Τοπικά

Ο βουλευτής Κων. Μαραβέγιας ζητεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Βόλου-Σποράδων

Αναφορά προς τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Βόλου – Β. Σποράδων, κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με αφορμή σχετική επιστολή των δημάρχων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Ειδικότερα, οι δήμαρχοι των τριών νησιών ζητούν αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Βόλου – Β. Σποράδων, καθώς μετά τα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων έχει δημιουργηθεί οξύτατο πρόβλημα στις μετακινήσεις από και προς τον Βόλο. Και αυτό διότι ο αριθμός των επιβατών στο πλοίο της γραμμής, που έχει καθοριστεί βάσει του πρωτοκόλλου, είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις ανάγκες των μετακινήσεων, με αποτέλεσμα τη γρήγορη εξάντληση των εισιτηρίων. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους κατοίκους των νησιών, που μετακινούνται για θέματα υγείας ή για άλλες σημαντικές υποθέσεις τους.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος κρίνεται αναγκαίο, είτε να αυξηθούν τα δρομολόγια του υπάρχοντος πλοίου από και προς τα νησιά των Σποράδων, είτε να δρομολογηθεό ένα δεύτερο πλοίο, ιδιαίτερα ενόψει και της θερινής τουριστικής περιόδου, που η ζήτηση μετακίνησης θα είναι μεγαλύτερη.

Με την αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει άμεσα το θέμα, προκειμένου να δοθεί λύση το συντομότερο δυνατό στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή είναι χειρότερο από αυτό που αναρτήθηκε για διαβούλευση

Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών έχει δημοσιοποιήσει τις προηγούμενες δύο εβδομάδες μία κατ’ άρθρο ανάλυση του νομοσχεδίου…

27 Φεβρουαρίου 2024

Αχ. Μπέος: “Είναι ντροπή ο Βόλος να μην έχει ακτινοθεραπευτικό τμήμα και οι ασθενείς να αναγκάζονται να καταφεύγουν σε άλλες πόλεις”

Νέα συνάντηση με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Φώτη Σερέτη και τον πρώην…

27 Φεβρουαρίου 2024

Ντροπή

Μόνο ντροπή προκαλεί η ενέργεια του αρχιμανδρίτη του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ, ο…

27 Φεβρουαρίου 2024

Ψευδαίσθηση

Κι εκεί που όλοι περίμεναν την Κυριακή να οριστούν ημερομηνίες για τις εκλογές των οργάνων…

27 Φεβρουαρίου 2024

Πιερρακάκης: Ήδη υπάρχει τριτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση

«Για φεστιβάλ υποκρισίας από την πλευρά της αντιπολίτευσης» έκανε λόγο ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης…

27 Φεβρουαρίου 2024

ΕΟΔΥ: Ανακοίνωσε οκτώ κρούσματα ιλαράς – Σύσταση για άμεσους εμβολιασμούς

Σε οκτώ ανέρχονται τα κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε…

27 Φεβρουαρίου 2024