Τοπικά

Η Νεολαία της Λαϊκής Ενότητας Μαγνησίας για την επέκταση υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Επίθεση στις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για στοχοποίηση των «αυτοοργανωμένων χώρων» που δραστηριοποιούνται μέσα στο πανεπιστήμιο, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Νεολαία της Λαϊκής Ενότητας Μαγνησίας, με αφορμή το θέμα της κατάληψης Τερμίτα. Παράλληλα, καταγγέλλει τη
Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας ότι στηρίζει τις αποφάσεις της Συγκλήτου σε βάρος των αντιδρώντων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τον τελευταίο καιρό στη πόλη και ιδιαίτερα στο πανεπιστήμιο επικρατεί αναβρασμός γύρω από το θέμα της ανέγερσης νέων κτηριακών εγκαταστάσεων στη περιοχή Παλαιών για λογαριασμό της πολυτεχνικής σχολής και συγκεκριμένα των τμημάτων πολιτικών και μηχανολόγων μηχανικών.

Οι πρυτανικές αρχές έχουν εξαπολύσει μια εκστρατεία λασπολογίας και ψεύδους που στοχοποιεί τους αυτοργανωμένους χώρους και την αριστερά που δραστηριοποιείται μέσα στο πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο, οι πρυτανικές αρχές και η σύγκλητος χεράκι-χεράκι με την τοπική νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και το καθηγητικό κατεστημένο, ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις απειλές, προχωρώντας σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου με την αιτιολόγηση ότι απειλείται η σωματική ακεραιότητά και οι ζωές των μελών της συγκλήτου και του πρύτανη. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι αλλιώς, αφού στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητές στο πανεπιστήμιο, είναι διορισμένοι από τη κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ; Την ίδια στιγμή, διοργανώνουν «ανοιχτές συνελεύσεις- φιέστες» με μπράβους και αστυνομικούς, καταργώντας πρακτικά κάθε έννοια ασύλου. Οι πρυτανικές αρχές, ενώ καλούνται να πάρουν θέση επ΄ αυτού, διαρκώς αποκρύπτουν την αλήθεια θέτοντας εκβιαστικά ψευτο-διλήμματα πως είτε το έργο θα προχωρήσει με αυτούς τους όρους, είτε το σύνολο των χρημάτων θα πάει σε άλλα περιφερειακά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
Όλα αυτά σε καμία περίπτωση δε γίνονται υπέρ των φοιτητών. Την ίδια στιγμή που οι μεταφορές δεν είναι δωρεάν σε κανένα, η σίτιση δεν είναι δωρεάν για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των φοιτητών-σε όλη τη Θεσσαλία 1784 άτομα σε 18 τμήματα τη δικαιούνται-, υπάρχουν 100 κλίνες για 8.000 φοιτητές, αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κανείς που να θεωρεί ότι η κατασκευή του ιδιωτικού υπόγειου πάρκιγκ, που κοστίζει το 40% του συνολικού ποσού, δηλαδή κάτι παραπάνω από 20.000.000 ευρώ εξυπηρετεί τις ανάγκες των φοιτητών.

Σαν νέοι που δραστηριοποιούμαστε στο πανεπιστήμιο, φοιτητές και εργαζόμενοι στην πόλη του Βόλου, τασσόμαστε υπέρ οποιασδήποτε ενέργειας που αναβαθμίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο κόντρα στη συστηματική απαξίωση του που επιδιώκει η κυβέρνηση με την Ε.Ε., προωθώντας άμεσα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (Μπολόνια).Τέλος, άποψη μας είναι πως τα χρόνια των μνημονίων που περικόπτονται εργασιακά δικαιώματα, γίνονται καθημερινότητα οι κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας και ο φασισμός ανθίζει , μόνο τυχαία δεν συμβαίνουν όλα αυτά. Η ολοένα και αυξανόμενη χρήση βίας από τις κυβερνήσεις του ευρωμονοδρόμου αποδεικνύουν περίτρανα πως η καταστολή αποτελεί προϋπόθεση για την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών
Έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης και αντιλαμβανόμενοι ποιοι είναι στο πλευρό μας και ποιοι απέναντι, διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους πως αυτό που θέλουμε στο πανεπιστήμιο δεν είναι τα ΜΑΤ αλλά εστίες για τους φοιτητές.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Άρτα: Αποσωληνώθηκε ο 14χρονος που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί για τον 14χρονο ο οποίος κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα την παραμονή…

28 Δεκεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Από τύχη γλίτωσε ο κουμπάρος του αστυνομικού που δολοφονήθηκε

Συγκλονισμένη παραμένει η Ελλάδα από μια ακόμα εν ψυχρώ δολοφονία νεαρού ανθρώπου για ασήμαντη αφορμή.…

28 Δεκεμβρίου 2023

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Το 2023 μέσα από εικόνες

Και το 2023, όπως κάθε χρόνο, οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλο τον…

28 Δεκεμβρίου 2023

«Η Ρωσία θα πολεμά στην Ουκρανία για τουλάχιστον πέντε χρόνια»: Η αποκάλυψη του Πούτιν στον Σι Τζινπίνγκ

Τον Μάρτιο του 2023 κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου στη Μόσχα, ο…

28 Δεκεμβρίου 2023

Καρχαρίας κατασπάραξε έναν έφηβο κοντά σε παραλία της Νότιας Αυστραλίας

Ένα έφηβο αγόρι έχασε τη ζωή του από επίθεση καρχαρία σε ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο…

28 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός στη Λάρισα: Λεωφορείο πήρε φωτιά εν κινήσει

Αναστάτωση επικράτησε στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, όταν φωτιά ξέσπασε σε λεωφορείο το…

28 Δεκεμβρίου 2023