Τοπικά

Ο Βασίλης Ζαχείλας εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Μαγνησίας στη συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Η διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας και της επακόλουθης ύφεσης ήταν το κύριο θέμα που απασχόλησε την Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 12 Μαΐου.
Τόσο ο Πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, όσο και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων που συμμετείχαν σημείωσαν τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ όπως τονίστηκε η διεκδίκηση των μέτρων στήριξης είναι μονόδρομος.
Κατά την ομιλία του, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Μίχαλος εστίασε στο χρέος που συσσωρεύθηκε στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και στην ανάγκη επιτάχυνσης γενναίων μεταρρυθμίσεων.

Όπως μεταξύ άλλων επισήμανε “ως Επιμελητηριακή Κοινότητα διεκδικούμε την περικοπή μέρους αυτού του χρέους, ώστε να μην εξελιχθεί σε «βαρίδι» στην προσπάθεια ανάκαμψης. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα απαιτηθεί σχετική απόφαση σε επίπεδο Ε.Ε. και γι’ αυτό έχουμε απευθυνθεί ήδη, τόσο στα αρμόδια όργανα, όσο και στα Ευρωεπιμελητήρια. Οι κρίσεις αντιμετωπίζονται με γενναία μέτρα. Κι ελπίζουμε ότι και στην Ευρώπη έχουν πλέον αρχίσει να καταλαβαίνουν αυτή την ανάγκη.  Ο ιδιωτικός τομέας είναι αλήθεια ότι σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία. Αξίζει, λοιπόν, κάθε στήριξη για να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια του και να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη μεγάλη προσπάθεια: αυτή για την ταχύρρυθμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη της επόμενης μέρας».

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Ζαχείλας, ο οποίος και ανέπτυξε πλήρως τις θέσεις του Επιμελητηρίου.
Υπογραμμίστηκε δε ότι το μεγάλο πανευρωπαϊκό στοίχημα στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να είναι το κούρεμα ιδιωτικού χρέους, γι’ αυτό και θα πρέπει να ξεκινήσει μία πανευρωπαϊκή συζήτηση, ώστε να συμφωνηθούν μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για το ιδιωτικό χρέος.
Παράλληλα, σημειώθηκε ότι «επειδή οι Τράπεζες δεν χορηγούν σχεδόν ποτέ δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να γίνει από το αρμόδιο Υπουργείο, Νομοθετική παρέμβαση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα εφαρμογής αφορολόγητου αποθεματικού το οποίο θα βοηθήσει στην έμμεση χρηματοδότηση της κάθε επιχείρησης».
Τέλος, ζητήθηκε παράταση τουλάχιστον έως το τέλος του έτους για την εφαρμογή του my DATA-Ηλεκτρονικά Βιβλία (τώρα είναι έως 30/6/21), αλλά και η σταδιακή μείωση φόρου εισοδήματος στο 15%.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το