Κόσμος

Νέα ανακοίνωση του Ισραήλ δυναμώνει το σενάριο επέκτασης του πολέμου στον Λίβανο

Ο στρατός του Ισραήλ θα «αναλάβει δράση πολύ σύντομα» στο βόρειο τμήμα της χώρας, στα σύνορα με τον Λίβανο, όπου σημειώνονται καθημερινές ανταλλαγές πυρών με τη Χεζμπολάχ, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους στρατιώτες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας ότι θα εγκαταλείψουν την περιοχή αυτή για να μετατεθούν στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ.

«Σύντομα θα αναλάβουμε δράση (…) έτσι οι δυνάμεις στον βορρά θα ενισχυθούν», είπε ο Γκάλαντ, προσθέτοντας ότι έφεδροι θα αποσυρθούν προκειμένου να προετοιμαστούν για αυτές τις μελλοντικές επιχειρήσεις.

Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου Χερτσί Χαλεβί ανέφερε πρόσφατα ότι η πιθανότητα ενός πολέμου μέσα «τους επόμενους μήνες» στο βόρειο τμήμα της χώρας είναι σήμερα «πολύ υψηλότερη από ό,τι ήταν στο παρελθόν».

200 άτομα έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο
Από τότε που έγιναν οι επιθέσεις του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, οι οποίες πυροδότησαν τον πόλεμο στη Γάζα, σημειώνονται συχνές ανταλλαγές πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, του σιιτικού ένοπλου κινήματος του Λιβάνου.

Σε περισσότερους από τρεις μήνες, περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Από την ισραηλινή πλευρά, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων εννέα στρατιώτες και έξι πολίτες, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

«Το 50% των μαχητών της Χαμάς έχει σκοτωθεί ή τραυματιστεί»
Παράλληλα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι το ένα τέταρτο των μαχητών της Χαμάς έχει σκοτωθεί και τουλάχιστον ακόμη ένα τέταρτο μεταξύ αυτών έχει τραυματιστεί, με τον υπουργό να τονίζει ότι αναμένει πως οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας θα διαρκέσουν μήνες.

«Το ένα τέταρτο των τρομοκρατών της Χαμάς σκοτώθηκε και τουλάχιστον ένα ακόμη τέταρτο τραυματίστηκε – η «κλεψύδρα» αδειάζει εις βάρος τους», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, σε συνάντηση που είχε με Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας.

«Θα παραμείνουν τρομοκράτες και θα πολεμήσουμε σε εστίες τρομοκρατών – και θα χρειαστούν μήνες. Από την άλλη πλευρά, οι τρομοκράτες δεν έχουν προμήθειες, δεν έχουν πυρομαχικά, δεν έχουν ενισχύσεις», είπε ο Γκάλαντ.

Πηγή: in.gr

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μεσολόγγι: «Δεν έγινε για τα λεφτά η δολοφονία του Μπάμπη» – Τι κρύβει ο κρεοπώλης

Άφαντο παραμένει το όπλο και το κινητό του Μπάμπη Κούτσικου, 25 ημέρες μετά τη δολοφονία…

29 Ιανουαρίου 2024

Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Την αναστολή λειτουργίας, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, αποφάσισε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, για…

29 Ιανουαρίου 2024

Συγκλονιστικό βίντεο – Πώς παγίδευσαν τον 43χρονο που πήγε σε ερωτικό ραντεβού με 13χρονη

Την επιχείρηση παγίδευσης και σύλληψης του 43χρονου από την Πάτρα που πήγε σε ερωτικό ραντεβού…

29 Ιανουαρίου 2024

Με εντυπωσιακά κοστούμια και μάσκες ξεκίνησε το καρναβάλι της Βενετίας – Μαγευτικές εικόνες

Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπαίνει η Βενετία για μια ακόμα χρονιά με τα σοκάκια της να…

29 Ιανουαρίου 2024

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η υποβολή φακέλων από τους αγρότες για την κρατική αρωγή – Έχει υποβληθεί μόλις το 14% των δηλώσεων ζημιάς

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και δη η Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών…

29 Ιανουαρίου 2024

Ένταση στη Λαμία: Αγρότες έβαλαν σε άχυρα φωτιά έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για τα αυξημένο κόστος παραγωγής και τις μειωμένες…

29 Ιανουαρίου 2024