Αθλητισμός

Οι κινήσεις Λόπεθ-Γρηγορίου στη σκακιέρα του Βόλος-Λαμία

Σ’ ένα καθοριστικό παιχνίδι στο δρόμο για την κατάκτηση μιας θέσης στην εξάδα και τη συμμετοχή στα πλέι οφ, ο Βόλος έχασε άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς στο Πανθεσσαλικό, παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στην ουραγό Λαμία.
Η αναμέτρηση ήταν στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ άνοιξε το σκορ στο 51’ με τον Τάσο Δουβίκα, με τη Λαμία να ισοφαρίζει ένα λεπτό αργότερα, στο 52’, με τον Ντέλετιτς.
Η Λαμία από το 68’ αγωνίστηκε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ντέλετιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ωστόσο, παρά την αριθμητική τους υπεροχή οι «κυανέρυθροι» δεν μπόρεσαν να πετύχουν το γκολ, που θα τους έδινε τη νίκη.

Η διάταξη των ομάδων
Ο προπονητής του Βόλου, Άνχελ Λόπεθ, παρέταξε τους «κυανέρυθρους», αρχικά, με διάταξη 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κλέιμαν, ενώ ο Φεράρι αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ, με τον Γκρίλο να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Μήτογλου και Σάντσες. Την τετράδα στο χώρο της μεσαίας γραμμής αποτέλεσαν, οι Ριένστρα, Μπαριέντος στον άξονα και οι Μπαρτόλο (αριστερά), Ρενάτο (δεξιά). Το δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Δουβίκας και Περέα.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου, για λογαριασμό της Λαμίας, παρέταξε την ομάδα του με τερματοφύλακα τον Επασί, ενώ το δεξί άκρο κάλυψε ο Σκόνδρας και το αριστερό ο Μαρτίνεθ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Τζανετόπουλος και Αντέτζο. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Τζανδάρης και Μπεχράνο. Στην αριστερή πτέρυγα κινούνταν ο Ρόμανιτς, στη δεξιά ο Ντέλετιτς, με τον Ντελ Πίνο να αγωνίζεται πίσω από τον προωθημένο Αραμπούλι.

Άξιζε να σκοράρει η Λαμία στο πρώτο μέρος
Στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου ο Βόλος προσπάθησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι. Ανέβασε ψηλά τις γραμμές κι έψαχνε τη φάση για να απειλήσει την εστία του Επασί. Δίχως, ωστόσο, οι «κυανέρυθροι» στο διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου να χάσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία.
Μετά το 10’ η Λαμία άρχισε σιγά-σιγά να ανεβάζει ρυθμούς και να γίνεται ολοένα και πιο απειλητική για το τέρμα του Βόλου. Αφού φρόντιζε να μην δέχεται επικίνδυνες επιθέσεις, έψαξε το γκολ στις αντεπιθέσεις και ήταν η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις με το παιχνίδι της, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, ενώ είχε δοκάρι με τον Αραμπούλι στο 21’.
Ο Άνχελ Λόπεθ βλέποντας την ομάδα του να αντιμετωπίζει προβλήματα, τόσο στην ανασταλτική λειτουργία, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι, προχώρησε στην πρώτη αλλαγή στο 34’. Συγκεκριμένα, πέρασε στο παιχνίδι τον Σωτήρη Νίνη στη θέση του Γκρίλο, αλλάζοντας παράλληλα τη διάταξη της ομάδας σε 4-2-3-1. Ο Μπαρτόλο αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ, ο Ρενάτο έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα, ο Περέα στη δεξιά πλευρά, με τον Νίνη να έχει οργανωτικό ρόλο, πίσω από τον προωθημένο Δουβίκα.
Είναι γεγονός, πως στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους και μετά την αλλαγή τρόπου παιχνιδιού, ο Βόλος δεν δέχθηκε άλλες επικίνδυνες επιθέσεις από τη Λαμία, με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο και χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, στο διάστημα 35’-45’.
Στο πρώτο ημίχρονο η Λαμία είχε πέντε τελικές προσπάθειες, όλες αξιόλογες ευκαιρίες, έναντι τριών του Βόλου, χωρίς κάποια από αυτή να είναι κλασική ευκαιρία για γκολ. Για πέμπτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα σε παιχνίδι του Βόλου δεν υπήρχε σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η κατοχή της μπάλας ήταν 53% υπέρ της Λαμίας.

Ανακάτεψαν την «τράπουλα» οι προπονητές
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μιχάλης Γρηγορίου έριξε στο παιχνίδι τον Καραμάνο, στη θέση του Ταϊρόν, κάνοντας τη διάταξη της ομάδας 4-4-2. Από την πλευρά του ο Άνχελ Λόπεθ πέρασε στο ματς τον Ντεντάκη, με τον εορτάζοντα χθες να παίζει ως δεξιός οπισθοφύλακας (στη φυσική του θέση), με τον Φεράρι να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μπαρτόλο να γίνεται και πάλι αριστερό εξτρέμ. Ο Ρενάτο πήγε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης.
Ο Ρενάτο στο 51’ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Δουβίκας με πλασέ πάνω στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Επασί, γράφοντας το 1-0 για τον Βόλο, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού.
Αυτό ήταν το έκτο φετινό γκολ του νεαρού επιθετικού στο πρωτάθλημα (πρώτος σκόρερ των «κυανέρυθρων»).
Ωστόσο, πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ένα λεπτό αργότερα, η Λαμία ισοφάρισε σε 1-1. Ο Αραμπούλι έβγαλε σε θέση βολής τον Ντέλετιτς και αυτός εύκολα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν. Η φάση ελέγχτηκε από το VAR, για το αν στο ξεκίνημα της φάσης ο Ρόμανιτς έκανε φάουλ στον Ντεντάκη, με τον Μπέμπεκ να μην βλέπει παράβαση, κατακυρώνοντας το γκολ.
Στα τελευταία λεπτά ο Άνχελ Λόπεθ πέρασε στο παιχνίδι έναν ακόμη επιθετικό, τον Τάσο Κρητικό, με στόχο να κυνηγήσει το γκολ, ωστόσο, η Λαμία ήταν εκείνη που με τον Μπα στις καθυστερήσεις έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι.

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Το «βαρύ» παρελθόν ενός φιλότιμου αγρότη και το «ξεσκέπασμα» στη διακίνηση κοκαΐνης

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ένας 49χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη προχθές από…

25 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Βόλου Αχ.Μπέου

Ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος αναφέρει σε χριστουγεννιάτικομήνυμά του: Φίλες και φίλοι, Εύχομαι και ελπίζω…

25 Δεκεμβρίου 2023

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των Χριστουγέννων (25/12)

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής:   COSMOTE SPORT 4 19.00 Ν.…

25 Δεκεμβρίου 2023

ΛΑΣ Θεσσαλίας: Με ευθύνη του κράτους απινιδωτές σε όλους τους χώρους άθλησης, με εκπαίδευση του κατάλληλου προσωπικού για να τους χρησιμοποιεί

Η ΛΑΣ Θεσσαλίας με ανακοίνωσή της για τους απινιδωτές σε όλους τους χώρους άθλησης αναφέρει:…

25 Δεκεμβρίου 2023

Συναντήσεις του Προέδρου Λιμενικών στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Σειρά από συναντήσεις πραγματοποίησε το προεδρείο της Π.Ο.Λ. στο ΥΝΑΝΠ αποτελούμενο από τον Βολιώτη Πρόεδρο…

25 Δεκεμβρίου 2023

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητοπολίτου Δημητριάδος κι Αλμυρού κ. Ιγνατίου για τα Χριστούγεννα 2023

    «Μυστήριον ξένον, ορώ και παράδοξον!» Αγαπητοί μου Πατέρες και αδελφοί, παιδιά μου εν…

25 Δεκεμβρίου 2023