Τοπικά

Οι παρατάξεις της Νάνσυς Καπούλα και του Ιάσονα Αποστολάκη ενάντια στη Χρυσή Αυγή -Καλούν τη δημοτική αρχή να την καταδικάσει

Οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τη Νάνσυ Καπούλα και τον Ιάσονα Αποστολάκη κατέθεσαν πρόταση ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο ενάντια στη Χρυσή Αυγή και καλούν τη δημοτική αρχή να το υιοθετήσει και να καταδικάσει το φασισμό. Το ψήφισμα υπογράφουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι των δύο παρατάξεςων.
Η πρόταση ψηφίσματος αναφέρει:

Στις 7 Οκτωβρίου μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, και μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλες εγκληματικές πράξεις.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, όπως και άλλων μεγάλων Δήμων (Αθηναίων, Λαρισαίων),θεωρώντας ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδρασε ως εγκληματική οργάνωση, εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και προσδοκά την καταδίκη αυτών που με τις εγκληματικές τους ενέργειες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τρομοκράτησαν και τραυμάτισαν αθώους πολίτες.
Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Να καταδικάσουμε το φασισμό και το ναζισμό. Στηρίζουμε τις σχετικές δράσεις»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το