Τοπικά

“Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλεγήκαμε με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν πρόκειται να δείξουμε καμία συναίνεση στα αντιλαικά σχέδια περιφέρειας-κυβέρνησης”

Σε δήλωσή τους για την ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρουν:

“Με τον μονόλογό του κατά την διάρκεια της ορκoμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κουρέτας, έκανε σαφές πως η νέα περιφερειακή αρχή, που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ 25, Οικολόγους, θα συνεχίσει στην ίδια αντιλαϊκή γραμμή, όπως και η προηγούμενη της Ν.Δ, ζητώντας μάλιστα «πρωτόγνωρες συναινέσεις, σύνθεση, ιλιγγιώδεις ρυθμούς».

Με πρόσχημα την «αποκατάσταση» και την «πρόληψη» από μελλοντικές καταστροφές, απο κοινού με την κυβέρνηση της Ν.Δ, δηλώνει ότι θα προωθούν σχέδια «ανασυγκρότησης» της περιοχής από τις πλημμύρες, που στην πράξη προαναγγέλλουν τις επόμενες καταστροφές και ταυτόχρονα αξιοποιούν την καταστροφή ως ευκαιρία για να επιταχύνουν σχεδιασμούς προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλεγήκαμε με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δεν πρόκειται να δείξουμε καμία συναίνεση στα αντιλαικά σχέδια περιφέρειας-κυβέρνησης, καμία εμπιστοσύνη σε δήθεν «σωτήρες» του λαού.

Οπως και τα προηγούμενα χρόνια, αξιοποιώντας τώρα και την αυξημένη δύναμη που μας έδωσε ο λαός στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, αλλά μας έκλεψε σε έδρες ο ληστρικός εκλογικός νόμος, θα είμαστε ακόμα πιο μαχητική λαική αντιπολίτευση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική Ε.Ε, κυβέρνησης, περιφέρειας, για την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών, κόντρα στα κέρδη των λίγων, κόντρα στο αντιλαικό πλαίσιο λειτουργίας περιφερειακής και τοπικής διοίκησης.
Θα αγωνιζόμαστε μαζί:
Με τους πλημμυροπαθείς, πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους, για να αποζημιωθούν 100%, για να αποκατασταθούν γρήγορα οι καταστροφές σε σπίτια, χωράφια, επαγγελματική στέγη, των υποδομών και των πλημμυρισμένων περιοχών, για να θωρακιστεί η Θεσσαλία με ένα ολοκληρωμένο πλέγμα αντιπλημμυρικών, αντιπυρικών και αντισεισμικών έργων, για να μην γίνει η πλημμύρα ευκαιρία για το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών και συγκέντρωσης της γης σε χέρια λίγων, για να μην γίνει νέα επέλαση των λεγόμενων «πράσινων» ενεργειακών ομίλων με φ/β, αιολικά, LNG.

Με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες που είναι στους δρόμους, γιατί υποφέρουν απο τις συνέπειες της πλημμύρας, την ακρίβεια, την φοροληστεία, την ανεργία, την υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, της παιδείας, του νερού, της ενέργειας, υπηρεσιών και τομέων των ΟΤΑ.
Ενάντια στη μετατροπή της Θεσσαλίας και της χώρας μας σε μια τεράστια αμερικανική βάση του θανάτου, σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς στην Παλαιστίνη, τη Μ.Ανατολή, την Ουκρανία, τα Βαλκάνια και αλλού.
Για να γίνει το 2024, μια χρονιά αγωνιστικής ανάτασης του εργατικού-λαικού κινήματος, μεγαλύτερης συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η αμφισβήτηση της κυρίαρχης πολιτικής και του εκμεταλλευτικού συστήματος, για βαθιές πολιτικές και οικονομικές αλλαγές προς όφελος του λαού”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

POS παντού: Πληρωμές μέσω ΙRIS για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Το μεγάλο «στοίχημα» με την ανατολή του 2024

POS παντού και υποχρεωτικές πληρωμές μέσω IRIS εμπεριέχονται στη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται για τους…

28 Δεκεμβρίου 2023

Η στιγμή που νεαρός κάνει πρόταση γάμου στη Ρώμη μπροστά σε κόσμο και η κοπέλα του λέει «όχι»

Ίσως μια από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές της ζωής του έζησε ένας άνδρας ο οποίος…

28 Δεκεμβρίου 2023

Θλίψη για τον θάνατο 46χρονου

Σε ηλικία 46 ετών έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Τσούτσας και η κηδεία του…

28 Δεκεμβρίου 2023

«Σήκωσαν» τις καμπάνες από εκκλησία στην Αχαΐα

Δεν χτύπησαν οι καμπάνες για την λειτουργία των Χριστουγέννων στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου…

28 Δεκεμβρίου 2023

Κάλεσμα πολύτεκνων οικογενειών της Μαγνησίας στην κοπή βασιλόπιτας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας προσκαλεί όλες τις πολύτεκνες οικογένειες, στις 2…

28 Δεκεμβρίου 2023

Τερίμ: Ήρθα στον Παναθηναϊκό για να τον κάνω πρωταθλητή

Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες ο Φατίχ Τερίμ, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, καθώς η πτήση που…

28 Δεκεμβρίου 2023