Τοπικά

Νίκος Αθανασάκης «Έπαιξε σημαντικό ρόλο το ξεκάθαρο πλάνο που είχαμε ως κόμμα και κυβέρνηση»

Το αποτέλεσμα των εκλογών, τα αίτια της μεγάλης νίκης και το σχέδιο της επόμενης ημέρας σχολίασε σε συνέντευξή του στο Formedia Radio 99.8 ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μαγνησίας κ. Νίκος Αθανασάκης. «Περιμέναμε μια μεγάλη διαφορά στα όρια του διψήφιου νούμερου, αλλά όχι τόσο μεγάλη» ανέφερε και πρόσθεσε ότι τις τελευταίες δύο ημέρες το ποσοστό των αναποφάσιστων ήρθαν προς τη ΝΔ. Όπως είπε, την τελευταία ημέρα δεν γίνονται δημοσκοπήσεις και δεν μπορούσε να αποτυπωθεί η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι δηλώσεις του Κατρούγκαλου φανέρωσαν πραγματικά την κρυφή ατζέντα που υπήρχε. Είναι λυπηρό, ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει, να έχει κρυφή ατζέντα. Αύξηση φόρων, αύξηση εισφορών και ισοπέδωση της μεσαίας τάξης. Πιστεύω πως αυτό λειτούργησε ευεργετικά προς εμάς» σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι «έπαιξε σημαντικό ρόλο το ξεκάθαρο πλάνο που είχαμε ως κόμμα και ως κυβέρνηση. Όλα τα άλλα ήταν παλινωδίες. Εμείς λέμε πως η Ελλάδα έχει συγκεκριμένα προβλήματα και συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να ισχυροποιήσουμε τα σύνορά μας. Δυνατός γίνεσαι με δύο τρόπους οικονομικά και στρατιωτικά. Θέλουμε την Ελλάδα δυνατή και να είναι δυνατή και οικονομικά. Αυτό σημαίνει και ο Έλληνας να αμείβεται καλύτερα, να υπάρχουν λιγότεροι άνεργοι, οι μισθοί να είναι καλύτεροι, να υπάρχουν θέσεις εργασίας για όλους, τα κοινωνικά στρώματα που αδικήθηκαν να πάρουν κάποιες αυξήσεις που τις δικαιούνται, οι δημόσιοι υπάλληλοι το ίδιο».

Ο κ. Αθανασάκης επισήμανε ότι όλα αυτά γίνονται με ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και όχι με ένα πρόγραμμα «ναι μεν αλλά» ή «δίνω τα πάντα στους πάντες» όπου δεν υπάρχει μια στοχευμένη προοπτική.
«Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι υπάρχει ακρίβεια, αλλά καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει ένα μαγικό ραβδί για να σταματήσει σε μία ημέρα. Δεν είναι κρατικό φαινόμενο. Προσπαθούμε ως κυβέρνηση να απαλύνουμε το θέμα με επιδοτήσεις στο φυσικό αέριο, στο ρεύμα, στα καύσιμα, με το καλάθι του νοικοκυριού και με το market pass. Ο κόσμος το βλέπει αυτό. Αλλά είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να λυθεί μόνο με κρατική παρέμβαση. Πρέπει να λυθεί μέσω της αγοράς. Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια της Ελλάδας και η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει αποδόμηση όλων των πραγμάτων. Περάσαμε αλώβητοι από την πανδημία, με θέσεις εργασίες, με ρυθμούς ανάπτυξης και με επιχειρήσεις που έμειναν όρθιες».

Όσον αφορά στις επόμενες κάλπες ο ίδιος σημείωσε ότι τώρα η Νέα Δημοκρατία πάει για αυτοδυναμία. «Να μην έχουμε περιπέτειες άλλες, να βγει μια ισχυρή κυβέρνηση και να αρχίσουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας. Είναι η χρυσή ευκαιρία της Ελλάδας. Μετά τις εκλογές μας περιμένει η επενδυτική βαθμίδα, μια καλή τουριστική σεζόν, φοροελαφρύνσεις, περιμένουν αυξήσεις οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, αυξήσεις στον κατώτατο μισθό. Μας περιμένουν τόσα καλά μπροστά μας που πρέπει να γίνουν γρήγορα και θα γίνουν γρήγορα με μεγάλο ποσοστό της ΝΔ και με αυτοδύναμη κυβέρνηση».
Τέλος τόνισε ότι στόχος είναι όπως είπε «να πείσουμε ακόμα και αυτούς που δεν πείσαμε προκειμένου τον επόμενο μήνα να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ερωτήματα για τη λειτουργία της πίστας motocross – Δεν είχε άδεια, δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Μουδιασμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας από τον θάνατο του 17χρονου, που έπεσε από…

29 Ιανουαρίου 2024

Πυραμίδα στην Γκίζα καλύφθηκε με γρανιτένιους ογκόλιθους – Θύελλα αντιδράσεων

Γρανιτένιοι ογκόλιθοι τοποθετούνται για να καλύψουν τη βάση της πυραμίδας Μενκάουρε της Αιγύπτου στη Γκίζα,…

29 Ιανουαρίου 2024

Κακοκαιρία Avgi: Οδηγίες για οδήγηση σε χιόνι, πάγο και χαμηλές θερμοκρασίες

Ενημερωτικό βίντεο και χρήσιμες οδηγίες για την οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας οδηγών…

29 Ιανουαρίου 2024

Δημοσκόπηση OPEN: Τι πιστεύουν οι πολίτες για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Απογοήτευση για το επίπεδο ασφάλειας

Υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων τάσσονται οι περισσότεροι πολίτες σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της μεγάλης…

29 Ιανουαρίου 2024

Νέα ανακοίνωση του Ισραήλ δυναμώνει το σενάριο επέκτασης του πολέμου στον Λίβανο

Ο στρατός του Ισραήλ θα «αναλάβει δράση πολύ σύντομα» στο βόρειο τμήμα της χώρας, στα…

29 Ιανουαρίου 2024

Μεσολόγγι: «Δεν έγινε για τα λεφτά η δολοφονία του Μπάμπη» – Τι κρύβει ο κρεοπώλης

Άφαντο παραμένει το όπλο και το κινητό του Μπάμπη Κούτσικου, 25 ημέρες μετά τη δολοφονία…

29 Ιανουαρίου 2024