Τοπικά

Νέο Δ.Σ. στον Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας

Στα γραφεία του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ συνεδρίασε σήμερα η νεοεκλεγμένη Διοίκηση με το μοναδικό θέμα τη «Συγκρότηση σε σώμα».
Στο τέλος της συνεδρίασης εκλέχτηκε το νέο Προεδρείο που είναι το παρακάτω:
Πρόεδρος: Ρούσσας Γεώργιος
Ά. Αντιπρόεδρος: Ντίκας Μιχαήλ
΄Β. Αντιπρόεδρος: Τσούτσουρας Ευστάθιος
Γ. Γραμματέας: Τζουμπουσλής Κων/νος
Αναπληρωτής Γ. Γραμματέας: Οικονόμου Δημήτριος
Ταμίας: Τσιρώνης Δημήτριος
Αναπληρωτής Ταμίας: Χουλιάρας Δημήτριος
Έφορος: Βαϊτσιου Ηλεκτρα
Μέλη: Καπνάκης Βασίλειος
Καπουρνιώτης Ευάγγελος
Τρακόσας Αθανάσιος

Επίσης, για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλεχτήκαν στις αρχαιρεσίες:
1. Ανδραδόπουλος Δημήτριος
2. Ευθυμίου Γεώργιος
3. Θέος Στέφανος

Η νέα Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Μαγνησίας, ευχαριστεί τους συνταξιούχους από κάθε γωνιά του νομού Μαγνησίας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και στήριξαν έμπρακτα με την ψήφο τους την προσπάθεια για την καλύτερη, ουσιαστική συσπείρωση και την οργάνωση των συνταξιούχων στην περιοχή μας, ειδικά σε συνθήκες καύσωνα και τις συνέπειες πανδημίας, που δυσκόλεψε την προσέλευση των μελών του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος:
«Πιστεύοντας ότι, στην σημερινή εποχή κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας των πολιτικών των κυβερνήσεων που έχουν βάλει, εδώ και χρόνια, στο στόχαστρο τις συντάξεις και τα δικαιώματα των συναδέλφων. Η επίθεση δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά και τα παιδιά μας, και τα εγγόνια μας.
Τα αντιλαϊκά νομοσχέδια διαδέχονται το ένα το άλλο. Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από την ψήφιση του νόμου – έκτρωμα για τα Εργασιακά και η κυβέρνηση προχωράει στην επόμενη πράξη του αντιλαϊκού της σχεδιασμού, φέρνοντας άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.
Η στόχευση είναι σε δυο κατευθύνσεις:
Πρώτον, με τη σταδιακή απαλλαγή του κράτους από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης και τη μετατροπή της σε ατομική υπόθεση, να δημιουργείται «δημοσιονομικός χώρος» για νέες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και διευκολύνσεις στο κεφάλαιο.
Και δεύτερο, να αποτελέσουν οι εισφορές των ασφαλισμένων ένα γερό επενδυτικό κομπόδεμα πολλών δισ. ευρώ, που ανυπομονούν να βάλουν στο χέρι και να ρίξουν στον τζόγο ισχυρές ασφαλιστικές εταιρείες και επενδυτικά ταμεία. Να διευκολύνεται δηλαδή η επένδυση συσσωρευμένων κεφαλαίων.
Οι ανατροπές στην επικουρική σύνταξη έρχονται να συμπληρώσουν παλιότερες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος, απ’ όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, με τελευταίο τον νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σύλλογος είναι το πιο ισχυρό μας όπλο απέναντι σ’ αυτή την επίθεση!

Με δυνατούς Συλλόγους μπορούμε να βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά τους μέτρα, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις στον αγώνα για να πάρουμε πίσω τα όσα μας έχουν αρπάξει από τους κόπους μιας ζωής.
Στην εποχή μας, με την άνοδο της παραγωγικότητας και την πρόοδο της τεχνολογίας, είναι πλέον εφικτή και αναγκαία η μείωση του εργάσιμου χρόνου, με μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αξιοπρεπείς συντάξεις και όχι το αντίθετο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το