Τοπικά

Νικήτας Πρίντζος: Δωρεά οικοπέδου αξίας 1 εκ. ευρώ για την ανέγερση νέου Δημαρχείου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου συνεχίζει τη θετική πορεία με σημαντικά κέρδη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του  Συνεταιρισμού κ. Νικήτα Πρίντζο, το 2020 τα κέρδη ανήλθαν στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και το 2021 με τα ως τώρα στοιχεία τα κέρδη αναμένονται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα.
Η ρευστότητα του Συνεταιρισμού είναι σημαντική, πραγματοποιούνται επενδύσεις, δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις, δεν έχει οφειλές και οι προοπτικές διαγράφονται ευοίωνες.

Ο κ. Πρίντζος ανέφερε, επίσης, ότι όλα τα αδρανή ακίνητα (εκτός πολύ λίγων εξαιρέσεων) τα οποία βρίσκονται στα 15 χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου (κυρίως αποθήκες και οικόπεδα), θα δοθούν δωρεάν σε κοινωφελείς και κοινωνικούς φορείς (στον Δήμο, σε Πολιτιστικούς Συλλόγους, σε Αθλητικούς Συλλόγους, σε Παιδικούς Σταθμούς κ.λ.π.) προκειμένου να εξυπηρετήσουν κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων του κάθε χωριού. Το σύνολο της αξίας των ακινήτων αυτών υπολογίζεται περίπου στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το κεντρικό οικόπεδο το οποίο έχει ο Α.Σ. Βόλου στο Βελεστίνο, αξίας περίπου 1 εκ. ευρώ και εκτάσεως 3,5 στρεμμάτων, θα δοθεί δωρεάν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου υπό την προϋπόθεση να κατασκευασθεί εκεί το Δημαρχείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, το οποίο θα είναι σύγχρονο και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής αλλά και θα είναι αντάξιο της ιστορίας και της πτρίδας του Ρήγα Φεραίου.

Επίσης, όταν ο Δήμος ολοκληρώσει τα διαδικαστικά και εκδώσει τη μελέτη και την άδεια κατασκευής του έργου, ο Α.Σ. Βόλου θα καταβάλει το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Εάν συνεχισθεί το 2022 η κερδοφορία του Α.Σ. Βόλου, τότε θα δώσει άλλες 500.000,00 ευρώ, έτσι ώστε να συμβάλλει τα μέγιστα στην κατασκευή του Δημαρχείου.

Ο κ. Πρίντζος σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι προτίθεται να καταθέσει την πρότασή του αυτή τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο, όσο στη Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού, η οποία έχει και την αρμοδιότητα να αποφασίσει σχετικά ως ανώτατο όργανο. “Με την πρότασή μου αυτή δεν αποβλέπω σε προσωπικά οφέλη, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Κυρίαρχο μέλημά μου είναι να είμαι χρήσιμος και να βοηθήσω τον τόπο μου”, ξεκαθάρισε ο κ. Πρίντζος και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι η πρότασή του αποσκοπεί στο να επιφέρει κάποιο πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, ούτε υποκρύπτει άλλη πολιτική σκοπιμότητα. Γι’ αυτό άλλωστε, εφ’ όσον λάβει την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού, θα απευθυνθεί στο σύνολο των παρατάξεων της Δημοτικής Αρχής.
“Στην Δημοκρατία, η εξουσία άλλωστε εναλλάσσεται και το όφελος θα πρέπει να αφορά μόνο το σύνολο των δημοτών μας”, σημείωσε ο ίδιος.
Πρόσθεσε, τέλος, ότι εφ’ όσον αποφασισθεί από την Γενική Συνέλευση, θα προτείνει ο Α.Σ. Βόλου να μετατρέψει, ανακατασκευάσει και διαμορφώσει το κτίριο των 110τ.μ.που ήταν γραφεία στο οικόπεδο του Βελεστίνου, σε εκκλησάκι στο όνομα της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης που είναι η προστάτιδα του Α.Σ .Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το