Αθλητισμός

Ολυμπιακός Βόλου: Θέλει προσοχή ο Θεσπρωτός

Το προτελευταίο παιχνίδι έδρας για το φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ δίνει το Σάββατο ο Ολυμπιακός Βόλου με αντίπαλο τον Θεσπρωτό στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να σημειώσουν την τρίτη σερί νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που στα δύο τελευταία παιχνίδια της απέσπασε τέσσερις βαθμούς, με τις δύο ομάδες της κορυφής, Καβάλα και Βέροια (μία ισοπαλία εκτός και μία νίκη εντός έδρας αντίστοιχα).
Το παιχνίδι θα διεξαχθεί Σάββατο, καθώς γηπεδούχος αγωνίζεται και η Νίκη (παίζει με τον Ασπρόπυργο), με τους «κυανόλευκους» να παίζουν την Κυριακή στη Νεάπολη. Οι παίκτες του Βασίλη Βούζα προέρχονται, όπως προαναφέραμε, από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα, με Αλμωπό Αριδαίας εντός και Πανσερραϊκό εκτός έδρας και θέλουν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες, απέναντι σε μια ομάδα που «καίγεται» για βαθμούς, καθώς δίνει τη «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Μάλιστα, ο Θεσπρωτός τη περασμένη αγωνιστική πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 επί της Βέροιας, υποχρεώνοντας τη «Βασίλισσα του Βορρά» στη δεύτερη φετινή της ήττα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Χουάν Ρότσα κατάφερε να πετύχει τρία γκολ, τη στιγμή που η Βέροια είχε δεχθεί μόλις δύο γκολ στα προηγούμενα 14 παιχνίδια.

Θα πρέπει να τονίσουμε, πως ο Θεσπρωτός με προπονητή τον Χουάν Ρότσα αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό σε τρία παιχνίδια πέρυσι και φέτος, με την ομάδα της Ηγουμενίτσας να είναι αήττητη. Την περσινή αγωνιστική περίοδο ο Θεσπρωτός είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1 από τον Ολυμπιακό (το παιχνίδι είχε γίνει στο στάδιο του Αλμυρού), με τον Γώγο να ισοφαρίζει στο 90’, το γκολ που είχε σημειώσει ο Πόζογλου στο 18’. Εκείνο, μάλιστα, ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Θωμά Γράφα στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Στην αναμέτρηση του δευτέρου γύρου στην Ηγουμενίτσα οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν βαριά ήττα με 4-1. Δύο γκολ είχε πετύχει ο Ραμίρες και από ένα οι Μπίκας και Ευθυμίου. Για τον Ολυμπιακό είχε σκοράρει ο Φαζός.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός έχασε στις 24 Απριλίου με 1-0 από τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα, με γκολ που σημείωσε με κεφαλιά ο Κοντοές.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και την περίοδο 2016-17 στη Γ’ Εθνική, με τον Ολυμπιακό να σημειώνει δύο νίκες. Στο Πανθεσσαλικό είχε νικήσει με 3-0, με «χατ τρικ» του Κώστα Φλίγκου  (25/1/2017), ενώ στο δημοτικό γήπεδο της Ηγουμενίτσας οι «ερυθρόλευκοι» στο ματς του β’ γύρου είχαν επικρατήσει με 2-1 (21/5/2017) με τέρματα των Αναστασίου και Κέρι, ενώ για τον Θεσπρωτό είχε σκοράρει ο Ντόκος.

Ο Θεσπρωτός μετά από 15 παιχνίδια ισοβαθμεί στην 6η θέση μαζί με την Τρίγλια, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από τους Απόλλωνα Πόντου και τον Αλμωπό Αριδαίας, που βρίσκονται στην προτελευταία θέση της κατάταξης. Αναμένεται μεγάλη «μάχη» στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές για την αποφυγή του υποβιβασμού και όλα θα κριθούν, όπως δείχνουν τα πράγματα, την τελευταία αγωνιστική.

Το συγκρότημα του Χουάν Ρότσα θα έρθει στο Βόλο με ανεβασμένη ψυχολογία, με στόχο να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Πάντως, εκτός έδρας ο Θεσπρωτός μετρά μόλις μία νίκη, αυτή στην πρεμιέρα επί του Απόλλωνα Πόντου, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Δεν σκοράρει εύκολα, καθώς έχει σημειώσει πέντε γκολ και έχει δεχθεί 10 μακριά από την Ηγουμενίτσα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Άνδρας ντυμένος Άη Βασίλης έπεσε στο κενό μπροστά στα μάτια του παιδιού του

Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια ενός Ρώσου να κατέβει με σκοινί σε πολυώροφο κτίριο παριστάνοντας…

22 Δεκεμβρίου 2023

Άγριο έγκλημα στα Καλύβια: 16χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του – Πήρε τη μητέρα του και της το είπε

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Καλύβια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μία…

22 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα 2023 – meteo: Ποια είναι η πιο «λευκή» χρονιά από το 1991 για τη χώρα, πόσο χιόνι και πού θα πέσει φέτος

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι συνυφασμένη με χιονισμένα τοπία σε χώρες βορειότερου γεωγραφικού πλάτους από…

22 Δεκεμβρίου 2023

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: «Δεχτήκαμε τρεις σφαίρες στο κεφάλι και δεν είχαμε θύματα» λέει ο ένας από τους τραυματίες Κρητικούς

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ένας εκ των Κρητικών που τραυματιστήκε από τους πυροβολισμούς στο…

22 Δεκεμβρίου 2023

Δικηγόρος οικογένειας Κατσούρη : «Ξαφνικά οι Κροάτες έπαψαν να είναι κατηγορούμενοι και αποφυλακίστηκαν»

Οι 105 Κροάτες που είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη «ξαφνικά…

22 Δεκεμβρίου 2023

Μακελειό στην Πράγα: Όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του δράστη συνδέεται με τη δολοφονία πατέρα και κόρης την περασμένη εβδομάδα

Όπλο που βρέθηκε στο σπίτι όπου διέμενε ο μακελάρης της Πράγας ο οποίος επιτέθηκε στο…

22 Δεκεμβρίου 2023