Τοπικά

Ο Κων. Μαραβέγιας στο ΤΕΕ Μαγνησίας: Άμεση παρέμβαση για τους δασικούς χάρτες

 

Συζήτηση για σημαντικά θέματα του Νομού είχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας και μέλη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα ενημέρωσε καταρχάς τον βουλευτή για την ανάγκη να ισχύσουν οι αποφάσεις των Επιτροπών των δασικών χαρτών, οι οποίες θεωρούνται τετελεσμένες από την πολεοδομία αλλά δεν τις αποδέχεται. Ο κ. Μαραβέγιας συμφώνησε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί το ταχύτερο δυνατόν και ενημέρωσε ότι προτίθεται να ασκήσει άμεσα σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το πολεοδομικό καθεστώς στο Πήλιο και τις πολύπλοκες διαδικασίες αδειοδότησης λόγω του Προεδρικού Διατάγματος, όπως επίσης για τα προβλήματα που δημιουργεί η ακύρωση των ορίων των οικισμών και η εκ νέου οριοθέτησή τους. Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ ανέλυσαν στον κ. Μαραβέγια τα εμπόδια που συναντούν οι μηχανικοί στο έργο τους και ζήτησαν τη συμβολή του προκειμένου να προωθηθεί τροποποίηση της υπουργικής απόφασης σύμφωνα με την οποία μπορεί να ανεγερθεί μόνο ένα κτίσμα σε κάθε ιδιοκτησία.

Ακόμη συζητήθηκαν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Πηλίου, όπως και η ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, προκειμένου η Μαγνησία να αποκομίσει ακόμη μεγαλύτερα οφέλη από τον τουρισμό.

Τέλος, η πρόεδρος του ΤΕΕ σημείωσε ότι θα πρέπει να «ξεπαγώσουν» προγράμματα όπως το «Εξοικονομώ», που θα συμβάλουν αφενός στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και επιχειρήσεων, αφετέρου στην ενίσχυση του κατασκευαστικού τομέα αλλά και των μηχανικών σε όλη τη χώρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το