Πρώτο Θέμα

17 μόνιμες θέσεις γιατρών στη Μαγνησία – 13 για το Νοσοκομείο και 4 για τα Κέντρα Υγείας των Σποράδων

Στην έγκριση 13 θέσεων μονίμων γιατρών για το Νοσοκομείο Βόλου και άλλων τεσσάρων θέσεων για τα Κέντρα Υγείας στις Σποράδες προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Η προκήρυξη θα πρέπει να εκδοθεί στις αρχές Απριλίου και η προθεσμία των αιτήσεων είναι μέχρι τις 5 Μαΐου.
Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική για το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς μέσα στις δεκατρείς θέσεις, οι δέκα αφορούν την δημιουργία του αυτόνομου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) το οποίο θα επανδρωθεί με μόνιμους γιατρούς που θα είναι ειδικευμένοι στην επειγοντολογία σε διάφορες ειδικότητες.

Μέχρι και το τέλος καλοκαιριού αναμένεται το αυτόνομο ΤΕΠ να λειτουργεί, καθώς οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου θα τρέξουν όλες τις διαδικασίες γρήγορα για να μην υπάρξει πρόβλημα.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έστειλε χθες το υπουργείο Υγείας στο Νοσοκομείο Βόλου εγκρίνονται οι εξής θέσεις: Μία θέση διευθυντή παθολογίας ή χειρουργικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. ή Γενικής Ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση – διοίκηση – συντονισμό του έργου της εφημερίας (για το Τ.Ε.Π.), μία θέση επιμελητή Α’ Χειρουργικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. (για το Τ.Ε.Π.), μία θέση επιμελητή Α’ Παθολογίας με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. (για το Τ.Ε.Π.), τρεις θέσεις επιμελητή Β’ Γενικής Ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση – διοίκηση – συντονισμό του έργου της εφημερίας (για το Τ.Ε.Π.), μία θέση επιμελητή Β’ Παθολογίας ή Χειρουργικής ή Ορθοπαιδικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. (για το Τ.Ε.Π.), μία θέση επιμελητή Β’ Παθολογίας με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. (για το Τ.Ε.Π.), μία θέση επιμελητή Β’ Χειρουργικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. (για το Τ.Ε.Π.), μία θέση επιμελητή Β’ Καρδιολογίας με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. (για το Τ.Ε.Π.), μία θέση επιμελητή Β’ ψυχιατρικής, μία θέση επιμελητή Β’ ογκολογίας-παθολογίας και μία θέση επιμελητή Α’ οφθαλμιατρικής.
Επίσης η προκήρυξη προβλέπει την έγκριση και τεσσάρων θέσεων για τις Βόρειες Σποράδες.

Πιο αναλυτικά για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου προβλέπεται μια θέση διευθυντή Γενική Ιατρικής ή Παθολογίας, για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου μια θέση διευθυντή Παιδιατρική και μια θέση επιμελητή Β’ και για το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου μια θέση επιμελητή Β’ γενικής ιατρικής ή παθολογίας
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 18/4/2018 ώρα 12μ. και λήγει στις 7/5/2018 ώρα 23:59.
Οι αποφάσεις προκήρυξης των Νοσοκομείων και των Δ.Υ.Πε. για όλες τις παραπάνω θέσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί, αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dpnp_a@moh.gov.gr, το αργότερο μέχρι και την 10/4/2018.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Eurostat: Γυναίκες οι 4 στους 10 επιστήμονες και μηχανικούς στην ΕΕ – Τα ποσοστά στην Ελλάδα

Τo 2022 υπήρχαν 7,3 εκατομμύρια γυναίκες επιστήμονες και μηχανικοί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, 310.500 περισσότερες σε…

12 Φεβρουαρίου 2024

Τέλος ο Βερτζάγιας από τη Νίκη λόγω πειθαρχικού παραπτώματος

Παρελθόν αποτελεί από την ομάδα μπάσκετ της Νίκης αποτελεί ο Άρης Βερτζάγιας εξαιτίας σοβαρού πειθαρχικού…

12 Φεβρουαρίου 2024

Πετρελαιοκηλίδα από πλοίο «φάντασμα» καταστρέφει την Καραϊβική – Ανεξέλεγκτη διαρροή

Πετρελαιοκηλίδα προκλήθηκε στο Τρίνινταντ και Τομπάγκο λόγω ναυαγίου «άγνωστου» πλοίου την περασμένη εβδομάδα. Πέντε ημέρες…

12 Φεβρουαρίου 2024

Μπαμπινιώτης: Υπέρ των ιδιωτικών ΑΕΙ – «Τα δημόσια δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν»

Υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων τοποθετήθηκε ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, κάνοντας…

12 Φεβρουαρίου 2024

Μάστιγα τα τροχαία δυστυχήματα: 614 νεκροί το 2023 – Ο γολγοθάς της επόμενης μέρας για τους συγγενείς

Βαρύς είναι ο «φόρος αίματος» στην άσφαλτο για μια ακόμη χρονιά, με 614 ανθρώπους να…

12 Φεβρουαρίου 2024

Γλυφάδα: «Ο δράστης βρέθηκε με το όπλο δίπλα του» – Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ για το μακελειό στη ναυτιλιακή

Ενημέρωση για το μακελειό σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα με τους τέσσερις νεκρούς έδωσε η…

12 Φεβρουαρίου 2024