Τοπικά

Νέος πρόεδρος ο Γ. Πάσχος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Χαρ. Πάσχος εκλέχτηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου στις προχθεσινές δημαιρεσίες. Αντιπρόεδρος του Σώματος εκλέχτηκε ο Κ. Γιάτσιος και γραμματέας ο Απ. Παπατόλιας. Να αναφερθεί ότι οι κ.κ. Χρ. Σπαθής και Σάββας Τσαλδάρης αναλαμβάνουν καθήκοντα αντιδημάρχου.
Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής της νέας Δημοτικής Επιτροπής. Εκλέχτηκαν από την πλειοψηφία οι κ.κ. Δημ. Νασίκας, Λευκή Κοντούρη- Καρατζιώλη και Δημήτρης Παλληκάρης, ενώ από την μείζων μειοψηφία οι κ.κ. Γιώργος Παπαδάμ και Δημήτρης Καραβάς.
Σε δήλωσή του ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου Χαρ. Πάσχος αναφέρει:
“Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, τον δήμαρχο Ρ. Φεραίου κ. Νασίκα για την πρότασή του να είμαι ο επόμενος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας καθώς και όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας που με ψήφισαν ομόφωνα. Είναι η τέταρτη φορά στην τριακονταετή μου συνεχή παρουσία στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, που αναλαμβάνω τη θέση του Προέδρου. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μας ότι από την νευραλγική αυτή θέση που μου εμπιστεύθηκε ο κύριος δήμαρχος, καθώς και οι συνάδελφοί μου, θα προσπαθήσω να προωθήσω τα αιτήματά τους για την άμεση και καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους καθώς και την χάραξη των αναπτυξιακών έργων που θα προτείνει η νέα δημοτική αρχή για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους δικούς μου ανθρώπους που είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια!”.

Δήλωση Γ. Παπαδάμ
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Παπαδάμ, η παράταξη του οποίου καταψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας για την εκλογή του κ. Πάσχου στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
Με το ξεκίνημα της νέας θητείας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ρήγα Φεραίου, εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της δημοτικής αρχής, καλή επιτυχία στους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους για τα καθήκοντα που ανέλαβαν. Είναι η πρώτη φορά από τη σύσταση του δήμου Ρήγα Φεραίου που εκπροσωπούνται στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου μόνο δύο παρατάξεις. Επομένως η ευθύνη της αντιπολίτευσης ανήκει αποκλειστικά στη δική μας παράταξη. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μας, χωρίς να επιδιώξουμε οποιαδήποτε σύμπραξη που να αφορά εξασφάλιση θέσεων και αξιωμάτων. Θα συναινέσουμε στη λειτουργία του δήμου σε θέματα ανάπτυξης και δημιουργίας, πάντα με κριτήριο το καλό του δήμου και των δημοτών. Θα ασκήσουμε κριτική όπου χρειαστεί, και ευελπιστούμε ότι θα υπάρχει ένας δήμος με διαφάνεια και χωρίς αποκλεισμούς. Πιστεύουμε ότι θα υπάρχει σωστή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με δια ζώσης συνεδριάσεις και όχι οι συνεχιζόμενες δια περιφοράς συνεδριάσεις που δεν δικαιολογούν το έκτακτο.
Για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου δηλώνουμε ότι δεν επικυρώνουμε την πρόταση του δημάρχου για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Σεβόμαστε το θεσμό του προέδρου, αλλά διαφωνούμε με την επιλογή του προσώπου, επειδή δεν συναινούμε στις προεκλογικές συμφωνίες και τις συμπράξεις του δημάρχου με τον άλλοτε πολιτικό του αντίπαλο. Σεβόμενοι τις αρχές και τις αξίες της παράταξης μας και τον τρόπο με τον οποίο πορευτήκαμε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και επειδή θέλουμε να συνεχίσουμε έντιμα και καθαρά, όπως ήταν το σύνθημά μας, καταψηφίζουμε την συγκεκριμένη πρόταση για τη θέση του προέδρου του σώματος”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το