Αθλητισμός

Ο Χασάν “λύτρωσε” τον Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις

Όπως στον πρώτο γύρο έτσι και στο Καραϊσκάκη, ο ΠΑΣ δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας και κυνήγησαν από νωρίς το γκολ, αλλά ο ΠΑΣ ήταν καλά στημένος στο γήπεδο.

Παρόλα αυτά όμως ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, Αχμέντ Χασάν, ήταν αυτός ο οποίος έκρινε την αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη. Σημείωσε το γκολ στις καθυστερήσεις και διαμόρφωσε το τελικό 1-0…

Στο 17′ σε εκτέλεση φάουλ από τον Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί πρόλαβε τον Χουτεσιώτη και έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι! Όμως τη στιγμή της εξόδους του Χουτεσιώτη, βρήκε τον Μαροκινό φορ και ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδειξε τη βούλα του πέναλτι.

Το πέναλτι εκτελέστηκε στο 20ο λεπτό, από τον Βαλμπουενά, αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε εντυπωσιακά

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αυτό το σχεδόν συνεχόμενο δεκάλεπτο στο οποίο «σφυροκοπούσαν» την άμυνα του ΠΑΣ, χωρίς όμως να φτάνουν στο γκολ.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Αντιθέτως ο ΠΑΣ κατάφερε να έχει την πρώτη του καλή στιγμή στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου. ο Παμλίδης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον Σεμέδο και να καταλήγει ελάχιστα κόρνερ από την εστία του Σα

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε το σκηνικό. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και πίεσε αρκετά τον ΠΑΣ. Όσο περνούσε ο χρόνος οι φιλοξενούμενοι όλο και κλεινόντουσαν στην εστία τους και έψαχναν τις αντεπιθέσεις ώστε να απειλήσουν.

Ήταν πιεστικός ο Ολυμπιακός, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπόρεσε να έχει τις πολλές φάσεις, αφού ο ΠΑΣ ήταν καλά στημένος στο γήπεδο και είχε απαντήσεις σε όλες τις επιθετικές εμπνεύσεις των γηπεδούχων.

Στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης σκόραραν οι «ερυθρόλευκοι» με τον Ελ Αραμπί, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 79′ είχε μία μεγάλη στιγμή η ομάδα του Πειραιά να ανοίξει το σκορ. Ο Χασάν έστρωσε στον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός βγήκε τετ α τετ αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ άρχισε να κερδίζει χρόνο, έπαιρνε τα φάουλ που ήθελε και έβγαινε νικητής και στις μονομαχίες με τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Στις καθυστερήσεις όμως «μίλησε» ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, ο «Φαραώ» των Πειραιωτών, ο Αχμέντ Χασάν. Κέρδισε το φάουλ ο Ολυμπιακός στα πλάγια από τα δεξιά λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Φορτούνης ήταν αυτός ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ.

«Γέμισε» στην περιοχή του ΠΑΣ και ο Χασάν σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με το κεφάλι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-0.

Έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι σε έναν καλά στημένο ΠΑΣ Γιάννινα, επιστρέφοντας στις νίκες στη Super League 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ντρέγκερ (72′ Βρουσάι), Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Σεμέδο, Μπουχαλάκης (46′ Καμαρά), Εμβιλά, Βαλμπουενά (82′ Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα (46′ Φορτούνης), Μασούρας (66′ Χασάν), Ελ Αραμπί.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης (46′ λ.τρ. Αθανασίου), Σάλιακας, Κάργας, Καρτάλης (87′ Πανουργιάς), Μπρένερ, Παμλίδης (79′ Νάουμετς), Εραμούσπε, Σιόντης, Λεό, Πίρσμαν, Λιάσος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Τραμπ προειδοποιεί για κίνδυνο «χάους» αν συνεχιστούν οι εις βάρος του διώξεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι η άσκηση διώξεων εις βάρος ενός πρώην προέδρου κινδυνεύει να…

9 Ιανουαρίου 2024

ΟΣΕ: Αλλάζει όνομα και ενσωματώνει ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ – Η ιδιωτική εταιρεία συμβούλων και οι αλλαγές

Με νέο λογότυπο και καινούριο όνομα παρουσιάστηκε την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό…

9 Ιανουαρίου 2024

Παγκόσμια Τράπεζα: Η παγκόσμια οικονομία οδεύει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επιβράδυνσης

Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας το 2024 δεν αφήνει…

9 Ιανουαρίου 2024

Σοκάρει η τραγωδία στη Βέροια με το νεκρό βρέφος – Τι ισχυρίζεται η μητέρα που συνελήφθη

Το μεσημέρι της Τρίτης (9/1), ο παππούς και η γιαγιά του έξι μηνών βρέφους, που…

9 Ιανουαρίου 2024

ΑΑΔΕ: Στα 5,64 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι το 11μηνο του 2023

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις άφησαν απλήρωτους φόρους πάνω από 5,6 δισ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου –…

9 Ιανουαρίου 2024

Τζέιμς Δαλαμάγκας: «Στην Ελλάδα» ο καταζητούμενος για δολοφονία ομογενούς μας στην Αυστραλία

Η αστυνομία της Αυστραλίας απηύθυνε παγκόσμια έκκληση για τον εντοπισμό ενός από τους πιο καταζητούμενους…

9 Ιανουαρίου 2024