Κατηγορίες: Τοπικά

Ντουμάνιασε χθες ο Βόλος από την καύση ξύλων “Θ”

Ντουμάνιασε χθες το βράδυ το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου από την καύση των τζακιών και των ξυλόσομπων, καθώς οι κάτοικοι έμειναν στα σπίτια τους, λόγω της Κυριακής, και ζέσταναν τα σπίτια τους.
Η αίσθηση του καπνού ήταν έντονη στην ατμόσφαιρα από νωρίς το βράδυ και ήταν ένα προμήνυμα για το τι θα επακολουθήσει μέσα στο χειμώνα και καθώς οι καιρικές συνθήκες θα αλλάζουν προς το χειρότερο.
Στο μεταξύ από το νέο σταθμό που έχει εγκατασταθεί εδώ και ένα μήνα στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου διεξάγεται πλέον η μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη για λογαριασμό της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ώστε να έχει εικόνα του ζητήματος.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος διέθεσε το νέο σταθμό παρακολούθησης της ρύπανσης στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και έτσι αντικαταστάθηκε ο προηγούμενος ο οποίος λειτουργούσε για χρόνια.
Και μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί υπέρβαση στα αιωρούμενα σωματίδια, εξέλιξη που από την Περιφερειακή Ενότητα αποδίδεται και στο γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ακόμη καλές για την εποχή, και οι κάτοικοι δεν έχουν φτάσει στο σημείο να καίνε οτιδήποτε υλικό για να ζεστάνουν το σπίτι τους.
Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας καθημερινά καταγράφει μέσω του Σταθμού Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης που είναι εγκατεστημένος εντός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου τις ημερήσιες τιμές αιωρούμενων σωματιδίων PM10 (mg/m3). Η ισχύουσα 24ωρη οριακή τιμή για τα σωματίδια είναι τα 50 mg/m3. Ο σταθμός είναι ενταγμένος στο Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΔΠΑΡ) και οι μετρήσεις αφορούν την παράμετρο των αιωρούμενων σωματιδίων σε μέσες ωριαίες και μέσες ημερήσιες τιμές συγκέντρωσης και σε μονάδες mg/m3.
Παράλληλα και η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων διενεργεί ελέγχους σε εργοστάσια και βιομηχανίες του νομού και καταγράφει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος παρακολουθεί καθημερινά τις τιμές ρύπων και των ατμοσφαιρικών σωματιδίων. Μόλις διαπιστωθεί υπέρβαση των ορίων ή υπάρχουν προβλέψεις για συνθήκες που ευνοούν μεγάλη συγκέντρωση ρύπων κηρύσσονται τα στάδια ενημέρωσης και εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους πίνακες μέτρησης της τελευταίας εβδομάδας που διανύσαμε, από 27 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου, δεν σημειώθηκε υπέρβαση της 24ωρης οριακής μέσης τιμής των 50 mg/m3.

Share
Ετικέτες: Βολοςκαύσηξύλα

Πρόσφατα άρθρα

Παλαιστίνιοι φοιτητές πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν κοντά σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές που σπουδάζουν σε αμερικανικά κολέγια πυροβολήθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου στο Μπέρλινγκτον…

26 Νοεμβρίου 2023

Πόλεμος στο Ιραήλ: Συγκινεί ο παππούς της Άμπιγκειλ, την άφησαν ορφανή οι τρομοκράτες της Χαμάς – «Η πληγή δεν θα κλείσει ποτέ»

Ο Carmel Idan, παππούς της 4χρονης ομήρου Avigail Idan, η οποία ήταν στην τρίτη ομάδα…

26 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Αυτοί είναι οι όμηροι της Χαμάς που απελευθερώθηκαν σήμερα

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, στο πλαίσιο της τρίτης μέρας απελευθέρωσης ομήρων από τη Χαμάς…

26 Νοεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Της έχω υποσχεθεί ότι θα είναι η τελευταία» – Συγκινεί η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Καμία δικαίωση δεν έχει νιώσει η οικογένεια της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, που δολοφονήθηκε το 2021 στη…

26 Νοεμβρίου 2023

Τράβις Σκοτ: Θαυμαστής ανέβηκε στη σκηνή – Ο ράπερ έδιωξε την ασφάλεια και ξεκίνησε να χορεύει μαζί του

Ιδιαίτερα τυχερός στάθηκε ένας θαυμαστής του Τράβις Σκοτ, αφού είχε την ευκαιρία να βρεθεί μαζί…

26 Νοεμβρίου 2023

Το… έκαψαν χθες στη Λάρισα σε πάρτι χωρισμένων – Η εκθαμβωτική περιφερειακή σύμβουλος που τράβηξε όλα τα βλέμματα (βίντεο)

Ένα πάρτι ξεχωριστό από τα άλλα έγινε χθες το Σάββατο το βράδυ σε νυχτερινό μαγαζί-κέντρο…

26 Νοεμβρίου 2023