Τοπικά

Ο Βασίλης Ζαχείλας εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Η διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας και της επακόλουθης ύφεσης ήταν το κύριο θέμα που απασχόλησε την Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 12 Μαΐου.
Τόσο ο Πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, όσο και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων που συμμετείχαν σημείωσαν τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ όπως τονίστηκε η διεκδίκηση των μέτρων στήριξης είναι μονόδρομος.
Κατά την ομιλία του, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Μίχαλος εστίασε στο χρέος που συσσωρεύθηκε στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και στην ανάγκη επιτάχυνσης γενναίων μεταρρυθμίσεων.

Όπως μεταξύ άλλων επισήμανε “ως Επιμελητηριακή Κοινότητα διεκδικούμε την περικοπή μέρους αυτού του χρέους, ώστε να μην εξελιχθεί σε «βαρίδι» στην προσπάθεια ανάκαμψης. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα απαιτηθεί σχετική απόφαση σε επίπεδο Ε.Ε. και γι’ αυτό έχουμε απευθυνθεί ήδη, τόσο στα αρμόδια όργανα, όσο και στα Ευρωεπιμελητήρια. Οι κρίσεις αντιμετωπίζονται με γενναία μέτρα. Κι ελπίζουμε ότι και στην Ευρώπη έχουν πλέον αρχίσει να καταλαβαίνουν αυτή την ανάγκη.  Ο ιδιωτικός τομέας είναι αλήθεια ότι σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία. Αξίζει, λοιπόν, κάθε στήριξη για να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια του και να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη μεγάλη προσπάθεια: αυτή για την ταχύρρυθμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη της επόμενης μέρας».

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Ζαχείλας, ο οποίος και ανέπτυξε πλήρως τις θέσεις του Επιμελητηρίου.
Υπογραμμίστηκε δε ότι το μεγάλο πανευρωπαϊκό στοίχημα στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να είναι το κούρεμα ιδιωτικού χρέους, γι’ αυτό και θα πρέπει να ξεκινήσει μία πανευρωπαϊκή συζήτηση, ώστε να συμφωνηθούν μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για το ιδιωτικό χρέος.
Παράλληλα, σημειώθηκε ότι «επειδή οι Τράπεζες δεν χορηγούν σχεδόν ποτέ δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να γίνει από το αρμόδιο Υπουργείο, Νομοθετική παρέμβαση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα εφαρμογής αφορολόγητου αποθεματικού το οποίο θα βοηθήσει στην έμμεση χρηματοδότηση της κάθε επιχείρησης».
Τέλος, ζητήθηκε παράταση τουλάχιστον έως το τέλος του έτους για την εφαρμογή του my DATA-Ηλεκτρονικά Βιβλία (τώρα είναι έως 30/6/21), αλλά και η σταδιακή μείωση φόρου εισοδήματος στο 15%.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Φρίκη από το μακάβριο εύρημα στη Λιβύη: Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με 65 νεκρούς

Εικόνες και στοιχεία που προκαλούν φρίκη έρχονται να καταδείξουν τις πιο σκληρές πτυχές του μεταναστευτικού…

22 Μαρτίου 2024

Γάζα: Ακάθεκτος ο Νετανιάχου, διαμηνύει πως θα στείλει στρατό στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, διαμήνυσε πως παραμένει αποφασισμένος να στείλει στρατό κάνοντας χερσαία…

22 Μαρτίου 2024

Apple για τη μήνυση κυβέρνησης ΗΠΑ: «Απειλεί αυτό που είμαστε»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Apple μετά την προσφυγή του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και 15…

22 Μαρτίου 2024

Βραχονησίδα δίπλα στη Μύκονο πωλείται σε… τιμή ευκαιρίας: Μόλις 50 εκατ. ευρώ

Πωλητήριο για 50.000.000 ευρώ έχει μπει στο Τραγονήσι, μια μικροσκοπική βραχονησίδα που βρίσκεται σε απόσταση…

22 Μαρτίου 2024

Ιαπωνία: Στρεπτόκοκκος που προκαλεί μέχρι και σήψη του δέρματος προκαλεί συναγερμό

Με ταχείς ρυθμούς εξαπλώνεται στην Ιαπωνία μια μυστηριώδης ασθένεια που «τρώει» σάρκα και σκοτώνει περίπου…

22 Μαρτίου 2024

Ποιος είναι ο Καναδός επενδυτής που θέλει να αγοράσει το TikTok

Ο Καναδός επιχειρηματίας και επενδυτής Κέβιν Ο’λεαρί έχει «στα σκαριά» μια κοινοπραξία για μια πιθανή…

22 Μαρτίου 2024