Αθλητισμός

Νικητής στο θεσσαλικό ντέρμπι ο Γυμναστικός

Ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος έκανε μόνος του θρίλερ το ματς κόντρα στα Τρίκαλα αφού από την διαφορά 18 πόντων του ημιχρόνου, το παιχνίδι έφτασε στους 3 στα τελευταία δευτερόλεπτα με τους «πράσινους» να είναι πιο ψύχραιμοι στα τελευταία δευτερόλεπτα πανηγυρίζοντας τη νίκη με 77-70 στο πλαίσιο της 5ης της Α1.

MVP ο Ρόναλντ Σάφτεναρ που είχε μία συνολική «γεμάτη» απόδοση σε άμυνα και επίθεση πετυχαίνοντας τους 25 πόντους για την ομάδα του σε 31:17 λεπτά παρουσίας του στο παρκέ έχοντας παράλληλα 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 τάπα. Αρκετά καλοί για τους γηπεδούχους και οι Γουέαρ-Γκάλογουεϊ που πρόσφεραν θέαμα σε αρκετές περιπτώσεις ξεσηκώνοντας τους περίπου 1000 φιλάθλους που παρακολούθησαν την αναμέτρηση, ενώ για τα Τρίκαλα καλύτερος του γηπέδου ήταν ο Μάρεϊ με τον Βασιλειάδη που αστόχησε στο κρίσιμο σουτ για την ισοφάριση!

Παιχνίδι με ρυθμό από το πρώτο δεκάλεπτο με τον Σκουρτόπουλο να ξεκινάει στο παρκέ με τους Γουέαρ, Ντρέιπερ, Σάφτεναρ, Παπαντωνίου, Γκάλογουεϊ και τον Μέξα από πλευράς φιλοξενούμενων με τους Τζόουνς, Σλατσάκη, Χέιλ, Φέισεϊ και Μάρεϊ. Τα Τρίκαλα στηρίχθηκαν στον «ζεστό» πλέιμεϊκερ Τζόουνς που πέτυχε γρήγορα 5 πόντους στα πρώτα δευτερόλεπτα με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν ένα σερί 5 πόντων. Ο Γυμναστικός απάντησε έχοντας τον Σάφτεναρ σε μεγάλη μέρα με τον Ολλανδό να πετυχαίνει 13 πόντους στο πρώτο μέρος έχοντας μαζέψει 2 ριμπάουντ, πετύχει 1 τρίποντο σε 2 προσπάθειες ενώ ήταν εύστοχος από την γραμμή της φιλανθρωπίας σε 4 περιπτώσεις. Η φάση του πρώτου δεκαλέπτου είχε πρωταγωνιστές τους Αμερικανούς Ντρέιπερ και Γουέαρ στο 4′ όταν η ασίστ του πρώτου κατέληξε σε κάρφωμα του δεύτερου, ενώ το τρίποντο του Σάφτεναρ στα 24 δεύτερα πριν τη λήξη έφερε το ματς στα ίσα.

Μαραγκός από τη γραμμή των βολών και Ντρέιπερ με λέι απ έφεραν ένα γρήγορο προβάδισμα στον Γυμναστικό στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου με τον Ρος να μειώνει στο 14′ σε 25-24. Ο Ντρέιπερ και πάλι με το πρώτο του τρίποντο σήμερα πήγε το ματς στους 4 (28-24) στο 15′ με τον Τέγιτς να μειώνει με 1/2 από τις βολές στους 3. Ο Παπαντωνίου με τους πρώτους του πόντους στο ματς (τρίποντο) έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους γηπεδούχους (31-25) όμως το 5ο φάουλ του Γυμναστικού έφεραν τον Σλαφτσάκη στις βολές που έβαλε και τις δύο. Το κάρφωμα του Σάφτεναρ 4:38 πριν τη λήξη του ημιχρόνου και το γκολ-φάουλ του Μουράτου έφεραν το 36-27, όμως ο Τζόουνς μείωσε και πάλι σε μονοψήφια διαφορά για το 36-29. Ο Γυμναστικός συνέχισε να βρίσκει πόντους κάτω από το καλάθι με τον Γκάλογουεϊ (4) και τον Παπαντωνίου να βρίσκει τον τρόπο για το 42-32 στο 1:36 πριν τη λήξη. Παπαμακάριος με δύο βολές, Γκάλογουεϊ και νέο τρίποντο του αρχηγού έφεραν το ημίχρονο στο 49-32 στην μεγαλύτερη διαφορά των «πρασίνων» στο πρώτο μέρος του αγώνα.

Δύο σημαντικά στοιχεία είναι πως στο πρώτο μέρος με τον Σάφτεναρ να τραβά το κουπί στο σκοράρισμα από πλευράς γηπεδούχων φάνηκε η διαφορά επιθετικά αλλά και ο τρόπος επίτευξης των πόντων ήταν κυρίως από το ζωγραφιστό αφού οι «πράσινοι» σημείωσαν από αυτό το σημείο 26 από τους 49 πόντους τους σε αυτό το διάστημα!

Αντίθετα τα Τρίκαλα υστέρησαν κάτω από το καλάθι και επιθετικά και αμυντικά ενώ από την περιφέρεια κατάφεραν να βρουν 3 τρίποντα σε 10 προσπάθειες.

Με τον Γουέαρ οδηγό σε δημιουργία, θέαμα και σκοράρισμα ο Γυμναστικός συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς στο τρίτο δεκάλεπτο και εκμεταλλευόμενος τα πολλά λάθη και επιθετικά και αμυντικά των Τρικάλων έφεραν τη διαφορά στους 19 πόντους (61-43) 3:48 πριν τη λήξη της περιόδου. Τα Τρίκαλα συνέχισαν να ψάχνουν από την περιφέρεια τη λύση όμως αυτή δεν ερχόταν με αποτέλεσμα το ποσοστό της ομάδας του Μέξα από την γραμμή των 3 πόντων να μείνει στο 33 %. Γκάλογουεϊ και Γουεάρ προσέφεραν θέαμα στο 1:30 με την άλεϊ ουπ πάσα του πρώτου, να καταλήγει σε κάρφωμα του δεύτερου ενώ στην τελευταία περίοδο το ματς πήγε με προβάδισμα 18 πόντους (65-47).

Μάρεϊ και Τέγιτς έριξαν τη διαφορά στους 13, με τον Διαμαντάκο να απαντά στο 32′ με κάρφωμα κάτω από τη μπασκέτα των Τρικάλων για το 67-52. Ο Μάρεϊ με 4 συνεχόμενους πόντους μείωσε στο 7:28 πριν τη λήξη σε 67-56, με τον Βασιλείαδη σε σουτ 3 πόντων να δίνει ενδιαφέρον στο ματς για το 67-59. Ο Σάφτεναρ έκανε τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο αριθμό (στους 10) με τον Βασιλειάδη με 2/2 βολές να κάνει το 69-62 με 6′ για τη λήξη του παιχνιδιού. Ο Τέγιτς από κοντά έκανε το 69-64 στο 35′ και η νευρικότητα μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο των γηπεδούχων με τον Σκουρτόπουλο να καλεί εσπευσμένα σε τάιμ άουτ προκειμένου να ηρεμήσει τους παίκτες του. Μετά από περίπου 3 λεπτά χωρίς σκορ ο Γυμναστικός κατάφερε να σκοράρει με λέι απ του Παπαμακάριου για το 71-64, με τον Ρος να κάνει το 71-66. Ο Σάφτεναρ πήγε το ματς στο 73-66 ενώ ο Μάρεϊ με 1/2 έκανε το 73-67 1:38 πριν τη λήξη. Ο Ρος έκανε το ματς θρίλερ 83 δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα καθώς με τρίποντο πήγε το ματς στο 73-70!

Η χαμένη επίθεση του Τέγιτς και το όμορφο καλάθι του Μαραγκού με χουκ στα 45 δευτερόλεπτα πήγαν το ματς στο 75-70 με τον Μέξα να καλεί σε τάιμ άουτ.

Συγκλονιστικά τα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς με τους φιλοξενούμενους να αστοχούν με τους Τέγιτς, Βασιλειάδη και Ρος σε μία σειρά επιθέσεων και τον Σάφτεναρ να ολοκληρώνει την παράσταση με δύο εύστοχες βολές για το 77-70.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 49-32, 65-47, 77-70

Γυμναστικός Λάρισας Φάρος (Σκουρτόπουλος): Γουεάρ 12 , Ντρέιπερ 12 (1), Σάφτεναρ 25 (1), Παπαντωνίου 5 (1), Γκάλογουεϊ 6, Παπαμακάριος 9 (1), Μαραγκός 3, Μουράτος 3, Διαμαντάκος 2, Στυλιανού.

Τρίκαλα (Μέξας): Τζόουνς 8 (1), Σλαφτσάκης 6, Χέιλ 1, Φέισεϊ 4, Μάρεϊ 14 (1), Λούντζης 6 (1), Ρος 8 (2), Τέγιτς 11 (1), Βασιλειάδης 12 (2).

Πηγή: sportlarissa.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δεύτερο «κατηγορώ» κατά της Κομισιόν – Ευρωβουλευτές την κατηγορούν ότι «χρηματοδοτεί δικτάτορες»

Για «χρηματοδότηση δικτατόρων» κατηγορούν την Κομισιόν ευρωβουλευτές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως τα 150 εκατομμύρια ευρώ…

13 Μαρτίου 2024

Τιμές «φωτιά» στο σαρακοστιανό τραπέζι – Ο «αλµυρός» ο χαλβάς και η… πρωταθλήτρια ταραμοσαλάτα

Η περίοδος της Σαρακοστής φέτος σηματοδοτείται από αυξημένες τιμές σε παραδοσιακά εδέσματα ενώ οι προσφορές…

13 Μαρτίου 2024

Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος Τσίπρα για τις εταιρείες εξωτερικού

«Ο νόμος (Τσίπρα) για τις εταιρείες εξωτερικού ήταν λάθος» είπε στο Mega o πρόεδρος του…

13 Μαρτίου 2024

Σεπόλια: Αντιδράσεις κομμάτων για την εισαγγελική πρόταση – «Είναι απαράδεκτη»

Tην πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για…

13 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης σε εκδήλωση για ΤΕΚΑ: Να σπάσουμε την προκατάληψη “σύνταξη δεν με αφορά ή δεν θα πάρω”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα δύο…

13 Μαρτίου 2024

Έκθεση ΟΗΕ: Το χάσμα μεγάλωσε μετά την πανδημία ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες

Η ανθρωπότητα επανήλθε στο επίπεδο ανάπτυξης που είχε πριν από την πανδημία, όμως το ρεκόρ…

13 Μαρτίου 2024