Θ Plus, Υγεία

Οριστικό τελεσίγραφο τριών μηνών από Γεωργιάδη για τις καθαρίστριες νοσοκομείων με σύμβαση ορισμένου χρόνου

Μόνο έως τις 30 Ιουνίου θα μπορέσουν να παραμείνουν στα νοσοκομεία οι καθαρίστριες που σήμερα εργάζονται με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Παρά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας σήμερα στην οδό Αριστοτέλους, όπου σημειώθηκε ένταση νωρίτερα το πρωί, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε ακάθεκτος στο να μονιμοποιηθούν στο ΕΣΥ οι εργαζόμενες στην καθαριότητα.

Ο ίδιος μάλιστα έσπευσε στο χώρο της συγκέντρωσης για να καθησυχάσει τους διαμαρτυρόμενους ενώ αμέσως μετά συναντήθηκε με την ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως ανακοίνωσε στην ΠΟΕΔΗΝ:
«Μετά από έναν ήρεμο και πολιτισμένο διάλογο, δεσμευτήκαμε να δώσουμε στις εργαζόμενες με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) καθαρίστριες στα δημόσια νοσοκομεία, μία τρίμηνη παράταση έως τις 30/6/2024, ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση όλων στην αγορά εργασίας.

Ξεκαθαρίσαμε, ωστόσο, ότι η πολιτική της Κυβέρνησης για το «outsoursing» στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί, καθώς και ότι το σύνταγμα της χώρας απαγορεύει τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου Εργασίας.

Εύχομαι οι εργαζόμενοι να είναι επαρκώς ενημερωμένοι και να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για τη ζωή τους. Όπως τόνισα, όποιος εργαζόμενος με ΣΟΧ θέλει να προσληφθεί σήμερα ή κατά τη διάρκεια των μηνών αυτών σε εργολάβο υπηρεσιών καθαριότητας στα νοσοκομεία, θα φροντίσω εγώ ο ίδιος να προσληφθεί. Όποιος επιλέξει όμως να μην προσληφθεί, θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάποτε η δουλειά του στο νοσοκομείο θα τελειώσει».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το