Κόσμος

Ο αντιδήμαρχος της Στοκχόλμης εμφανίστηκε σαν drag queen για να περάσει μήνυμα υπέρ της ανοχής

Ο Γιαν Γιονσον, αντιδήμαρχος της Στοκχόλμης, έδωσε ο ίδιος το παράδειγμα σε μια εκστρατεία κατά της μισαλλοδοξίας και του λαϊκισμού: Πήγε με λουλουδάτο φόρεμα, ξανθά μαλλιά σε στιλ Μέριλιν και κόκκινο κραγιόν να συναντήσει παιδιά και να τους διαβάσει.

Σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter, ο Γιόνσον περιτριγυρισμένος από παιδιά που κάθονται στο πάτωμα, διαβάζει ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα «Οι αδελφοί Λεοντόκαρδοι» της διάσημης Σουηδέζας συγγραφέως παιδικών βιβλίων Άστριντ Λίντγκρεν (που έχει γράψει και την «Πίπη Φακιδομύτη») , το οποίο ενθαρρύνει τους ανθρώπους να υπερασπιστούν τις ιδέες τους, ακόμη και μπροστά στον κίνδυνο.

Ο 45χρονος, μέλος του κεντροδεξιού κόμματος των Φιλελευθέρων, εξήγησε ότι μεταμορφώθηκε σε drag queen με αφορμή τα σχόλια από τους ακροδεξιοούς Σουηδούς Δημοκράτες οι οποίοι επέκριναν τις drag queen που διαβάζουν σε παιδιά σε βιβλιοθήκες ή ξεναγούν στο Βασιλικό Δραματικό Θέατρο της Στοκχόλμης.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης στις αρχές Μαΐου, ο ηγέτης των Σουηδών Δημοκρατών, Τζίμυ Άκεσον, χαρακτήρισε «τρελό» το γεγονός ότι τα χρήματα των φορολογουμένων ξοδεύονται για εκδηλώσεις ανάγνωσης για παιδιά από drag queen.

Και όμως, εκδηλώσεις αυτού του είδους πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το 2017, όπως επισημαίνει το AFP.

«Μετατρέπω τον εαυτό μου σε ένα καμβά για τους καλλιτέχνες της σκηνής drag, για να μπορούν να μπουν ότι όλοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να εκφράζονται», δήλωσε.

Εξήγησε ακόμη ότι «ορισμένα πολιτικά κόμματα προσπαθούν να περιορίσουν τις ελευθερίες των άλλων και ιδίως των drag queen. Με αυτή τη στάση, ελπίζω ότι οι άλλοι θα μπορέσουν να πουν “ΟΚ, φτάνει πια. Η Σουηδία πρέπει να είναι μια ελεύθερη χώρα”».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το