Τοπικά

Νέο βιβλίο του Δ. Πάφρα με πάνω από 600 φωτογραφίες για εκατοντάδες θαλάσσια είδη

Το δεύτερο βιβλίο του κυκλοφόρησε ο Δημήτρης Πάφρας πριν ένα μήνα, με τίτλο The World of the Sea. Παράλληλα με τη στρατιωτική του θητεία στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας ολοκλήρωσε και ορκίστηκε στο Μεταπτυχιακό του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολόγιας και υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με Άριστα και βαθμό 9,16.


Μάλιστα την μεταπτυχιακή του διατριβή θα την παρουσιάσει στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Ιχθυολογίας Ωκεανογραφίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος 30 Μαΐου – 2 Ιουνίου στη Μυτιλήνη.
Το δεύτερο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα με τίτλο The World of the Sea , δέχεται θετικές κριτικές και διατίθεται σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία και Μάλτα. Έχει περισσότερα κειμενάκια και περίπου 410 είδη μεσογειακών υδάτων κι έχει όπως ο ίδιος αναφέρει στη «Θ» «πάνω από 600 φωτογραφίες που έχουν ληφθεί είτε από δικό μας φωτογράφο, είτε από φωτογράφους του εξωτερικού από Κύπρο, Ισπανία και θέλουμε να δείξουμε πως είναι ο θαλάσσιος κόσμος στα μεσογειακά νερά. Ο μαγικός κόσμος της θάλασσας κρύβει μοναδική ομορφιά με χρωματιστά κοράλλια, εκπληκτικά ψάρια και μυστηριώδεις βυθούς. Η θάλασσα μας προσφέρει έναν εκπληκτικό κόσμο γεμάτο θαύματα και αξιοσημείωτη βιοποικιλότητα».
Ο Δημήτρης συμπληρώνει ότι «το βιβλίο αυτό εισάγει τους αναγνώστες στην πλούσια ποικιλομορφία των θαλάσσιων οργανισμών, από τους μικρότερους μικροοργανισμούς έως τα μεγαλύτερα θαλάσσια θηλαστικά. Ενσωματώνει πληροφορίες σχετικά με την αναγνώριση, την κατανομή, τη βιολογία, την οικολογία και την απάντηση στα ερωτήματα τι, πού και πώς. Μέσα από ζωντανές περιγραφές και εντυπωσιακές φωτογραφίες, οι αναγνώστες θα αποκτήσουν μια εκτίμηση για την τεράστια ποικιλία της ζωής κάτω από τα κύματα. Ο κόσμος της θάλασσας είναι ένα βιβλίο για όλους όσους ενδιαφέρονται για τη θάλασσα, από τον θαλάσσιο βιολόγο μέχρι τον φυσιολάτρη ή τον δύτη που εξερευνά τις ακτές και όχι μόνο, το βιβλίο αυτό προσφέρει ένα συναρπαστικό και κατατοπιστικό ταξίδι στο απέραντο και όμορφο βασίλειο της θάλασσας».


Να σημειωθεί ότι το πρώτο βιβλίο που έχει εκδώσει μαζί με την αδερφή του «Ο κόσμος της θάλασσας» είναι στην τέταρτη έκδοση και περιλαμβάνει περισσότερο περιγραφικά στοιχεία, ενώ σε 20 ημέρες θα κυκλοφορήσει κι ένα παιδικό παραμύθι του Δημήτρη Πάφρα, με περιβαλλοντικό χαρακτήρα, το πρώτο παραμύθι που μιλάει για την παιδική κατάδυση και πόσο είναι προσιτός ο θαλάσσιος κόσμος στα παιδιά περιβαλλοντικό.
Επόμενα βήματα, η διδακτορική του έρευνα με σκοπό την έρευνα πεδίου που κάνει στα νερά του Ευβοϊκού κόλπου. «Ο Ευβοϊκός είναι πλούσιος σε αποθέματα οστράκων αλλά βλέπουμε ότι μειώνονται χρόνο με τον χρόνο και το βασικό μέλημα με την έρευνα, είναι να δώσουμε ένα νέο προσοδοφόρο αλίευμα που θα προσφέρει οικονομικά οφέλη στους επαγγελματίες αλιείς όπως και με το μεταπτυχιακό.
Στέλνοντας το δικό του μήνυμα ο Δημήτρης αναφέρει «Όλα τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αν έχουμε το κουράγιο να τα κυνηγήσουμε. Κυνήγησε αυτό που αγαπάς».

Share
Ετικέτες: Πάφρα

Πρόσφατα άρθρα

Θλίψη για τον θάνατο 70χρονου

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου για τον θάνατο του 70χρονου Νώντα Μωραϊτόπουλου. Η κηδεία…

1 Δεκεμβρίου 2023

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φυτόκου

Ο Αγροτικός Πολιτιστικός κι Αθλητικός Σύλλογος Φυτόκου θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα…

1 Δεκεμβρίου 2023

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου «Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης έκθεσης – εκδήλωσης, που αφορούσε την παρουσίαση…

1 Δεκεμβρίου 2023

Escape Room στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου: Μια βιωματική προσέγγιση του μαθήματος των Γερμανικών

Η βιωματική μάθηση είναι μια προσέγγιση που επικεντρώνεται στην ενεργό συμμετοχή των μαθητ(ρι)ών κατά τη…

1 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα στην Αγριά – Γιορτή στο λιμάνι

    Τα φετινά Χριστούγεννα στην Αγριά θα είναι τόνο διαφορετικά! Ομάδα εθελοντών με τη…

1 Δεκεμβρίου 2023

Ανακύκλωση μπαταριών στο 4ο Δημοτικό Αλμυρού

  Στον διαγωνισμό της ΑΦΗΣ - Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών συμμετέχει το 4ο Δημοτικό Σχολείο…

1 Δεκεμβρίου 2023