Κατηγορίες: Ελλάδα

Πιερρακάκης: Ήδη υπάρχει τριτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση

«Για φεστιβάλ υποκρισίας από την πλευρά της αντιπολίτευσης» έκανε λόγο ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στη Βουλή. Ο κ. Πιερρακάκης σχολίασε ότι ήδη υπάρχει ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση και η «κυβέρνηση έρχεται να ρυθμίσει το Ελ Ντοράντο».

«Πρέπει να ρυθμιστεί το Ελ Ντοράντο»
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή οι απόφοιτοι κολεγίων παίρνουν μόρια για τον ΑΣΕΠ και μ’ αυτά μπορείς να πας και στη σχολή δικαστών. «Είναι φεστιβάλ υποκρισίας να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Έγινε ερήμην μας, γιατί μείναμε σε έναν ιδεοληπτικό οριτζιναλισμό. Όποιος λέει δεν έχουμε ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση, πρακτικά, λέει ψέματα. Το έχουμε ήδη θέλουμε να το λύσουμε; να βάλουμε κανόνες πάνω σε αυτό; Πρέπει να ρυθμιστεί το Ελ Ντοράντο», υπογράμμισε ο κ. Υπουργός.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι αξίζει να μιμηθούμε την Κύπρο, διότι εκεί «δέχθηκαν ότι το πράγμα αυτό είναι λογικό θεμιτό και εθνικά συμφέρον και μπήκαν λογική πίσω από ταμπού είδαν του ρυθμιστικούς όρους για το εθνικό συμφέρον». « Είναι η πραγματικότητα που κάνουμε ότι δεν υπάρχει: κολέγια έχουμε στην Ελλάδα, 33. Έχουν 32.000 σπουδαστές αυτά δίνουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα, ήταν απόφαση του κτιρίου αυτού;», αναρωτήθηκε σχετικά.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι το σχέδιο νόμου θα αυξήσει τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες, θα δώσει δυνατότητα επαναπατρισμού σε Έλληνες που θέλουν να σπουδάσουν έξω. « Ενώ έχουμε σπουδαίους ανθρώπους στην ακαδημαϊκή κοινότητα δεν έχουμε καταφέρει να γίνουμε κέντρο περιφερειακής εκπαίδευσης. Πρέπει να το κάνουμε σε μεγάλη κλίμακα, δεν πρέπει να φοβηθούμε να το κάνουμε γιατί μπορούμε. Στο τέλος της μέρες αυτό είναι η πραγματική αναβάθμιση ανώτατης εκπαίδευσης και αυτή την αναβάθμιση πρέπει να την κάνουμε με όρους 2050», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την κατώτατη βάση εισαγωγής, σχολίασε ότι κάθε σχολή θα ορίζει όρους πρόσβασης, θα είναι κομμάτι αίτησης του. Είπε, δε, ότι θα εγκρίνονται από Ανεξάρτητη Αρχή και θα πρέπει να είναι αντίστοιχη με μητρικό ίδρυμα.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΕΟΔΥ: Ανακοίνωσε οκτώ κρούσματα ιλαράς – Σύσταση για άμεσους εμβολιασμούς

Σε οκτώ ανέρχονται τα κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε…

27 Φεβρουαρίου 2024

Διαμαρτυρίες

Αρκετές είναι οι διαμαρτυρίες που έχουμε δεχτεί σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει το δημοτικό…

27 Φεβρουαρίου 2024

Εκπαιδευτική διημερίδα από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας στα πλαίσια της διαδικασίας μετάβασης σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης (ESG …

27 Φεβρουαρίου 2024

Μεϊκόπουλος: «Πρωτοφανής εγκατάλειψη των κολυμβητηρίων του Βόλου.Χωρίς πισίνα αθλητές & κοινό»

Σε δήλωση του ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τα…

27 Φεβρουαρίου 2024

Δυναμική

Μπορεί να μην κατάφεραν να γεμίσουν το λεωφορείο, αλλά το να αποφασίσουν 40 αγρότες από…

27 Φεβρουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 7 ετών σε 26χρονο Βούλγαρο για ξυλοδαρμό και απόπειρα βιασμού φοιτήτριας

Ποινή κάθειρξης επτά ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 26χρονο από τη Βουλγαρία…

27 Φεβρουαρίου 2024