Τοπικά

Το «βαρύ» παρελθόν ενός φιλότιμου αγρότη και το «ξεσκέπασμα» στη διακίνηση κοκαΐνης

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ένας 49χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Λάρισας, καθώς στην αγροικία όπου ζούσε βρέθηκαν περισσότερα από 12 γραμμάρια κοκαΐνης.

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έρευνα στο σπίτι – αγροικία, όπου ζούσε ο 49χρονος αγρότες σε χωριό της Λάρισας, κατά την οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 4 νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 12,7 γραμμαρίων, 1 λειτουργικό πιστόλι, με γεμιστήρα που περιείχε 4 φυσίγγια, πλαστικό κυτίο με 15 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 4.645 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 900 Leke Αλβανίας καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα».

Ο 49χρονος συνελήφθη και, κατηγορούμενος για παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και περί όπλων, παραπέμφθηκε στην Ανάκριση, μόνο που από την έρευνα προέκυψε ότι φέρεται εμπλεκόμενος και σε διακίνηση ενός κιλού κοκαΐνης.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για την πρόσθετη ποσότητα κοκαΐνης, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί εκ νέου στην Ανάκριση και μετά την απολογία του να κριθεί τελικά προσωρινά κρατούμενος.

Ο 49χρονος, σύμφωνα με μαρτυρίες γνωστών του, ήταν ένας από τους πλέον φιλότιμους εργαζόμενους στις αγροτικές εργασίες στην περιοχή. Από την έρευνα ωστόσο προέκυψε -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- ότι άσχετα με τις ικανότητες του στις γεωργικές εργασίες ο 49χρονος έχει κριθεί ένοχος το 2016, πάλι για υπόθεση ναρκωτικών, στην οποία φερόταν ως εμπλεκόμενος και μάλιστα με ηγετικό ρόλο, με αποτέλεσμα από Δικαστήριο της Λάρισας να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 16 ετών για καλλιέργεια και διακίνηση χασίς, ποινή που εξέτισε μέχρι το 2021 που αποφυλακίστηκε με όρους

Εφημερίδα Ελευθερία (Βαγγέλης Κακάρας)

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Βόλου Αχ.Μπέου

Ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος αναφέρει σε χριστουγεννιάτικομήνυμά του: Φίλες και φίλοι, Εύχομαι και ελπίζω…

25 Δεκεμβρίου 2023

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των Χριστουγέννων (25/12)

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής:   COSMOTE SPORT 4 19.00 Ν.…

25 Δεκεμβρίου 2023

ΛΑΣ Θεσσαλίας: Με ευθύνη του κράτους απινιδωτές σε όλους τους χώρους άθλησης, με εκπαίδευση του κατάλληλου προσωπικού για να τους χρησιμοποιεί

Η ΛΑΣ Θεσσαλίας με ανακοίνωσή της για τους απινιδωτές σε όλους τους χώρους άθλησης αναφέρει:…

25 Δεκεμβρίου 2023

Συναντήσεις του Προέδρου Λιμενικών στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Σειρά από συναντήσεις πραγματοποίησε το προεδρείο της Π.Ο.Λ. στο ΥΝΑΝΠ αποτελούμενο από τον Βολιώτη Πρόεδρο…

25 Δεκεμβρίου 2023

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητοπολίτου Δημητριάδος κι Αλμυρού κ. Ιγνατίου για τα Χριστούγεννα 2023

    «Μυστήριον ξένον, ορώ και παράδοξον!» Αγαπητοί μου Πατέρες και αδελφοί, παιδιά μου εν…

25 Δεκεμβρίου 2023

«Υπάρχουν πολλά να σας πω» – Όταν ο Τόλκιν έστελνε γράμματα στα τέσσερα παιδιά του, ως άλλος Άι Βασίλης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1920, ο γνωστός μας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ.Ρ.…

24 Δεκεμβρίου 2023