Κατηγορίες: Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Ο χρόνος είναι λίγος, αλλά μια συμφωνία είναι εφικτή

Την προειδοποίηση ότι ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα τελειώνει, αλλά μια συμφωνία είναι εφικτή ακόμη και τώρα, απηύθυνε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ ευρωπαίος αξιωματούχος χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών για την αυριανή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, λέγοντας ότι η συζήτηση που θα γίνει δεν αναμένεται εκτενής, ενώ το πιο πιθανό είναι να ειπωθεί εκ νέου ότι «η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο».

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι από τους Έλληνες εξαρτάται η παρουσίαση εναλλακτικών προτάσεων και πρότεινε την αναβολή της εκλογής του νέου προέδρου του Eurogroup μέχρι τον Ιούλιο, προκειμένου να μπορέσουν οι αξιωματούχοι να επικεντρώσουν την προσοχή τους στο ελληνικό ζήτημα.

Την ίδια ώρα, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης εκτιμά ότι στο αυριανό Eurogroup δεν θα γίνει εκτενής συζήτηση για την Ελλάδα και θα ειπωθεί ξανά ότι «η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο».

«Ειλικρινά πιστεύω ότι θα είναι μάλλον σύντομο» δήλωσε ο αξιωματούχος κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι εξαρτάται από την Ελλάδα να ενεργοποιήσει και πάλι τις
συζητήσεις.

Το κλίμα που μεταφέρουν με δηλώσεις τους οι ευρωπαίοι είναι ότι η ευρωζώνη είναι αποφασισμένη να βρει μια λύση, αλλά σημείωσε ότι δεν είναι σαφές ποιες συναντήσεις για το ελληνικό ζήτημα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το αυριανό Eurogroup.

«Είμαστε σε ετοιμότητα, νυχθημερόν, αλλά αν δεν υπάρξει κάτι νέο (από Αθήνα), παραμένουμε σε αναμονή (stand-by)» δηλώνει αξιωματούχος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αντιδράσεις

Η κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αλλά και των φοιτητών…

18 Ιανουαρίου 2024

Ηθικό

Το μασάζ της κυβέρνησης προς τους βουλευτές για να πουν το «ναι» στον γάμο των…

18 Ιανουαρίου 2024

Greek Mafia: Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης – Πώς τους εντόπισαν

Ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας…

18 Ιανουαρίου 2024

Συνελήφθη αρχιφύλακας του ΑΤ Ακρόπολης για υπεξαίρεση υπηρεσιακών όπλων

Ένας αρχιφύλακας στο Αστυνομικό Τμήμα της Ακρόπολης συνελήφθη για παράβαση καθήκοντος, υπεξαίρεση κατ΄εξακολούθηση και παράβαση…

18 Ιανουαρίου 2024

Σεμινάριο –εκπαίδευση σε Huawei Fusionsolar φωτοβολταϊκά συστήματα

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 σεμινάριο – εκπαίδευση που διοργάνωσε ο…

18 Ιανουαρίου 2024

Δημοσιεύτηκε

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ, το οποίο καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις, που θα ισχύσουν για…

18 Ιανουαρίου 2024