Κατηγορίες: Τοπικά

Νοσοκομείο: Καθυστερεί ο αξονικός λόγω προσφυγών

Εννέα μήνες πέρασαν από την ανακοίνωση ότι το Νοσοκομείο Βόλου θα αποκτήσει – μετά από χρόνια – νέο υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα εξοπλισμό του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου, που είναι στην κυριολεξία διαλυμένος. Τότε είχε τονιστεί ότι πρόκειται για το πρώτο έργο αναβάθμισης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου προϋπολογισμού 600.000 €, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Τους μήνες που ακολούθησαν έγιναν οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες. Η υπογραφή της έγκρισης δημοπράτησης, η προκήρυξη του διαγωνισμού – και μάλιστα διεθνούς – η δημοσίευση της προκήρυξης (17.2.2014), η διενέργεια του διαγωνισμού (29.4.2014), η κατάθεση προσφορών και το άνοιγμά τους (8 Αυγούστου 2014).

Οι εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές είναι τρεις. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου μάλιστα κ. Κων. Καραμπάτσας είχε καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία «να μην παρασυρθούν από την καλοκαιρινή ραστώνη, αλλά να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή για να κυλήσει απρόσκοπτα η διαδικασία». Είχε πει επίσης πως «εάν ο διαγωνισμός προχωρήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, ενώ τέλος Οκτωβρίου θα έχουμε προμηθευτεί τον αξονικό τομογράφο». Είχε υπογραμμίσει πως «πρόκειται για ένα έργο τεράστιας σημασίας για τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου».

Η διαδικασία όμως δεν εξελίσσεται «απρόσκοπτα», σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Θεσσαλίας». Υποβλήθηκαν ενστάσεις από τις συμμετέχουσες στο διαγωνισμό εταιρείες. Κατατέθηκαν και ασφαλιστικά μέτρα, που έχουν ως συνέπεια περαιτέρω καθυστερήσεις. Η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που ορίστηκε για αυτή την εβδομάδα σε διοικητικό δικαστήριο του Εφετείου Λάρισας, αναβλήθηκε. Επαναπροσδιορίζεται το επόμενο διάστημα. Τούτο με απλά λόγια σημαίνει ότι η διαδικασία βρίσκεται εκτός χρονοδιαγράμματος. Η ελπίδα ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου το Νοσοκομείο θα έχει το νέο του αξονικό, δεν φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα.

Το θετικό είναι ότι αυτό το διάστημα ο υπάρχων αξονικός τομογράφος λειτουργεί κανονικά. Ωστόσο στο πρόσφατο παρελθόν έχει παρουσιάσει μεγάλα προβλήματα προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία σε γιατρούς και ασθενείς. Η παλαιότητα του μηχανήματος προκαλεί διάχυτη αβεβαιότητα στην επιστημονική κοινότητα του Νοσοκομείου αφού ο αξονικός τη μία λειτουργεί και την άλλη παρουσιάζει προβλήματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών.

Ασφαλιστικά και για την καθαριότητα

Το Φεβρουάριο του 2014 η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ανακοίνωσε τη διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση της καθαριότητας. Η σύμβαση είναι ετήσια με προϋπολογισμό 860.000 ευρώ. Και για την περίπτωση αυτή η διοίκηση εξέφραζε την αισιοδοξία ότι όλα θα εξελιχθούν φυσιολογικά και τον Ιούνιο (τον περασμένο) θα προέκυπτε ο ανάδοχος. Αλλά και εδώ υπάρχει εμπλοκή με ενστάσεις των συμμετεχόντων εταιρειών. Οι εταιρείες προσέφυγαν στα διοικητικά δικαστήρια Εφετείου Λάρισας καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα. Η αίτηση συζητήθηκε, η απόφαση εκκρεμεί. Μόλις υπάρξει δικαστική απεμπλοκή και αναδειχθεί ο ανάδοχος η διοίκηση είναι έτοιμη να υπογράψει τη σύμβαση. Σημειώνεται ότι παράλληλα θα υπογραφεί και σύμφωνο καλής εκτέλεσης.

Και πενταμηνίτες

Τέλος την ερχόμενη Δευτέρα η διοίκηση του Νοσοκομείου θα καταθέσει πρόταση για την πρόσληψη πενταμηνιτών. Ο αριθμός αναμένεται να είναι περίπου στους 80 όλων των ειδικοτήτων.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέα απόπειρα αυτοκτονίας: 37χρονος κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών

Μία νέα απόπειρα αυτοκτονίας ερευνούν τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης. Σύμφωνα με…

27 Μαΐου 2024

Συνελήφθη νεαρός με χασίς στον Βόλο

Συνελήφθη, σήμερα τις μεταμεσονύχτιες ώρες στον Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας…

27 Μαΐου 2024

Πανελλήνιες 2024: Τελευταία ημέρα ενδοσχολικών εξετάσεων για την Γ’ λυκείου

Ολοκληρώνονται σήμερα, Δευτέρα (27/5), οι απολυτήριες -ενδοσχολικές- εξετάσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες της…

27 Μαΐου 2024

Ανδρέας Ζαμπούκας: Ελεύθερα πεζοδρόμια για τα ΑμεΑ!

Στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στο Σύνταγμα βρέθηκε την Κυριακή ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ανδρέας Ζαμπούκας.…

27 Μαΐου 2024

Συμπλοκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Επιτέθηκαν σε υπάλληλο που πήγε να τους χωρίσει

Νέο βίαιο επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αναίτια επίθεση Όπως…

27 Μαΐου 2024

Ηράκλειο- Βόλος σε απευθείας σύνδεση με την αεροπορική σύνδεση της Sky Express – Πρόσκληση του Δήμου Βόλου στους Κρητικούς, να ταξιδέψουν στον Bόλο και το Πήλιο

Ο Δήμος Βόλου και η Αντιδημαρχία Τουρισμού διοργάνωσαν στο Ηράκλειο εκδήλωση με αφορμή την έναρξη…

27 Μαΐου 2024