Τοπικά

Οι παρατάξεις της Νάνσυς Καπούλα και του Ιάσονα Αποστολάκη ενάντια στη Χρυσή Αυγή -Καλούν τη δημοτική αρχή να την καταδικάσει

Οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τη Νάνσυ Καπούλα και τον Ιάσονα Αποστολάκη κατέθεσαν πρόταση ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο ενάντια στη Χρυσή Αυγή και καλούν τη δημοτική αρχή να το υιοθετήσει και να καταδικάσει το φασισμό. Το ψήφισμα υπογράφουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι των δύο παρατάξεςων.
Η πρόταση ψηφίσματος αναφέρει:

Στις 7 Οκτωβρίου μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, και μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλες εγκληματικές πράξεις.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, όπως και άλλων μεγάλων Δήμων (Αθηναίων, Λαρισαίων),θεωρώντας ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδρασε ως εγκληματική οργάνωση, εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και προσδοκά την καταδίκη αυτών που με τις εγκληματικές τους ενέργειες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τρομοκράτησαν και τραυμάτισαν αθώους πολίτες.
Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Να καταδικάσουμε το φασισμό και το ναζισμό. Στηρίζουμε τις σχετικές δράσεις»

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αντανακλαστικά

Άμεσα τα αντανακλαστικά του αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, που, όπως ενημερωθήκαμε, ήταν εκείνος που…

27 Μαρτίου 2024

Έσπευσαν

Η αλήθεια είναι ότι στο συμβάν με τον παραστάτη φαντάρο που ζαλίστηκε, έσπευσαν εκτός των…

27 Μαρτίου 2024

Άσχετοι

Άστραψε και βρόντηξε ο Αντιπρόεδρος της ΛΕΔ Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος, για «άσχετους» όπως τους αποκάλεσε…

27 Μαρτίου 2024

Θύελλα

Η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη μετά και το δημοσίευμα από το Βήμα…

27 Μαρτίου 2024

Έκαναν έκπληξη στον Αχιλλέα Μπέο για τα γενέθλιά του (video)

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και οι συνεργάτες του του…

27 Μαρτίου 2024

Κινητικότητα

  Για τα δύο τριήμερα που προηγήθηκαν, της Αποκριάς και της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος…

27 Μαρτίου 2024