Κόσμος

Ισραήλ: Αυτοί είναι οι όμηροι της Χαμάς που απελευθερώθηκαν σήμερα

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, στο πλαίσιο της τρίτης μέρας απελευθέρωσης ομήρων από τη Χαμάς και αποφυλάκισης Παλαιστινίων αξιωματούχων, 14 Ισραηλινοί όμηροι και τρεις ξένοι παραδόθηκαν σήμερα (16/11) στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Η Χαμάς από την πλευρά της έκανε λόγο σε σχετική ανακοίνωση για παράδοση, στον Ερυθρό Σταυρό, 13 Ισραηλινών ομήρων, 3 Ταϊλανδών και ενός Ρώσου. Ο άνδρας ρωσικής υπηκοότητας είναι Ισραηλινορώσος, και η διαφορά στον αριθμό των απελευθερώσεων, μεταξύ των δύο πλευρών, έγκειται στο ότι, το Ισραήλ τον υπολογίζει ως ισραηλινό και η Χαμάς ως ξένο πολίτη.

Τα ονόματα των ομήρων
Όπως μεταδίδει το Times of Israel πρόκειται για την 4χρονη Avigail Idan, οι γονείς της οποίας σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου.

Την 40χρονη Hagar Brodutch και τα παιδιά της Ofri 10 ετών, Yuval εννέα ετών and Oriya τεσσάρων ετών, που συνελήφθησαν από το Κιμπούτς Κφαρ Αζα.

Τη 48χρονη Chen Almog Goldstein, και τα παιδιά της Agam, 17 ετών, Gal 11 ετών και Tal εννέα ετών, που επίσης απήχθησαν από τη Χαμάς από το Κιμπούτς Κφαρ Άζα.

Την 84χρονη Alma Avraham, που απήχθη από την περιοχή Ναάλ Οζ.

Την 64χρονη Aviva Siegel και τις αδερφές Ela Elyakim οκτώ ετών, Dafna Elyakim 15 ετών, Elyakim, που συνελήφθησαν από την περιοχή Ναάλ Οζ.

Τον 25χρονο Roni Krivoi, διπλής ρωσο-ισραηλινής υπηκοότητας, ο οποίος εργαζόταν στο φεστιβάλ Supernova όταν συνελήφθη.


Η Χαμάς απελευθέρωσε Ρώσο μετά από αίτημα του Πούτιν
Η Χαμάς απελευθέρωσε όμηρο με ρωσική υπηκοότητα, λέγοντας πως η κίνηση αυτή είναι απάντηση «στις προσπάθειες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και σε ένδειξη εκτίμησης της ρωσικής θέσης για την υποστήριξη του παλαιστινιακού αγώνα».

Το TASS επιβεβαιώνει την είδηση, επικαλούμενο τη Χαμάς και αναφέροντας πως ο όμηρος έχει ήδη παραδοθεί στον Ερυθρό Σταυρό.

Την ίδια ώρα, η Αίγυπτος έχει ανακοινώσει πως παρέλαβε τους καταλόγους με τα ονόματα των ομήρων που θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα από την Χαμάς καθώς και των 39 Παλαιστινίων που θα αποφυλακιστούν από τις ισραηλινές φυλακές. Πρόκειται για την τρίτη αμοιβαία ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων.

Ο Ντίαα Ρασουάν, επικεφαλής της αιγυπτιακής κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (SIS) τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι η εκεχειρία συνεχίζει να τηρείται χωρίς εμπόδια, τονίζοντας ότι 120 φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν σήμερα στον παλαιστινιακό θύλακα από την Αίγυπτο.

14 Ισραηλινοί όμηροι και 3 ξένοι παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως 14 Ισραηλινοί όμηροι και τρεις ξένοι παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της τρίτης μέρας απελευθέρωσης ομήρων από την Χαμάς και της αποφυλάκισης Παλαιστινίων αξιωματούχων.

Καταγγελία πως η Χαμάς εμποδίζει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας
Το Ισραήλ, παράλληλα, καταγγέλλει πως η Χαμάς εμποδίζει την είσοδο βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, δημοσιεύοντας εικόνα ενός σημείου ελέγχου, όπως λέει, που έχει στήσει η ομάδα.

«Αυτό συνέβη πριν από περίπου μία ώρα στο δρόμο που οδηγεί στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», γράφει ο Συντονιστής Κυβερνητικών Δραστηριοτήτων στα Εδάφη (COGAT) σε ανάρτηση στο X. «Ένα σημείο ελέγχου της Χαμάς μπλόκαρε τα φορτηγά που παρέδιδαν ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της βόρειας Γάζας. Για τη Χαμάς, οι κάτοικοι της Γάζας είναι η τελευταία τους προτεραιότητα», αναφέρει η COGAT.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους» – Nέες απειλές Νετανιάχου
«Μέχρι τη νίκη» θα συνεχιστούν οι ισραηλινές «στρατιωτικές επιχειρήσεις» στη Λωρίδα της Γάζας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος επισκέφθηκε τη βόρεια Γάζα, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους, μέχρι τη νίκη. Τίποτα δεν θα μας σταματήσει», είπε ο Νετανιάχου απευθυνόμενος σε Ισραηλινούς στρατιώτες, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του.

Ισραήλ – όμηροι – Γάζα – ΝετανιάχουΙσραήλ – όμηροι – Γάζα – Νετανιάχου

Οι τρεις στόχοι
«Έχουμε τρεις στόχους σε αυτόν τον πόλεμο: να εξοντώσουμε τη Χαμάς, να πάρουμε πίσω όλους τους δικούς μας που απήχθησαν και να φροντίσουμε ώστε η Γάζα να μην καταστεί ξανά απειλή για το Ισραήλ», πρόσθεσε. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε την ισχύ, το σθένος, τη βούληση και την αποφασιστικότητα να πετύχουμε όλους τους στόχους του πολέμου και θα τους πετύχουμε», είπε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Νετανιάχου επισκέφθηκε και μία από τις σήραγγες της Χαμάς που ανακάλυψε ο ισραηλινός στρατός.

Αργότερα απόψε (26/11) ο Νετανιάχου θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως ανέφερε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Face the Nation του δικτύου CBS.

Τρίτη μέρα απελευθερώσεων
Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως 14 Ισραηλινοί όμηροι και τρεις ξένοι παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της τρίτης μέρας απελευθέρωσης ομήρων από την Χαμάς και της αποφυλάκισης Παλαιστινίων αξιωματούχων.

Από την πλευρά της η Χαμάς ανακοίνωσε πως παρέδωσε στον Ερυθρό Σταυρό 13 Ισραηλινούς ομήρους, τρεις Ταϊλανδούς και έναν Ρώσο.

Πηγή:ethnos

Share
Ετικέτες: Ισραήλ

Πρόσφατα άρθρα

Βόλος: Νεαρός έκλεβε δίκυκλα και τα “διέλυε” – Βρέθηκαν εξαρτήματα και όπλο

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 20χρονος, διότι,…

12 Μαρτίου 2024

Προϋπολογισμός 14,4 εκ. ευρώ στη ΔΕΥΑ Αλμυρού το 2024

  Στα 14.480.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός εσόδων - εξόδων έτους 2024 της ΔΕΥΑ Αλμυρού,…

12 Μαρτίου 2024

Boeing 737 Max: «Δεκάδες» προβλήματα στην παραγωγή του βρήκε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ

Έλεγχοι της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA) στη διαδικασία παραγωγής του επιβατικού αεροσκάφους 737 Max…

12 Μαρτίου 2024

Γυναίκα πρώην μπόντι-μπίλντερ καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της

Ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλει μία γυναίκα στο protothema.gr. Η νεαρή γυναίκα, πρώην μπόντι-μπιλντερ…

12 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης 12/3

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 1 22.00 Λεπτό προς…

12 Μαρτίου 2024

Στη γραμμή των Σποράδων επιστρέφει το SUPERSTAR

Πλώρη για το λιμάνι του Βόλου αναμένεται να βάλει μέσα στις επόμενες ώρες, το SUPERSTAR,…

12 Μαρτίου 2024