Τοπικά

Ηράκλειο- Βόλος σε απευθείας σύνδεση με την αεροπορική σύνδεση της Sky Express – Πρόσκληση του Δήμου Βόλου στους Κρητικούς, να ταξιδέψουν στον Bόλο και το Πήλιο

Ο Δήμος Βόλου και η Αντιδημαρχία Τουρισμού διοργάνωσαν στο Ηράκλειο εκδήλωση με αφορμή την έναρξη απ´ευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο Ηρακλείου προς την Νέα Αγχίαλο και σκοπό την αξιοποίηση του προορισμού «Βόλος – Πήλιο» για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες με ταυτόχρονη γνωριμία με το κοινό της Κρήτης που μπορεί με την ευκολία που παρέχει πλέον η Sky Express να επισκεφθεί την εξαιρετικά όμορφη περιοχή του Βόλου και Πηλίου.

 

Αναλυτικά, η δράση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αξιοποίησε το γεγονός ότι Ηράκλειο και Βόλος ενώνονται αεροπορικώς και πάλι και είχε πολλαπλούς στόχους:

Αρχικός και κύριος στόχος ήταν η παρακίνηση των επαγγελματιών τουρισμού της Κρήτης, ώστε να ετοιμάσουν προγράμματα τουρισμού για τον Βόλο και το Πήλιο και να τα εντάξουν στις προτάσεις διακοπών που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Επίσης ήταν ένα ανοιχτό κάλεσμα στους Κρητικούς να επισκεφθούν τον Βόλο και το Πήλιο, που απευθύνθηκε μέσω των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Τέλος, ήταν ένα σαφές μήνυμα στήριξης του Δήμου Βόλου προς την πρωτοβουλία της εταιρείας SKY Express που συνεχίζει να παρέχει την απευθείας πτήση και ενώνει τις δύο περιοχές μέσω των αεροδρομίων Ηρακλείου και Νέας Αγχιάλου, την οποία ο Δήμος Βόλου προβάλλει και προσπαθεί να ενισχύσει προς όφελος του προορισμού.

 

Η δράση προετοιμάστηκε μεθοδικά από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου όλο το προηγούμενο διάστημα. Αρχικά προηγήθηκαν αρκετές συναντήσεις σε τοπικό επίπεδο με εκπροσώπους επαγγελματιών φιλοξενίας, τουριστικών προγραμμάτων και κυρίως με την αεροπορική εταιρεία SKY Express με την οποία η συνεργασία προετοιμασίας ήταν πολύμηνη και ουσιαστική. Κύριο μέλημα ήταν η οργάνωση των παρουσιάσεων, της αποστολής και κυρίως του υλικού που προσφέρθηκε προς τα γραφεία της Κρήτης ώστε να είναι χρήσιμο και αξιοποιήσιμο εργαλείο με τα οποίο θα μπορούν να σχηματίσουν προτάσεις διακοπών.

Παράλληλα, η δράση προετοιμάστηκε και στην Κρήτη με κινητοποίηση τουριστικών γραφείων, δημοσιογράφων, Μέσων Ενημέρωσης, τοπικών επαγγελματιών και φορέων – επαγγελματικών ενώσεων αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι προσπάθειες κορυφώθηκαν από τα μέλη της αποστολής κατά τις ημέρες πριν την εκδήλωση στην Κρήτη, με σειρά επαφών και συνεργασιών καθώς συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν αρχικά, με τον νυν Αντιδήμαρχο Τουρισμού Ηρακλείου κ. Γεώργιο Αγριμανάκη και στελέχη του αντίστοιχου Τμήματος Τουρισμού Ηρακλείου, αλλά και με τον τέως Αντιδήμαρχο Τουρισμού και νυν Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου κ. Γεώργιο Σισαμάκη. Ο Αντιδήμαρχος κ. Σισαμάκης εκπροσώπησε, με την παρουσία του στην εκδήλωση, τον Δήμο Ηρακλείου, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση, υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία του Δήμου Βόλου στο Ηράκλειο. Ακολούθως συναντήσεις έγιναν με τον κ. Γιώργο Πιτσούλη Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κρήτης, με τον κ. Νικόλαο Αλεξάκη Διευθυντή του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και με στελέχη του . Επίσης με τον κ. Μιχάλη Κλώντζα Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης και τον Μανούσο Πεδιαδίτη Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Αγίου Νικολάου, ενώ δόθηκε πλήθος συνεντεύξεων σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου. Τον συντονισμό των παρουσιάσεων και ομιλιών ανέλαβε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Συλιγάρδος που προλόγισε και την δράση.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Περιφέρεια Κρήτης που εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Μιχάλης Κλώντζας, στον τομέα Τουρισμού. Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού και DMO Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλεξάκης. Εκ μέρους τοπικών επαγγελματικών φορέων, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν οι:

κ. Μανώλης Τσακαλάκης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου

κ. Νίκος Χαλκιαδάκης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου και του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης

κ. Μιχάλης Βλατάκης πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης.

Ακολούθησαν ομιλίες από την αντιπροσωπεία του Δήμου Βόλου, με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Τουρισμού Μελπομένη Λαζάρου και τον κ. Γιώργο Παπαμακάριο, αναπληρωτή προϊστάμενο του τμήματος Τουρισμού του Δήμου, που παρουσίασαν τον προορισμό Βόλος-Πήλιο. Οι παρουσιάσεις περιελάμβαναν αναλυτικά, χαρακτηριστικά του προφίλ του προορισμού, χρήσιμες πληροφορίες που αφορούσαν την διαμονή, τις συνδέσεις, το αεροδρόμιο, τις μετακινήσεις και κυρίως αναλυτικές προτάσεις και ιδέες για δράσεις στον Βόλο και το Πήλιο, οι οποίες τελικά διαμορφώθηκαν και παρουσιάστηκαν δομημένες σε προγράμματα 4, 5 και 8 ημερών, ακολουθώντας τις αφίξεις και αναχωρήσεις της αεροπορικής εταιρείας προς και από τον Κρατικό Αερολιμένα.

Την σύνδεση του Βόλου με το Ηράκλειο αλλά και τους στόχους της SKY express ανέπτυξε ο κ. Γιάννης Λυδάκης, Εμπορικός Διευθυντής της Sky Express και η κ. Μάγδα Καρανικόλα, Διευθύντρια Πωλήσεων της αεροπορικής εταιρείας.

Για τον Κρατικό Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου μίλησε ο Αερολιμενάρχης κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου σε αναλυτική βιντεοπαρουσίαση που φιλοξενήθηκε στην εκδήλωση.

Για την φιλοξενία στον Βόλο και το Πήλιο μίλησε, απευθύνοντας κάλεσμα συνεργασίας προς τους τουριστικούς πράκτορες, η Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Ευαγγελία Διανελλάκη.

Τέλος, την αναπτυσσόμενη τουριστική υπηρεσία του Yachting από το λιμάνι του Βόλου παρουσίασε ο κ. Δημήτρης Καραμπάτος εκπρόσωπος της Yachting hub και μέλος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών σκαφών.

Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε συζήτηση. Τα γραφεία τουρισμού της Κρήτης δήλωσαν εντυπωσιασμένα από τον Βόλο και το Πήλιο, από την πρωτοτυπία της πρωτοβουλίας και έτοιμα να αναπτύξουν προϊόντα προς τον προορισμό. Παράλληλα οι φορείς τουρισμού της Κρήτης, απευθυνόμενοι προς την αεροπορική εταιρεία ζήτησαν την συμβολή της για επέκταση των δρομολογίων ως προς την χρονική τους περίοδο ώστε να μπορούν να επιχειρούν προς τον προορισμό και εκτός θερινής περιόδου αξιοποιώντας εορταστικές περιόδους όπως τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ή ειδικότερα πακέτα όπως σχολικές εκδρομές, πακέτα επαγγελματικών διακοπών κτλ. Η SKY Εxpress δήλωσε ότι προορισμούς, που “ανοίγει” η εταιρεία, πάντα τους ενισχύει και προγραμμάτισε συναντήσεις για να καταγράψει τις ανάγκες των τουριστικών πρακτόρων για την συνεργασία προς τον Βόλο και το Πήλιο προκειμένου να τις υποστηρίξει.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων και της συζήτησης, ακολούθησε μουσικό κάλεσμα από τον Γιώργο Πάγκαλο και την Αϊντα και βραδιά γαστρονομίας με τσίπουρο και μεζέδες, παρέχοντας την ευκαιρία για περισσότερες συζητήσεις και δικτύωση μεταξύ των συμμετεχόντων σε ένα πολύ καλό και γόνιμο κλίμα. Την αποστολή στελέχωσε ο κ. Δημήτρης Μπαντής του Τμήματος Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Βόλου και συνόδεψε ο κ. Γρηγόρης Φανουλάς, μέλος της ομάδας που υποστήριξε την οργάνωση της δράσης και εκπρόσωπος της Lets go travel, γραφείο τουρισμού του προορισμού. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε χρηστικό υλικό αλλά και αναμνηστικά δώρα που προετοίμασε ο Δήμος Βόλου και στα οποία συνέδραμε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών “Εσπερίδες” με γλυκά του κουταλιού για όλους.

 

Ακολουθεί απόσπασμα δημοσιεύματος Μέσου Ενημέρωσης της Κρήτης:

 

“Bόλος: Μια ευχάριστα ανατρεπτική ταξιδιωτική πρόταση με απευθείας πτήση από Ηράκλειο

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε χθες η εκδήλωση του τμήματος τουρισμού του Δήμου Βόλου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου. Και αυτό γιατί, εκτός από την εντυπωσιακή πραγματικά παρουσίαση από την αρμόδια αντιδήμαρχο τουρισμού κα Μελπομένη – Μένη Λαζάρου, το θερμό χειροκρότημα απέσπασε και ο κ. Παπαμακάριος για την αναλυτική παρουσίαση με τις τουριστικές δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή συνδυάζοντας απόλυτα Βουνό (Πήλιο) και Θάλασσα, ήλιο και χιόνι τους χειμερινούς μήνες.

 

Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επεφύλαξαν θερμή υποδοχή όπως και τα τουριστικά γραφεία και φυσικά εκπρόσωποι τουριστικών φορέων της Κρήτης που έδωσαν το παρών.

 

“Γέφυρα” η σύνδεση που προσφέρει η αεροπορική εταιρεία SKY EXPRESS με απευθείας πτήση ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΒΟΛΟ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ κατά τους θερινούς μήνες, με σοβαρή πιθανότητα επέκτασης του προγράμματος και για τους υπόλοιπους μήνες του έτους. Τα δρομολόγια μάλιστα είναι τέτοια ώστε να συνδυάζουν την κάλυψη ακόμα και επαγγελματικών ταξιδιών ή συνδυασμό ολιγοήμερων και πολυήμερων ταξιδιωτικών επιλογών.

 

Άλλωστε αυτό που με σαφήνεια παρουσίασαν και περιέγραψαν οι “φιλοξενούμενοι μας” ήταν τόσο πολυποίκιλα εντυπωσιακό που ήδη κάποιοι όπως όμολόγησαν μετα το πέρας της εξαιρετικά καλά οργανωμένης εκδήλωσης…ετοιμάζουν βαλίτσες.

 

Δεν είναι μόνο η εμπειρία που η φύση προσφέρει στην περιοχή της Μαγνησίας και του Παγασητικού κόλπου ή ακόμα και τις Σποράδες αλλά και το πανέμορφο Πήλιο ώστε να απολαύσει κάποιος που θα επιλέξει αυτή την ταξιδιωτική πρόταση όσο και η τοπική γαστρονομία και βεβαίως η ευκαιρία για ένα ακόμα τσίπουρο!

 

Σε δηλώσεις τους όλοι όσοι παρουσίασαν το πρόγραμμα Βόλος – Πήλιο χθες στο Ηράκλειο, τόνισαν ότι “ο τόπος είναι έτοιμος καθ όλα, να προσφέρει όλα όσα μπορεί να ζητήσει κάθε ηλικιακό target group αλλά και κάθε απαιτητικός ταξιδιώτης. που μπορεί να αναζητήσει βόλτα με τον μουτζούρη (το ιστορικό τρενάκι),το ιστιοπλοϊκό, βόλτες στον αστικό ιστό της πόλης και κάθε μοναδική ομορφιά που προσφέρει απλόχερα η φύση εντός ολίγων λεπτών και χιλιομέτρων.”

 

Σημειώνεται ότι τα απευθείας δρομολόγια, αρχίζουν φέτος στις 14 Ιουνίου και θα εκτελούνται κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Share
Ετικέτες: Ηράκλειο- Βόλος

Πρόσφατα άρθρα

ΠΟΥ: Περισσότερα από 8.000 παιδιά κάτω των 5 ετών έλαβαν φροντίδα για οξύ υποσιτισμό στη Γάζα

Περισσότερα από 8.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών έλαβαν φροντίδα στη Λωρίδα της Γάζας…

13 Ιουνίου 2024

Βρετανία: Μεσαιωνικές ταφόπλακες 800 ετών ανακαλύφθηκαν σε ιστορικό ναυάγιο

Μια αναπάντεχη ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς αρχαιολόγους στον κόλπο Στάντλαντ, στα ανοικτά των ακτών του…

12 Ιουνίου 2024

Δανία: Έψαχναν ένα κλεμμένο ποδήλατο και τελικά βρήκαν κλεμμένα… έργα τέχνης

Στην Κοπεγχάγη, η έρευνα για τη φερόμενη κλοπή ενός ποδήλατου οδήγησε στον εντοπισμό έργων τέχνης…

12 Ιουνίου 2024

Στις 29 Ιουνίου οι εκλογές στον ΓΣΒ «Η Νίκη»

Το Σάββατο 29 Ιουνίου θα διενεργηθούν εκλογές για να αναδειχθεί νέα διοίκηση στον ΓΣΒ «Η…

12 Ιουνίου 2024

Αμοργός: Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα του 59χρονου τουρίστα που αγνοείται

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό. Τα ίχνη…

12 Ιουνίου 2024

Τόρι Σπέλινγκ: Άφησε σε τραγική κατάσταση το σπίτι που ζούσε με τα πέντε της παιδιά – Τι αποκάλυψαν οι γείτονες

Η Τόρι Σπέλινγκ εγκατέλειψε το πολυτελές ακίνητο, όπου ζούσε για τέσσερις μήνες με τα πέντε…

12 Ιουνίου 2024