Τοπικά

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος στηρίζει το αίτημα για άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημίωση αγροτών και κτηνοτρόφων της Μαγνησίας

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος διαβιβάζοντας το αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου για την άμεση καταγραφή ζημιών και αποκατάσταση των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Μαγνησία. Ο Βουλευτής προχώρησε σε Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τονίζοντας την επείγουσα η ανάγκη για την άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού αποζημιώσεων.
Πολύ μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων και αγροτών της Μαγνησίας έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές τόσο σε ζωικό κεφάλαιο και δενδρώδεις καλλιέργειες όσο και σε εγκαταστάσεις και αποθηκευτικούς χώρους. Πολλοί είναι επίσης αυτοί που εξαιτίας των καταστροφών και των βλαβών στις υποδομές αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στις επιχειρήσεις τους.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επεσήμανε ότι: «Είναι καθοριστική ανάγκη να ξεκινήσει τάχιστα η καταγραφή των ζημιών και η αποκατάσταση των καταστροφών για τους αγρότες και κτηνοτρόφους που έχασαν τις περιουσίες τους. Η Πολιτεία οφείλει να προχωρήσει με υπευθυνότητα σε επαρκείς αποζημιώσεις για να μπορέσουν οι πληγέντες της Μαγνησίας να ορθοποδήσουν το ταχύτερο δυνατό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το