτίου 2024

Θέμα στον Guardian το σχέδιο για υποχρεωτική ποσόστωση ελληνικής μουσικής

Θέμα στο βρετανικό Guardian έγινε το σχέδιο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για υποχρεωτική εκτέλεση…

30 Μαρτίου 2024

Κολωνός: Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ελαφρυντικά – Πότε θα ξέρουμε τις τελικές ποινές

Τη Δευτέρα θα αποφασίσει το δικαστήριο αν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους 19 καταδικασθέντες για την…

30 Μαρτίου 2024

Δυτική Όχθη: Νεκρός ένας 13χρονος Παλαιστίνιος σε επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων

'Ενας 13χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί κι ένα άλλο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά σε…

30 Μαρτίου 2024