Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Ο χρόνος είναι λίγος, αλλά μια συμφωνία είναι εφικτή

epa04782023 The head of the Eurogroup of finance ministers, Jeroen Dijsselbloem (C), arrives at EU commission headquarters in Brussels, Belgium, 03 June 2015. Others are not identified. Greek Prime Minister Alexis Tsipras meets European Commission President Jean-Claude Juncker in Brussels amid intense media speculation in Athens that a breakthrough is imminent in the country's bailout saga. The head of the Eurogroup of finance ministers, Jeroen Dijsselbloem is also set to join the meeting, underlining hopes that a compromise deal between Athens and its international creditors is taking shape.  EPA/JULIEN WARNAND

Την προειδοποίηση ότι ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα τελειώνει, αλλά μια συμφωνία είναι εφικτή ακόμη και τώρα, απηύθυνε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ ευρωπαίος αξιωματούχος χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών για την αυριανή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, λέγοντας ότι η συζήτηση που θα γίνει δεν αναμένεται εκτενής, ενώ το πιο πιθανό είναι να ειπωθεί εκ νέου ότι «η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο».

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι από τους Έλληνες εξαρτάται η παρουσίαση εναλλακτικών προτάσεων και πρότεινε την αναβολή της εκλογής του νέου προέδρου του Eurogroup μέχρι τον Ιούλιο, προκειμένου να μπορέσουν οι αξιωματούχοι να επικεντρώσουν την προσοχή τους στο ελληνικό ζήτημα.

Την ίδια ώρα, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης εκτιμά ότι στο αυριανό Eurogroup δεν θα γίνει εκτενής συζήτηση για την Ελλάδα και θα ειπωθεί ξανά ότι «η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο».

«Ειλικρινά πιστεύω ότι θα είναι μάλλον σύντομο» δήλωσε ο αξιωματούχος κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι εξαρτάται από την Ελλάδα να ενεργοποιήσει και πάλι τις
συζητήσεις.

Το κλίμα που μεταφέρουν με δηλώσεις τους οι ευρωπαίοι είναι ότι η ευρωζώνη είναι αποφασισμένη να βρει μια λύση, αλλά σημείωσε ότι δεν είναι σαφές ποιες συναντήσεις για το ελληνικό ζήτημα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το αυριανό Eurogroup.

«Είμαστε σε ετοιμότητα, νυχθημερόν, αλλά αν δεν υπάρξει κάτι νέο (από Αθήνα), παραμένουμε σε αναμονή (stand-by)» δηλώνει αξιωματούχος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το