Αθλητισμός

Ο Θ. Μπίλης νέος τεχνικός του Ρήγα – Ανανέωσαν οι Παπαγιάννης, Γκάγκας, Αλεξίου

Η νέα διοίκηση του Ρήγα Φεραίου έπιασε άμεσα δουλειά και πρώτη της κίνηση ήταν η πρόσληψη του Θανάση Μπίλη στην τεχνική ηγεσία. Στο προπονητικό τιμ παραμένει ως γυμναστής ο Γιώργος Αλεξίου, που συνεχίζει και ως ποδοσφαιριστής, ενώ ανανέωσαν και οι Τάσος Παπαγιάννης, Σπύρος Γκάγκας.
Οι άνθρωποι του Ρήγα Φεραίου ανέθεσαν το «τιμόνι» της ομάδας σε έναν προπονητή που αποτελεί γέννημα-θρέμμα του συλλόγου. Πρόκειται για τον Θανάση Μπίλη, που υπηρέτησε την ομάδα για 25 χρόνια ως ποδοσφαιριστής, ενώ από το 1993 έως το 1997 είχε διπλό ρόλο ως παίκτης-προπονητής. Μάλιστα τη σεζόν 1994-95 είχε οδηγήσει τους «κυανόλευκους» στην κατάκτηση του τίτλου της Α’ ΕΠΣΘ με διαφορά 28 βαθμών από την δεύτερη Σκιάθο.

Στην προπονητική του καριέρα έχει τρεις ακόμη ανόδους με την Δόξα Αερινού (από τη Β’ στην Α’ ΕΠΣΘ το 2003-04) και με τη Χλόη (από τη Γ’ σε Α’ ΕΠΣΘ την διετία (2009-11). Ακόμη έχει κοουτσάρει τους Αστέρα Ριζομύλου, Απόλλωνα Καναλίων, Αγροτικό, Αγχίαλο και πέρυσι τον Πρωτεσίλαο, με την ομάδα του Πτελεού να κατατάσσεται στην 4η θέση της Α’ κατηγορίας.
Ο Θανάσης Μπίλης μίλησε στην «Θ» για τη νέα πρόκληση στην προπονητική του καριέρα: «Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα που επιστρέφω στην ομάδα που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά και την έχω υπηρετήσει για 25 χρόνια ως παίκτης ή προπονητής. Ο Ρήγας είναι ιστορική ομάδα, γνωστή ανά το Πανελλήνιο. Υπόσχομαι σκληρή δουλειά για να φέρουμε την ομάδα εκεί που τις αξίζει. Δεν μπορούμε να έχουμε άλλο στόχο πέραν της ανόδου. Θεωρώ πως όποιος δουλεύει στο τέλος δικαιώνεται».
Άμεσος συνεργάτης του Θανάση Μπίλη θα είναι ο Γιώργος Αλεξίου, ως γυμναστής της ομάδας. Ο 27χρονος μέσος, που πέρυσι είχε 20 συμμετοχές και ένα γκολ, συνεχίζει και ως ποδοσφαιριστής. Επίσης, ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Ρήγα δύο ακόμη βασικοί παίκτες. Πρόκειται για τον 24χρονο τερματοφύλακα Τάσο Παπαγιάννη και τον 27χρονο στόπερ Σπύρο Γκάγκα. Στο προηγούμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο Παπαγιάννης υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας σε 23 ματς, ενώ ο Γκάγκας κατέγραψε 21 εμφανίσεις και ένα γκολ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αθώα η διοικήτρια του Ερυθρού για το χριστουγεννιάτικο γλέντι – Γίνεται για πολλά χρόνια στον ίδιο χώρο

Στην απαλλαγή από κάθε ευθύνη της διοικήτριας του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός για το χριστουγεννιάτικο γλέντι…

18 Ιανουαρίου 2024

Συναγερμός μετά από κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε αγριόχοιρο

Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει στην περιοχή των Σερρών μετά την εμφάνιση και επιβεβαίωση κρούσματος της αφρικανικής…

18 Ιανουαρίου 2024

Στην κορυφή των πωλήσεων η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ

Η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ συνέχισε και το 2023 την ανοδική της πορεία ως μία…

18 Ιανουαρίου 2024

Πράσινη Αριστερά: “Πάλι τα ίδια με τα δέντρα – Η νέα Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει το…θεάρεστο έργο της προηγούμενης”

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συντονιστικό Μαγνησίας της Πράσινης Αριστεράς για την κοπή δέντρων στον Κραυσίδωνα. Χαρακτηριστικά…

18 Ιανουαρίου 2024

Υβριδική εκδήλωση επιστήμης & τεχνολογίας Innovent Forum σε συνδιοργάνωση του Π.Θ.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι συνδιοργανωτής του Innovent Forum 2024, της υβριδικής εκδήλωσης που προωθεί και…

18 Ιανουαρίου 2024

Διαδικτυακή διάλεξη Θανάση Ν. Παπαθανασίου:«Φως από τη Βασιλεία του Θεού, στο σήμερα: Το ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης στους Πατέρες της Εκκλησίας»

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και ώρα Ελλάδας 8 μ.μ. πραγματοποιείται η δεύτερη εκδήλωση του κύκλου…

18 Ιανουαρίου 2024