Αθλητισμός

Μετάλλια Βολιωτών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε

Απόλυτα πετυχημένη ήταν η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο 20ο OpenΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα knockdown όλων των κατηγοριών (παίδων-κορασίδων, εφήβων, ανδρών και γυναικών) του δυναμικού  Kyokushinkai Karate που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη.

Στο εν λόγω πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 750 αθλητές όλων των κατηγοριών από 23 χώρες.

Επάξια εκπροσώπησαν την πόλη του βόλου και τη χώρα μας οι αθλητές του αρχηγού-εκπροσώπου Ιωάννη Στεφάνου του Συλλόγου Kyokushinkai Karate «Οι Λέοντες Βόλου» (Παγασών 119), με απολογισμό ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Πιο αναλυτικά, η Αντωνία Ματσάγγου, στην κατηγορία Κορασίδων 10-1 ετών, -30κιλά κατέκτησε την 1η θέση (χρυσό μετάλλιο και κύπελλο) της κατηγορίας της. Η Αντωνία νίκησε τρεις αθλήτριες και έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στον πρωτο της αγώνα νίκησε με δύο βαζάρι και νοκ-άουτ την Πολωνέζα αντίπαλό της, στον δεύτερο αγώνα νίκησε με βαζάρι ένα πόντο την Μολδαβή αντίπαλό της και τον τελικό με δύο βαζάρι και νοκ άουτ την δεύτερη Πολωνέζα αντίπαλό της κατηγορίας της. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι το πρώτο χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο για την Ελλάδα σε κατηγορία κορασίδων.

Ο Αντρέας Μπουτιούκ στην κατηγορία παίδων 14-15 ετών στα -55κιλά, αρχικά σημείωσε μία νίκη, έχασε στον ημιτελικό και κέρδισε στον μικρό τελικό, οπότε πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Στον πρώτο αγώνα νίκησε τον Πολωνό αντίπαλό του με δύο βαζάρι και νοκ-άουτ, στον ημιτελικό αγώνα έχασε με βαζάρι από τον Ουκρανό αντίπαλό του και την συμμετοχή του στον τελικό, ενώ έως εκείνο το σημείο ειχε την υπεροχή στα σημεία.

Η τρίτη αθλήτρια του βολιώτικου συλλόγου Σοφία Μπουτιούκ στην κατηγορία κορασίδων 14-15 ετών -55 κιλά, έχασε στα σημεία από την Πολωνεζα αθλήτρια της κατηγορίας της πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι λόγω των νέων κανονισμών δεν υπήρχε ισοπαλία στις κατηγορίες των παίδων και οι αθλητές έπαιζαν πολύ επιθετικά για την νίκη προσφέροντας ωραίο θέαμα και πολλά νοκ-άουτ.

Επίσης, διεξήχθη σεμινάριο διαιτητών και το μίτινγκ αρχηγών-εκπροσώπων κρατών στα οποία συμμετείχε ο Ιωάννης Στεφάνου. Στο σεμινάριο διαιτησίας δίδαξε για τρεις ώρες ο παγκόσμιος γραμματέας της IKO kyokushinkaikan Shihan Katsuhito Gorai (7Dan), εξηγώντας τους νέους κανονισμούς αγώνων στα Κάτα και στο Κούμιτε όπου αναβάθμισαν το αγωνιστικό επίπεδο του kyokushin καράτε σε πιο γρήγορο, δυνατό και τεχνικό στυλ.

Στο μίτινγκ των αρχηγών-εκπροσώπων έγινε συζήτηση για τα επόμενα πρωταθλήματα, τόσο το Ευρωπαϊκό του 2024 στην Βουλγαρία, όσο και το Βαλκανικό στην Προύσα της Τουρκίας τον Μάρτιο του 2024. Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας Ιωάννης Στεφάνου κατέθεσε πρόταση ανάληψης διεθνούς πρωταθλήματος του Kyokushinkai καράτε στη χώρα μας για το 2024-2025. Η πρόταση θα συζητηθεί στο αρχηγείο της Ιαπωνίας (Honbu) που θα πάρει τη σχετική απόφαση.

Ο Ιωάννης Στεφάνου συγχαίρει και ευχαριστεί τους αθλητές για τηνεπιτυχή παρουσία τους και ιδιαίτερα την Αντωνία Ματσάγγου και τον Ανδρέα Μπουτιούκ για τις μεγάλες τους επιτυχίες. Επίσης, τους γονείς των αθλητών για την αμέριστη συμπαράστασή τους. Τόσο ο εκπρόσωπος της Ελλάδας Shihan Ιωάννης Στεφάνου όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου «Οι Λέοντες Βόλου» ευχαριστούν θερμά  τους χορηγούς της ελληνικήςαποστολής που παρ’ ότι την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε συνέβαλανοικονομικά για την κάλυψη μέρος των εξόδων της ομάδας. Πρόκειται για τους κ.κ.Θεόδωρο Προσήλια με την καφετέρια «Μινέρβα», Γεώργιο Μανδηλά με τους «φούρνους Μανδηλά άρτος και γλυκό» και τον Βασίλη Μπόκο με το «ουζερί Μπόκος».

Share
Ετικέτες: Kyokushinkai καράτε

Πρόσφατα άρθρα

Βγήκε ο γερανός στο κέντρο του Βόλου – Αυξημένα τροχονομικά μέτρα – photos

Το πρώτο αυτοκίνητο "σήκωσε" σήμερα το πρωί ο γερανός από το κέντρο του Βόλου. Τα…

22 Δεκεμβρίου 2023

Ισορροπία

Άλλη μία χρήση για τους κάδους ανακύκλωσης. Μπορούν να χρησιμεύουν για ισορροπία… Ναι. Όπως στη…

22 Δεκεμβρίου 2023

Εκδήλωση γιορτή για το χάντμπολ διοργάνωσε ο Κένταυρος Αγριάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στο ΕΑΚ του Βόλου η Χριστουγεννιάτικη γιορτή…

22 Δεκεμβρίου 2023

Το νέο ημερολόγιο του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου

  Της Μαρίας Σπανού Με την προσδοκία που φέρνει μια καινούργια χρονιά και με αφετηρία…

22 Δεκεμβρίου 2023

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα – Άρπαξαν άγνωστο ποσό οι δράστες

Ληστεία σε τράπεζα σημειώθηκε στις 10 το πρωί στο Γαλάτσι. Άγνωστος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά…

22 Δεκεμβρίου 2023

Στο Νοσοκομείο Βόλου – μονάδα χημειοθεραπειών μέλη της Αντικαρκινικής Εταιρείας

Επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα 22-12-2023 ο Πρόεδρος Σωτήριος Ρουσογιάννης και η Αντιπρόεδρος Ευαγγελία Αποστολάκη της Ελληνικής…

22 Δεκεμβρίου 2023