Τοπικά

Ως την ερχόμενη Τρίτη οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό)

Συνεχίζονται στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2021-2022, μέχρι και την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022, 23:59.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά, στον ιστότοπο της εφαρμογής e-εγγραφές: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr με τη χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet των ενδιαφερόμενων ή των κηδεμόνων τους.

Όσοι/-ες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαδικασία μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο, τις εργάσιμες μέρες, από τις 18:00 ως και τις 22:00, έχοντας μαζί τους τους κωδικούς taxisnet, την αστυνομική ταυτότητα, το e-mail και το απολυτήριο γυμνασίου ή λυκείου (ή τον έλεγχο προόδου τους), για να κάνουν την εγγραφή τους.

Όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, αλλά αδυνατούν να αποκτήσουν κωδικούς taxisnet, μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση του σχολείου.

Υπενθυμίζουμε ότι στο σχολείο μας, που βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου, στο «Καρτάλειο Διδακτήριο», οδός Κασσαβέτη 3 – Πολυμέρη, λειτουργούν οι τομείς:

  1. Οικονομίας & Διοίκησης
  2. Πληροφορικής
  3. Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Η φοίτηση στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό):

  • Πλήρης φοίτηση: οι μαθητές/-τριες αποκτούν ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ Λυκείου και ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Εγγράφονται με Απολυτήριο Γυμνασίου και παρακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας (θεωρητικά και εργαστηριακά). Η φοίτηση είναι 3ετής.
  • Φοίτηση ειδικότητας: οι μαθητές/-τριες αποκτούν ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Εγγράφονται στο Β΄ έτος με Απολυτήριο Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, κ.ά.) και παρακολουθούν μόνο μαθήματα ειδικότητας (θεωρητικά και εργαστηριακά) με μειωμένο ημερήσιο/εβδομαδιαίο ωράριο. Η φοίτηση είναι 2ετής.

Το πλήρες ωράριο μαθημάτων είναι 18:00-22:30. Η φοίτηση είναι δωρεάν. Για τη μετακίνησή τους με το αστικό ΚΤΕΛ οι μαθητές έχουν έκπτωση 50%, ενώ οι μαθητές/-τριες πλήρους φοίτησης, που διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 χλμ. από το σχολείο, μετακινούνται δωρεάν. Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για την εγγραφή, ενώ στους μαθητές παρέχεται η δυνατότητα αναβολής στράτευσης.

Μετά από την αποφοίτηση, οι μαθητές/-τριες έχουν τις εξής τέσσερις επιλογές:

  • Να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας με το πτυχίο επιπέδου 4 που αποκτούν (οι απόφοιτοι/ες εργάζονται είτε σε επιχειρήσεις-φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα είτε ως αυτοαπασχολούμενοι-ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού αποκτήσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος).
  • Να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΜΑΘΗΤΕΙΑ, κάνοντας πρακτική άσκηση για 9 μήνες, με αμοιβή και ασφαλιστική κάλυψη, στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα (4 ημέρες/εβδομάδα εργασία και 1 ημέρα εργαστήριο στο σχολείο). Μετά από εξετάσεις πιστοποίησης, αποκτούν ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 5 και μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας με αυξημένα προσόντα.
  • Να επιδιώξουν την πρόσβασή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ, Στρατιωτικές Σχολές – Σώματα Ασφαλείας, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού) με τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ με ειδικό ποσοστό.
  • Να εγγραφούν στη Β΄ τάξη και μετά από διετή φοίτηση να πάρουν ΠΤΥΧΙΟ άλλης ειδικότητας επιπέδου 4.
  • Να επιδιώξουν την εγγραφή τους σε δημόσια ΙΕΚ. Μετά από διετή φοίτηση και εξετάσεις πιστοποίησης, αποκτούν ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 5.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση ή βοήθεια για την πραγματοποίηση της εγγραφής, μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση του σχολείου καθημερινά, τις εργάσιμες μέρες, 18:00 – 22:00, στο τηλέφωνο 2421 0 38211 ή ηλεκτρονικά στο email του σχολείου [email protected].

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το