Τοπικά

Ο Βόλος πρώτος σταθμός του Youth Empowered για το 2018 – Βοηθά 100 νέους να ενισχύσουν τα προσόντα τους

Με κεντρικό σύνθημα «Εμπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε» ξεκίνησε σήμερα στον Βόλο το πρόγραμμα απασχολησιμότητας της Coca-Cola Τρία Έψιλον Youth Empowered, το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 23 Μαρτίου βοηθώντας 100 νέους ηλικίας 18 έως 30  ετών, που αναζητούν τρόπους να ενισχύσουν τα προσόντα τους, να εξελιχθούν και να αναπτύξουν το βιογραφικό τους.
Είναι το πρώτο σεμινάριο του Youthempowered για το 2018 που φέτος ξεκίνησε από τον Βόλο.  Το επόμενο σεμινάριο προγραμματίζεται να γίνει στην Αθήνα, στο τέλος της άνοιξης, ενώ το φθινόπωρο θα υλοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.
 «Η συμμετοχή των νέων στο πρόγραμμα είναι πολύ μεγάλη.  Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους από 18 έως 30  ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας και θέλουν να ενδυναμωθούν  για να διεκδικήσουν καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχθήκαμε σήμερα 100 νέους ανθρώπους από την περιοχή της Θεσσαλίας και θέλουμε τις επόμενες ημέρες να τους παρέχουμε τις απαραίτητες δεξιότητες, προσωπικές και επαγγελματικές. Η καθοδήγηση γίνεται από τους μέντορες του προγράμματος. Πρόκειται για στελέχη της αγοράς με τεράστια εμπειρία, τα οποία είναι στη διάθεση των παιδιών για να τα ακούσουν, να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να δουλέψουν μαζί  πρακτικές ασκήσεις για την κάθε θεματολογία», δήλωσε ο υπεύθυνος του προγράμματος Youth Empowered για την Coca Cola 3E και υπεύθυνος για την επικοινωνία της εταιρείας Αλέξανδρος Παπαδάκης. Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι χαρούμενος που το πρόγραμμα συμπράττει με πολύ μεγάλες εταιρίες όπως το kariera.gr, ο όμιλος METRO ΑΕΒΕ, συνεργάτης απασχόλησης και η Microsoft συνεργάτης ψηφιακών δεξιοτήτων,
με στόχο να δώσουν ακόμα περισσότερα εφόδια και δεξιότητες στους νέους, απαραίτητες για τη σύγχρονη αγορά εργασίας.
Η κάθε ημέρα στο πρόγραμμα έχει τη δική της θεματολογία, ενώ οι συμμετέχοντες θα κάνουν προσομοίωση συνέντευξης με τα στελέχη που είναι εξειδικευμένα στο ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης θα κάνουν ασκήσεις για το πώς μπορούν να βελτιώσουν το προφίλ τους στο LinkedIn, θα δουλέψουν πάνω σε πραγματικά case studies για  τη διοίκηση έργου, θα δουν στην πράξη πώς μπορεί κανείς να κάνει προϋπολογισμό, μια κατάσταση εσόδων-εξόδων, ενώ θα δουλέψουν και πάνω σε συγκεκριμένες τεχνικές για τον τομέα των πωλήσεων.  Έτσι, αν κάποιος θέλει να απασχοληθεί σε αυτό τον χώρο, θα είναι πιο έτοιμος να βγει στην αγορά εργασίας και να επισκεφθεί ένα σημείο πώλησης.  Τέλος, μέσω διαδραστικού παιχνιδιού θα μπορέσουν να μάθουν βασικές αρχές της διαπραγμάτευσης.
Όλα αυτά υλοποιούνται σε ομάδες των 10  ατόμων με τους μέντορες, ενώ και οι 100 συμμετέχοντες παρακολουθούν το κομμάτι της θεωρίας, που καταλαμβάνει λιγότερο από το 30% της ημερήσιας εκπαίδευσης τους.
«Είμαστε εστιασμένοι στο να δώσουμε στα παιδιά πρακτική γνώση και δεξιότητες που θα τους είναι χρήσιμες την επόμενη ημέρα φεύγοντας από το πρόγραμμα»  τόνισε ο κ. Παπαδάκης.
Σημειώνεται πως πέρα από τα βιωματικά σεμινάρια, το πρόγραμμα έχει και διαδραστική πλατφόρμα e-learning στη διεύθυνση Youth Empowered.gr.
H πλατφόρμα είναι διαθέσιμη και δωρεάν όλες τις ημέρες του χρόνου για όποιον ενδιαφέρεται. Αρκεί κάποιος να κάνει εγγραφή και με τους κωδικούς του να έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο και σε ψηφιακές τάξεις με μέντορες.
Το Youth Empowered ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 και είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην στήριξη της απασχολησιμότητας.  «Θέλει να κάνει έναν νέο πιο έτοιμο για να μπει  στην αγορά εργασίας. Στόχος μας είναι να είμαστε κοντά στα παιδιά και μετά το τέλος του προγράμματος». Ο κ. Παπαδάκης πρόσθεσε πως υπάρχουν παραδείγματα νέων που, ακολουθώντας τις συμβουλές και χρησιμοποιώντας τη δικτύωση του προγράμματος, έχουν απορροφηθεί στην αγορά εργασίας.
«Είναι μία προσπάθεια διαρκής και θέλουμε να δούμε πόσοι από τους συμμετέχοντες έχουν καταφέρει να κάνουν μία αλλαγή στη ζωή τους. Εμείς αυτό που προσπαθούμε να  κάνουμε μέσα από τις συμπράξεις είναι να φέρνουμε σε επαφή εταιρείες και φορείς που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν θέσεις εργασίας και οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πρόγραμμα να ενημερώνονται για το ποιες θέσεις υπάρχουν ανά περιοχή και εταιρεία» εξήγησε.  Οι εταιρείες που είναι στο δίκτυο του προγράμματος ενημερώνουν τους υποψήφιους που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.
Share

Πρόσφατα άρθρα

Singapore Airlines: Ραγδαία πτώση του ύψους του αεροσκάφους προκάλεσε τον τραυματισμό των επιβαινόντων

Tο προκαταρκτικό πόρισμα της έρευνας που δόθηκε στη δημοσιότητα για την πτήση της Singapore Airlines,…

29 Μαΐου 2024

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές σε εκκλησίες του Βόλου

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, -3- περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων -2- τετελεσμένες…

29 Μαΐου 2024

Στο Νοσοκομείο Βόλου 76χρονη με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

  Στο Νοσοκομείο Βόλου, μεταφέρθηκε 76χρονη αλλοδαπή από την Σκόπελο. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου…

29 Μαΐου 2024

Πρότυπα Σχολεία: Για αύριο αναβλήθηκε η ανακοίνωση αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων

Αν και αρχικά η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένονταν σήμερα, Τετάρτη, όπως προκύπτει από ασφαλείς πληροφορίες…

29 Μαΐου 2024

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μ. Μακρή προς τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων

Σε μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μ. Μακρή προς τους υποψήφιους των…

29 Μαΐου 2024

Τελικός Conference League: Οπαδός της Φιορεντίνα απασχόλησε την ΕΛΑΣ με ένα… καρπούζι – Δείτε βίντεο

Προσωρινό, τυπικό έλεγχο στο ΟΑΚΑ δέχθηκε ένα οπαδός της Φιορεντίνα πριν τον τελικό του UEFA…

29 Μαΐου 2024